Вітаю Вас Гість!
Четвер, 16.05.2024, 17:33
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Категорії розділу

РДА [764]
Новобузька райдержадміністрація
ОДА [159]
Облдержадміністрація

ДПА у Миколаївські

Президент України

ВРУ

Дозвільний центр

Гаряча лінія

Пошук

Погода

ДРВ

Миколаївська ОДА

Міжрегіонбуд

Аграрна біржа

Головдержслужба

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Каталог статей

Головна » Статті » Новини » ОДА

В Миколаївській області в рамках завдань Президента України триває робота щодо соціального захисту громадян

В Миколаївській області в рамках завдань Президента України триває робота щодо соціального захисту громадян, які опинилися у скрутних життєвих обставинах

На Миколаївщині триває виконання завдань Президента України щодо вдосконалення роботи соціальних служб шляхом повного охоплення соцпослугами найуразливішіх верств населення та раннього виявлення проблемних сімей і вчасного надання їм підтримки.
 
З минулого року для соціальних служб з’явилося нововведення стосовно штатного розпорядку та організації їх роботи. З січня поточного року у кожній подібній установі мають бути фахівці із соціальної роботи. 
 
За 2013 рік фахівцями Миколаївського міського центру соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді було надано допомогу понад 10 тисячам миколаївців, які потребували сторонньої  допомоги. 
 
Нововведення, що відбулися у соціальній сфері, дозволили змінити напрям роботи Центру та звільнитися від зайвої паперової роботи, повністю віддаючись першочерговим завданням.
 
Як зазначає директор Миколаївського міського центру соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді Тетяна Концуренко, заклад надає масштабну підтримку у психологічній та юридичній консультації громадян, які потрапили у скрутні життєві обставини. Наразі Центр займається роботою з 10 групами. До їх учасників входять алко- та наркозалежні громадяни, хворі на СНІД. Особлива увага надається роботі з агресивними дорослими людьми та дітьми. З ними проводять профілактичні заходи. Для декого це арт-терапія, для іншого – психологічний тренінг. Для дітлахів програма є більш насиченою та різноманітною. 
 
Завдяки кваліфікованій допомозі Центру стало можливим допомогти багатьом людям, які гостро цього потребують. Одна з них - жителька Миколаєва 19-річна Олена. Дівчина опинилася у, здавалося, безвихідній ситуації, коли її вагітну покинув власний чоловік. Олена залишилася одна, без житла та засобів для існування. Як вона сама розповідає, фахівці центру їй знайшли житло та допомогли з відновленням документів. Також наразі вирішується питання щодо оформлення Олені матеріальної допомоги від держави. «Я щаслива, що в моєму житті з’явилися такі люди!» - запевняє Олена. Також вона додає, що завдяки консультативній допомозі Миколаївського міського центру соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді, їй вдалося налагодити стосунки з рідними людьми, з якими тривалий час з певних причин дівчина перебувала у конфліктах. 
 
Як додала Тетяна Концуренко, в закладі допомагають вирішити питання, пов’язані з покращенням проживання дитини в родині, відновлення документів, рішення всіх юридичних питань, у тому числі в судовому порядку.    
Категорія: ОДА | Додав: nbgrda (22.10.2013)
Переглядів: 402 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: