Вітаю Вас Гість!
Четвер, 16.05.2024, 08:34
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Категорії розділу

РДА [764]
Новобузька райдержадміністрація
ОДА [159]
Облдержадміністрація

ДПА у Миколаївські

Президент України

ВРУ

Дозвільний центр

Гаряча лінія

Пошук

Погода

ДРВ

Миколаївська ОДА

Міжрегіонбуд

Аграрна біржа

Головдержслужба

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Каталог статей

Головна » Статті » Новини » ОДА

На Миколаївщині працює обласний центр соціально-психологічної допомоги

На Миколаївщині працює обласний центр соціально-психологічної допомоги

17 жовтня Вознесенський міський голова В.Луков, директор департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації О.Сивопляс, директор обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді І.Берегеля, начальник служби у справах дітей облдержадміністрації І.Осауленко, відвідали обласний центр соціально-психологічної допомоги у м.Вознесенську та ознайомились з роботою кімнати матері та дитини. 
 
Центр є закладом, що надає в цілодобовому стаціонарі соціальні послуги особам та сім’ям з дітьми, які внаслідок стихійного лиха, учинення них злочину, насильства або реальної загрози його вчинення та за інших обставин опинилися у складних життєвих обставинах та не можуть їх  подолати самостійно.
 
Як зазначила Ольга Сивопляс виконанню соціальної ініціативи Президента України - підвищення якості життя сімей з дітьми  сприяє  запроваджена система раннього виявлення потреб та проблем сімей з дітьми шляхом організації роботи соціальних фахівців з соціальної роботи центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді  з сім’ями  у громаді.
 
Директор Миколаївського обласного центру соціальних служб для сім’ї дітей та молоді І.Берегеля повідомила, що на сьогодні в області функціонує ціла система, робота якої направлена на соціальну підтримку сімей з дітьми та тих осіб, які опинилися в тяжкому життєвому положені. Це 5 міських, 19 районних центрів, обласний центр соціальних служб та 2 заклади соціального напрямку. Головною метою цих закладів є допомога людям знайти вихід із складного життєвого становища.
 
Головним завданням відкриття кімнати матері і дитини є створення  комфортних умов життя для матерів. Для цього з ними працюють психологи, юристи, навчають їх відповідального ставлення до подружнього життя та піклування про свою дитину. Основною метою є  збереження сім’ї для дитини та профілактика соціального сирітства. 
 
Людмила Близкунова, директор Вознесенського міського центру для сім’ї дітей та молоді зазначила, що робота даного центру направлена на виявлення сімей, які опинилися в складних життевих обставинах, надання їм консультативної допомоги. Такі сім’ї мають дітей, які не мають соціальної допомоги, не влаштовані в дитячі садки, не навчаються в школах.
 
На сьогодні було обстежено 892 родини, із них 102 опинилися в скадній життєвій ситуації. Ситуації цих сімей розглянуті на засіданні дорадчого рогану і по кожній із них прийнято конкретне рішення і конкретний план для виходу цих сімей із складної життєвої ситуації.
 
На виконання соціальних ініціатив Президента України штат центру збільшено до 10 чоловік, всі фахівці із соціальної роботи та працюють по виявленню та наданню допомоги кожній родині.
 
Протягом 9 місяців 2013 року у зазначеній кімнаті перебувало 22 жінки (29 дітей). Вищезазначені сім’ї перебували в закладі через ризик відмов від новонароджених дітей, соціально-економічні проблеми, а саме відсутність житла, або неналежних умов для проживання з дітьми, малозабезпеченість, насильство в сім’ї, проблеми в сім’ї. 
 
Працівники обласного центру соціально-психологічної допомоги для мам немовлят  проводять заняття в Школі молодої мами, де їх навчають догляду за немовлятами. 
 
Також працівники центру сприяли  вищевказаної  категорії сімей щодо вирішення житлових проблем. За 9 місяців 2013 року за сприянням обласного центру соціально-психологічної допомоги та центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді 4 сім’ям  придбано житло,  покращено умови проживання – 6 сімей, отримали допомогу одягом, взуттям – 15 осіб,  оформлено державну соціальну допомогу – 7 особам; оформлено/відновлено документи – 7 особам,отримали реєстрацію – 6 осіб, отримали практичні навички догляду за дитиною - 22 особи, отримали допомогу в догляді, лікуванні – 37 осіб, організовано медичне обстеження – 37 осіб.
Категорія: ОДА | Додав: nbgrda (22.10.2013)
Переглядів: 473 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: