Вітаю Вас Гість!
Понеділок, 29.04.2024, 17:50
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Категорії розділу

РДА [764]
Новобузька райдержадміністрація
ОДА [159]
Облдержадміністрація

ДПА у Миколаївські

Президент України

ВРУ

Дозвільний центр

Гаряча лінія

Пошук

Погода

ДРВ

Миколаївська ОДА

Міжрегіонбуд

Аграрна біржа

Головдержслужба

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Каталог статей

Головна » Статті » Новини » ОДА

У категорії матеріалів: 159
Показано матеріалів: 141-150
Сторінки: « 1 2 ... 13 14 15 16 »

Сортувати по: Даті · Назві · Рейтингу · Коментарям · Переглядам

Наша країна має схожу історію з Хорватією і тому для нас вона є однією з найбільш придатних держав для різного роду співпраці», - Г.Ніколенко на зустрічі делегації з представниками бізнесу Миколаївщини

      
Зараз хорватська сторона вивчає потенціал Миколаївської області та дізнається про ті галузі, в яких представники бізнесу обох країн могли взаємовигідно співпрацювати. Пріоритетними напрямками співпраці між жупанією та Миколаївщиною на сьогодні визначено харчову промисловість, атомну енергетику, виробництво сантехніки та альтернативну енергетику.
 
Про це 23 жовтня під час зустрічі із представниками бізнесу Миколаївської області, що проходила в бізнес-центрі «Олександрівський» зазначив голова жупанської господарської комори Златко Кузман.
 
За його словами, в Карловацькій жупанії найбільше розвинена харчова та металообробна промисловість, крім того, великої популярності набуває текстильна галузь та сфера послуг. На його думку, такий потужний промисловий регіон як Миколаївщина має багато шансів знайти покупця для своєї продукції на ринках жупанії та Республіки Хорватія, так як по європейським міркам хорвати мають досить високий рівень життя та можуть дозволити собі придбання різного роду товарів та продукції.
 
Я
ОДА | Переглядів: 447 | Додав: nbgrda | Дата: 25.10.2013 | Коментарі (0)

«На Миколаївщині досить активно виконуються соціальні ініціативи Президента у соціальній сфері» - В.Зубанов

На зустрічі з журналістами Володимир Зубанов підвів підсумок робочої поїздки до Миколаєва, метою якої було ознайомлення з успішним досвідом Миколаївської області щодо вдосконалення роботи соціальних служб, охоплення соціальними послугами найуразливіших категорій населення. 
 
Радник Президента наголосив на тому, що необхідно розвивати систему соцзахисту і створювати мережу соцпідтримки для людей, які  опинилися у складних життєвих обставинах. Такі заходи відповідають соціальним ініціативам, які сьогодні ставить перед владою Президент України. 
 
Під час перебування у ЧДУ ім. П. Могили Володимир Зубанов  мав змогу відкрито поспілкуватися зі студентами та викладачами, які задали йому ряд питань. Найактуальнішими з них Володимир Іванович вважає питання щодо  можливості підписання угоди про асоціацію з Європейським Союзом. Володимир Зубанов відмітив високий рівень зацікавленості серед студентської молоді до загальнодержавних процесів та вірогідності можливих змін в сфері економічного, соціального та політичного розвитку України. 
 
Перебуваючи з візитом у обласній універсальній науковій бібліотеці імені О.Гмирьова, Володимир Зубанов зустрівся з працівниками бібліотечних закладів міста, з якими обговорив покращення щодо обслуговування читачів, у тому числі надання їм можливості зручно користуватися комп’ютерними послугами. 
 
Також метою зустрічі з працівниками бібліотечних закладів міста була презентація проекту книжкової серії «Україна: історія великого народу». Проект побачив світ завдяки благодійному фонду «Схід-Захід разом», президентом якого є сам Володимир Зубанов. Назва цієї серії книг каже сама за свій зміст -  висвітлення та поглиблення вивчення історії українського народу. 
 
Наступним кроком у знайомстві Володимира Зубанова з життям Миколаївщини був візит до Державного комплексу соціальної реабілітації дітей-інвалідів. Його директор Галина Тазарачева розповіла, як функціонує очолюваний нею заклад та запропонувала радникові Президента на власні очі побачити один з підрозділів комплексу - Центр дитячої ортопедії та реабілітації. Цей підрозділ створено з метою надання кваліфікованої та якісної ортопедичної допомоги дітям-інвалідам з усієї області. Щоденно Центр надає різноманітні послуги близько 100 дітям з обмеженими фізичними можливостями від народження до 18-річного віку. 
 
Підводячи підсумок свого перебування на Миколаївщині, Володимир Зубанов відмітив, що успіх у будь-якій справі залежить від ставлення людей до неї, від результативного партнерського симбіозу влади та громадськості, а також  професійної роботи фахівців. Всім цим параметрам відповідає і Миколаївщина. 
ОДА | Переглядів: 436 | Додав: nbgrda | Дата: 22.10.2013 | Коментарі (0)

В Миколаївській області в рамках завдань Президента України триває робота щодо соціального захисту громадян, які опинилися у скрутних життєвих обставинах

На Миколаївщині триває виконання завдань Президента України щодо вдосконалення роботи соціальних служб шляхом повного охоплення соцпослугами найуразливішіх верств населення та раннього виявлення проблемних сімей і вчасного надання їм підтримки.
 
З минулого року для соціальних служб з’явилося нововведення стосовно штатного розпорядку та організації їх роботи. З січня поточного року у кожній подібній установі мають бути фахівці із соціальної роботи. 
 
За 2013 рік фахівцями Миколаївського міського центру соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді було надано допомогу понад 10 тисячам миколаївців, які потребували сторонньої  допомоги. 
 
Нововведення, що відбулися у соціальній сфері, дозволили змінити напрям роботи Центру та звільнитися від зайвої паперової роботи, повністю віддаючись першочерговим завданням.
 
Як зазначає директор Миколаївського міського центру соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді Тетяна Концуренко, заклад надає масштабну підтримку у психологічній та юридичній консультації громадян, які потрапили у скрутні життєві обставини. Наразі Центр займається роботою з 10 групами. До їх учасників входять алко- та наркозалежні громадяни, хворі на СНІД. Особлива увага надається роботі з агресивними дорослими людьми та дітьми. З ними проводять профілактичні заходи. Для декого це арт-терапія, для іншого – психологічний тренінг. Для дітлахів програма є більш насиченою та різноманітною. 
 
Завдяки кваліфікованій допомозі Центру стало можливим допомогти багатьом людям, які гостро цього потребують. Одна з них - жителька Миколаєва 19-річна Олена. Дівчина опинилася у, здавалося, безвихідній ситуації, коли її вагітну покинув власний чоловік. Олена залишилася одна, без житла та засобів для існування. Як вона сама розповідає, фахівці центру їй знайшли житло та допомогли з відновленням документів. Також наразі вирішується питання щодо оформлення Олені матеріальної допомоги від держави. «Я щаслива, що в моєму житті з’явилися такі люди!» - запевняє Олена. Також вона додає, що завдяки консультативній допомозі Миколаївського міського центру соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді, їй вдалося налагодити стосунки з рідними людьми, з якими тривалий час з певних причин дівчина перебувала у конфліктах. 
 
Як додала Тетяна Концуренко, в закладі допомагають вирішити питання, пов’язані з покращенням проживання дитини в родині, відновлення документів, рішення всіх юридичних питань, у тому числі в судовому порядку.    
ОДА | Переглядів: 399 | Додав: nbgrda | Дата: 22.10.2013 | Коментарі (0)

Соціально-психологічна реабілітація дітей: пріоритетний напрямок діяльності Южноукраїнської міської ради

17 жовтня робоча група на чолі з директором департаменту соціального захисту облдержадміністрації Ольгою Сивопляс здійснила поїздку до Южноукраїнська з метою перевірки рівня комплексної соціальної, психологічної, правової та інших видів допомоги дітям, які опинилися у складних життєвих обставинах. 
 
Опікуватися долею кожної дитини – одне з найголовніших завдань держави. Ольга Сивопляс зауважила, що сьогодні Президент України ставить перед владою завдання щодо вдосконалення роботи соціальних служб шляхом повного охоплення соціальними послугами найуразливіших верств населення, а також щодо раннього виявлення проблемних сімей та вчасного надання їм підтримки. 
 
Відповідно до виконання цих задач, у Южноукраїнську активно розвивається соціальна галузь. Збільшується кількість спеціальних закладів, які надають соціальний захист та психологічну реабілітацію дітям різних вікових категорій. 
 
Зі слів міського голови Южноукраїнська Євгена Квасневського, сили соціальних служб та місцевої влади спрямовані на створення будинків сімейного типу, контроль рівня проживання сімей, які потребують певної допомоги, надання необхідних послуг таким громадянам на базі соціальних установ міста. 
 
До недавна у місті  функціонували два заклади з тривалим (стаціонарним) перебуванням дітей від 3 до 18 років. Йдеться саме про центр соціально – незахищених дітей ( з одночасним перебуванням 25 дітей) та центр соціально-психологічної реабілітації дітей «Соціальний готель» (з одночасним перебуванням 25 дітей).
 
Ці заклади були утворені відповідними рішеннями Южноукраїнської міської ради. Вони розміщувалися у пристосованих приміщеннях, утримувалися за рахунок коштів міського бюджету. Під опікою цих закладів перебували не тільки діти, зареєстровані в Южноукраїнську. Також тут проходили реабілітаційний курс діти за направленням служб у справах дітей районних державних адміністрацій та міських рад  Миколаївської області.
 
Рішеннями міської ради центр соціально-незахищених дітей та «Соціальний готель» були реорганізовані. Саме таким чином був створений новий комунальний заклад «Центр соціально-психологічної реабілітації дітей Южноукраїнської міської ради», якому було надане окреме приміщення. 
 
У 2013 році утримання установи здійснюється за рахунок обласного бюджету під гарантовані державою повноваження в розмірі 2757,327  тис. грн. Крім того, у липні поточного року Центру були виділені з державного бюджету на поточний ремонт харчоблоку, їдальні та медблоку кошти в сумі 548,484 тис. гривень.
 
На даний час триває процес передачі комунального закладу «Центр соціально-психологічної реабілітації дітей Южноукраїнської міської ради» в обласне підпорядкування. Відповідно до рішення Южноукраїнської міської ради надано згоду на безоплатну передачу Центру та приміщень будівлі, в яких розміщується заклад.
ОДА | Переглядів: 484 | Додав: nbgrda | Дата: 22.10.2013 | Коментарі (0)

На Миколаївщині працює обласний центр соціально-психологічної допомоги


17 жовтня Вознесенський міський голова В.Луков, директор департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації О.Сивопляс, директор обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді І.Берегеля, начальник служби у справах дітей облдержадміністрації І.Осауленко, відвідали обласний центр соціально-психологічної допомоги у м.Вознесенську та ознайомились з роботою кімнати матері та дитини. 
 
Центр є закладом, що надає в цілодобовому стаціонарі соціальні послуги особам та сім’ям з дітьми, які внаслідок стихійного лиха, учинення них злочину, насильства або реальної загрози його вчинення та за інших обставин опинилися у складних життєвих обставинах та не можуть їх  подолати самостійно.
 
Як зазначила Ольга Сивопляс виконанню соціальної ініціативи Президента України - підвищення якості життя сімей з дітьми  сприяє  запроваджена система раннього виявлення потреб та проблем сімей з дітьми шляхом організації роботи соціальних фахівців з соціальної роботи центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді  з сім’ями  у громаді.
 
Директор Миколаївського обласного центру соціальних служб для сім’ї дітей та молоді І.Берегеля повідомила, що на сьогодні в області функціонує ціла система, робота якої направлена на соціальну підтримку сімей з дітьми та тих осіб, які опинилися в тяжкому життєвому положені. Це 5 міських, 19 районних центрів, обласний центр соціальних служб та 2 заклади соціального напрямку. Головною метою цих закладів є допомога людям знайти вихід із складного життєвого становища.

ОДА | Переглядів: 470 | Додав: nbgrda | Дата: 22.10.2013 | Коментарі (0)

Соціальні ініціативи Президента добре виконуються на Миколаївщині

В рамках робочої поїздки до Миколаївщини радник Президента України Володимир Зубанов в приміщені облдержадміністрації 16 жовтня зустрівся з представниками засобів масової інформації області
 
Програма перебування гостя на Миколаївщині  досить насичена. Зокрема, радник Президента України поспілкувався із викладачами та студентами Чорноморського державного гуманітарного університету ім.П.Могили, зустрівся з трудовим колективом обласної універсальної наукової бібліотеки ім.О.Гмирьова та відвідав Державний комплекс соціальної реабілітації дітей-інвалідів,  де мав змогу поспілкуватися з батьками вихованців та з колективом центру. 
 
Під час зустрічі В.Зубанов розповів журналістам, що вже вісім років він займається розробкою проекту «Україна: Історія великого народу», який спрямований на популяризацію історії українського народу. За цей час Володимир Олександрович побував з презентаціями у багатьох  регіонах. Основна мета проекту – підштовхнути українців до знання історії культури, і в такий спосіб сформувати ідею, яка об’єднає всіх українців. 
 
Відповідаючи на питання представників ЗМІ про основні напрями соціальних ініціатив Президента України, В.Зубанов зазначив,  що під керівництвом В.Януковича в країні проводяться системні реформи у всіх сферах життя суспільства. Пріоритетним напрямком соціальної політики держави залишається соціальний захист найбільш незахищених громадян, а саме: пенсіонерів, одиноких непрацездатних громадян, інвалідів, у тому числі дітей-інвалідів. Останнім  часом у державі  активізовано роботу усіх соціальних служб, центрів реабілітації людей з обмеженими фізичними можливостями. Сьогодні він мав нагоду переконатися, що соціальні ініціативи Президента добре виконуються на Миколаївщині. Зокрема, відвідуючи  Державний комплекс соціальної реабілітації дітей-інвалідів,  В.Зубанов звернув увагу, що в центрі створені ідеальні умови для реабілітації дітей-сиріт та дітей-інвалідів. Батьки в цьому центрі спілкуються між собою, діляться своїми проблемами та підтримують одне одного, спільно проводять різні заходи.
 
«Дуже добре, що не тільки держава опікується дітьми-інвалідами, а і є люди на місцях, які роблять усе можливе та протягують руку допомоги тим, хто опинився в тяжких життєвих умовах» - підсумував В.Зубанов.
 
Також радник Президента зазначив, що держава, обласна влада і колектив центру робить все можливе для того щоб і батьки і діти, які зіштовхуються з такими проблемами, не залишалися на одинці і відчували підтримку. Загалом центр склав дуже позитивне враження.
 
За словами В.Зубанова, на сьогодні Президент України Віктор Янукович робить особливий акцент на забезпеченні дітей-сиріт та дітей-інвалідів належними умовами для проживання,  навчання,  лікування та реабілітації. Це питання на щоденному контролі Глави держави.
ОДА | Переглядів: 323 | Додав: nbgrda | Дата: 22.10.2013 | Коментарі (0)

Радник Президента України Володимир Зубанов відвідав державний комплекс соціальної реабілітації дітей-інвалідів у Миколаєві

У супроводі директора департаменту соціального захисту населення Миколаївської облдержадміністрації Ольги Сивопляс та директора державного комплексу реабілітації дітей-інвалідів Галини Тазарачевої радник президента Володимир Зубанов ознайомився з роботою закладу, оглянув приміщення і обладнання в одному з підрозділів комплексу - Центрі дитячої ортопедії та реабілітації.
 
Цей підрозділ створено з метою надання кваліфікованої та якісної ортопедичної допомоги дітям-інвалідам, як невід’ємною складовою їх реабілітації. Щоденно Центр надає різноманітні послуги близько 100 дітям з обмеженими фізичними можливостями від народження до 18-річного віку. У пансіонату Центру мають змогу отримати реабілітаційні послуги діти і з віддалених районів Миколаївської області та інших регіонів України.
 
Під час зустрічі з колективом Центру і батьками дітей з особливими потребами радник України відзначив надзвичайно високий рівень роботи державного комплексу реабілітації.
 
Також Володимир Зубанов наголосив на тому, що успіх у будь-якій справі залежить від ставлення людей до неї, від злагодженого партнерства і високого фаху спеціалістів.
 
В соціальних ініціативах Президента України Віктора Януковича приділяється особлива увага підвищення якості життя людей з особливими потребами, створенню всіх умов для всебічного розвитку та доступу до навчання дітей з обмеженими фізичними можливостями. Одна зі складових успішного виконання поставлених завдань-підтримка з боку держави закладів реабілітації подібних до миколаївського.
ОДА | Переглядів: 416 | Додав: nbgrda | Дата: 22.10.2013 | Коментарі (0)

Під час зустрічі радника Президента України Володимира Зубанова з викладачами та студентами ЧДУ імені Петра Могили презентовано проект «Україна: Історія великого народу» та обговорено важливі питання соціально-економічного розвитку держави

16 жовтня в Миколаївській області з робочою поїздкою перебував радник Президента України Володимир Зубанов.
 
Він завітав до ЧДУ імені Петра Могили, де провів зустріч з викладачами та студентами. У ході зустрічі презентовано загальнонаціональний патріотичний проект «Україна: Історія великого народу», який був започатковано 8 років тому.  
 
В рамках проекту «Україна: Історія великого народу» видано серію історичних довідників, створено картини, які відображають історичні події.
 
Основними цілями проекту «Україна: Історія великого народу» є популяризація вивчення історії народу України; формування національної самосвідомості українців; виховання любові до вітчизняної історії, її видатних людей; шанобливе ставлення до пам'яток історії, архітектури, культури; виховання поваги до історичного минулого свого народу; виховання патріотичних почуттів; розкриття всіх сторінок великої історії нашої держави — України.
 
Проект реалізовується за кількома напрямками. Друк книжок — «Історія України у картинах», «Україна: хронологія розвитку», «Україна — Європа: хронологія розвитку», «Україна: від Трипілля до сучасності», «Україна і світ», антологія української поезії. У музичному напрямку це постановка балету Національного академічного театру опери та балету України ім. Т. Шевченка на тему заснування міста Києва під назвою «Володар Борисфену».
Авторами книг є фахівці Інституту історії України НАНУ та Інституту археології НАН України. 
 
Цікаво те, що проект «Україна: Історія великого народу» має власну символіку, розроблену в результаті детальних обговорень у різних регіонах країни. «Символіка свідчить про те, яка багата в нас історія та скільки ми всі насправді маємо спільного», - переконаний Володимир Зубанов.
 
Під час обговорення важливих питань соціально-економічного розвитку держави, Володимир Олександрович наголосив, що пріоритетним завданням всіх гілок влади є виконання поставлених завдань Президента України В.Ф. Януковича та реалізація ряду програм, які направлені на активізацію розвитку економіки держави, підвищення соціальних стандартів та рівня добробуту громадян, збільшенню кількості робочих місць, забезпечення та 100% охоплення соціальними послугами найуразливіших категорій населення та надання їм вчасної підтримки.
 
В. Зубанов окремо зупинився на питаннях євроінтеграції України, яка має на меті підвищення якості життя громадян до європейських стандартів, спрощення візового режиму між Україною та Європейським Союзом, розвитку ефективних і взаємовигідних торгово-економічних відносин та ін.
ОДА | Переглядів: 424 | Додав: nbgrda | Дата: 22.10.2013 | Коментарі (0)

Відділення денного перебування людей похилого віку та інвалідів Миколаївського міського центру соціального обслуговування – соціальні послуги якісні та доступні


Надання якісних соціальних послуг, забезпечення повного 100%  охоплення увагою вразливої категорії населення – важлива складова соціальних ініціатив Президента України В.Ф.Януковича.  

Протягом 2013 року соціальними службами проводиться робота щодо раннього виявлення проблем та застосування  адресного підходу задоволення потреб конкретної людини, по виявленню громадян, що потребують надання соціальних послуг та допомоги,  впроваджуються інноваційні моделі соціальної роботи. Завдяки чіткої та злагодженої роботі вже більше ніж 70 тис.осіб отримали різні види соціальних послуг. 
 
В рамках проведення реформи системи соціальних послуг в Україні впроваджуються державні стандарти надання соціальних послуг громадянам похилого віку та інвалідам, зокрема державний стандарт денного догляду. За дорученням Міністерства соціальної політики України Миколаївський міський територіальний центр, а саме відділення Ленінського району приймали участь в апробації державного стандарту денного догляду. Наразі, відділення денного перебування людей похилого віку та інвалідів Миколаївського міського центру соціального обслуговування вже приймає своїх підопічних.
ОДА | Переглядів: 2107 | Додав: nbgrda | Дата: 22.10.2013 | Коментарі (0)

«Школа відповідального батьківства» активно працює на Миколаївщині

В останні десятиліття відбулися глибокі зміни соціально-економічних умов життя суспільства, які знову зробили актуальною проблему виконання батьками обов'язків щодо виховання своїх дітей, раннього виявлення проблемних сімей.  Діти потрапляють під опіку з різних причин, це і передчасна смерть батьків, і, що найбільш жахливо, позбавлення батьків батьківських прав через невиконання ними своїх обов'язків по відношенню до своїх дітей.
 
З метою попередження побідних явищ у суспільстві, раннього виявлення проблемних сімей,  забезпечення належного соціального захисту дітей і сімей у складних життєвих обставинах, утвердження в суспільстві сімейних цінностей, виховання відповідального батьківства Указом Президента України В.Ф.Януковича затверджено Національну стратегію профілактики соціального сирітства на період до 2020 року.
 
Реалізуючи відповідні завдання та доручення Президента працівники соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Миколаївщини, а також педагоги загальноосвітніх закладів області готують молодь до сімейного життя, формують правильне уявлення про сімейні цінності та намагаються зменшити, у подальшому, кількість проблемних сімей. Саме тому, з березня 2013 року розпочато роботу обласної «Школи відповідального батьківства», і такі ж школи працюють в 14 районах Миколаївської області – повідомила заступник директора департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Янковська Світлана Вікторівна, на початку чергового навчання у «Школі відповідального батьківства», яке відбулося 15 жовтня цього року. 
 
Протягом всього дня з слухачами школи (підлітки та молодь у віці від 15 до 20 років) працювали спеціалісти Миколаївського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, викладачі Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського, лікарі Центру планування сім’ї, практичні психологи. Підлітки та молодь отримали знання з психології стосунків, основ здорового способу життя та  знання психологічних особливостей жінок, чоловіків та дітей. Відбулися практичні заняття, на яких молодь вчилася не тільки взаєминам, а і відносинам у побуті та як треба поводитися в тій чи іншій ситуації. По закінченню  занять проведено анкетування та визначені ті питання, які цікавлять молодь. 
 
Позитивним результатом «Школи відповідального батьківства» є підвищення рівня знань підлітків та молоді щодо цінності життя кожної людини, сучасних поглядів на усвідомлене батьківство та підвищення рівня компетентності майбутніх батьків у догляді вихованні та розвитку дітей сприяння формування основ батьківської компетентності та відповідального ставлення до власного здоров’я. Викладачі школи мають надію, що такі знання допоможуть у подальшому зменшити кількість проблемних сімей.
 
"Розуміння між батьками, підтримка, самореалізація, баланс сімейного та особистого, змістовне дозвілля, спільна участь у вихованні дітей, створюють сімейне середовище, сприятливе для розвитку дитини, попереджують насильство і брутальне поводження з дітьми", - зазначила С.Янковська.
ОДА | Переглядів: 608 | Додав: nbgrda | Дата: 22.10.2013 | Коментарі (0)

1-10 11-20 ... 121-130 131-140 141-150 151-159