Вітаю Вас Гість!
Четвер, 16.05.2024, 17:42
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Категорії розділу

РДА [764]
Новобузька райдержадміністрація
ОДА [159]
Облдержадміністрація

ДПА у Миколаївські

Президент України

ВРУ

Дозвільний центр

Гаряча лінія

Пошук

Погода

ДРВ

Миколаївська ОДА

Міжрегіонбуд

Аграрна біржа

Головдержслужба

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Каталог статей

Головна » Статті » Новини » ОДА

Соціально-психологічна реабілітація дітей: пріоритетний напрямок діяльності Южноукраїнської міської ради

Соціально-психологічна реабілітація дітей: пріоритетний напрямок діяльності Южноукраїнської міської ради

17 жовтня робоча група на чолі з директором департаменту соціального захисту облдержадміністрації Ольгою Сивопляс здійснила поїздку до Южноукраїнська з метою перевірки рівня комплексної соціальної, психологічної, правової та інших видів допомоги дітям, які опинилися у складних життєвих обставинах. 
 
Опікуватися долею кожної дитини – одне з найголовніших завдань держави. Ольга Сивопляс зауважила, що сьогодні Президент України ставить перед владою завдання щодо вдосконалення роботи соціальних служб шляхом повного охоплення соціальними послугами найуразливіших верств населення, а також щодо раннього виявлення проблемних сімей та вчасного надання їм підтримки. 
 
Відповідно до виконання цих задач, у Южноукраїнську активно розвивається соціальна галузь. Збільшується кількість спеціальних закладів, які надають соціальний захист та психологічну реабілітацію дітям різних вікових категорій. 
 
Зі слів міського голови Южноукраїнська Євгена Квасневського, сили соціальних служб та місцевої влади спрямовані на створення будинків сімейного типу, контроль рівня проживання сімей, які потребують певної допомоги, надання необхідних послуг таким громадянам на базі соціальних установ міста. 
 
До недавна у місті  функціонували два заклади з тривалим (стаціонарним) перебуванням дітей від 3 до 18 років. Йдеться саме про центр соціально – незахищених дітей ( з одночасним перебуванням 25 дітей) та центр соціально-психологічної реабілітації дітей «Соціальний готель» (з одночасним перебуванням 25 дітей).
 
Ці заклади були утворені відповідними рішеннями Южноукраїнської міської ради. Вони розміщувалися у пристосованих приміщеннях, утримувалися за рахунок коштів міського бюджету. Під опікою цих закладів перебували не тільки діти, зареєстровані в Южноукраїнську. Також тут проходили реабілітаційний курс діти за направленням служб у справах дітей районних державних адміністрацій та міських рад  Миколаївської області.
 
Рішеннями міської ради центр соціально-незахищених дітей та «Соціальний готель» були реорганізовані. Саме таким чином був створений новий комунальний заклад «Центр соціально-психологічної реабілітації дітей Южноукраїнської міської ради», якому було надане окреме приміщення. 
 
У 2013 році утримання установи здійснюється за рахунок обласного бюджету під гарантовані державою повноваження в розмірі 2757,327  тис. грн. Крім того, у липні поточного року Центру були виділені з державного бюджету на поточний ремонт харчоблоку, їдальні та медблоку кошти в сумі 548,484 тис. гривень.
 
На даний час триває процес передачі комунального закладу «Центр соціально-психологічної реабілітації дітей Южноукраїнської міської ради» в обласне підпорядкування. Відповідно до рішення Южноукраїнської міської ради надано згоду на безоплатну передачу Центру та приміщень будівлі, в яких розміщується заклад.
Категорія: ОДА | Додав: nbgrda (22.10.2013)
Переглядів: 488 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: