Вітаю Вас Гість!
Четвер, 16.05.2024, 20:33
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Категорії розділу

РДА [764]
Новобузька райдержадміністрація
ОДА [159]
Облдержадміністрація

ДПА у Миколаївські

Президент України

ВРУ

Дозвільний центр

Гаряча лінія

Пошук

Погода

ДРВ

Миколаївська ОДА

Міжрегіонбуд

Аграрна біржа

Головдержслужба

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Каталог статей

Головна » Статті » Новини » ОДА

Наша країна має схожу історію з Хорватією і тому для нас вона є однією з найбільш придатних держав для різного роду співпраці», - Г.Ніколенк

Наша країна має схожу історію з Хорватією і тому для нас вона є однією з найбільш придатних держав для різного роду співпраці», - Г.Ніколенко на зустрічі делегації з представниками бізнесу Миколаївщини

     
Зараз хорватська сторона вивчає потенціал Миколаївської області та дізнається про ті галузі, в яких представники бізнесу обох країн могли взаємовигідно співпрацювати. Пріоритетними напрямками співпраці між жупанією та Миколаївщиною на сьогодні визначено харчову промисловість, атомну енергетику, виробництво сантехніки та альтернативну енергетику.
 
Про це 23 жовтня під час зустрічі із представниками бізнесу Миколаївської області, що проходила в бізнес-центрі «Олександрівський» зазначив голова жупанської господарської комори Златко Кузман.
 
За його словами, в Карловацькій жупанії найбільше розвинена харчова та металообробна промисловість, крім того, великої популярності набуває текстильна галузь та сфера послуг. На його думку, такий потужний промисловий регіон як Миколаївщина має багато шансів знайти покупця для своєї продукції на ринках жупанії та Республіки Хорватія, так як по європейським міркам хорвати мають досить високий рівень життя та можуть дозволити собі придбання різного роду товарів та продукції.
 
Як відмітив в ході зустрічі перший заступник голови ОДА Геннадій Ніколенко, хоча сьогодні економічні стосунки між Карловацькою жупанією та Миколаївською областю лише починають своє становлення, але вже є перші конкретні результати майбутньої співпраці, а саме між хорватський підприємством «Адріа-дизель», що займається виготовлення дизель-генераторів та Южноукраїнською АЕС підписано договір на придбання ряду деталей.
 
«Близько 30 років тому дизельні генератори  цього колись югославського,  а тепер хорватського підприємства були встановлені на Южноукраїнській атомній електростанції і частина деталей вже потребує ремонту та заміни. В червні цього року, коли наша делегація перебувала з візитом у жупанії, представники обох підприємств офіційно зустрілися, провели переговори і сьогодні вже підписано договір про придбання ряду деталей,  роботою по заміні та встановленню яких займатиметься наше підприємство «Первомайськдизельмаш», - поінформував учасників засідання представник обласної влади.
 
Виступаючи перед підприємцями Миколаївщини пан жупан Іван Вучич відмітив, що в їхній державі бізнес та влада тісно співпрацюють, адже господарство – це є підґрунтя політики і від умов роботи приватного бізнесу залежатиме рівень життя, добробуту та комфорту громадян держави та жупанії.
 
В продовження теми Геннадій Ніколенко також додав, що на Миколаївщині та в Україні на всіх рівнях влади, в тому числі за ініціативи Президента держави, відбувається підтримка як вітчизняних, так й іноземних інвесторів, які готові вкладати власні кошти та ресурси в розвиток як свого бізнесу, так і території, на якій він знаходиться.
 
«Наше завдання - створити умови для розвитку бізнесу, який згодом платитиме податки до всіх рівнів бюджетів, за
рахунок яких ми  зможемо будувати та реалізовувати проекти, що є соціально важливими для громади нашої області», - підкреслив у своєму виступі перший заступник голови ОДА.
 
Цього ж дня відбулася прес-конференція членів делегації  жупанії, під час якої представники Хорватії поділилися своїми враженнями від перебування у Миколаївській області та Україні, а також розповіли про ті основні напрямки, які на сьогодні вже визначені як пріоритетні для подальшої співпраці.
 
Як відмітив пан жупан Іван Вучич, до того як він вперше побував в нашій області, в нього були значно гірші уявлення про українців та державу в цілому. Тепер він впевнився в тому, що в нас багато спільного, крім того, хорватам є чому повчитися як у Миколаївської області, так і в Україні, зокрема, йому дуже сподобалася культура нашої держави та робота освітньої галузі, в тому числі МНУ ім. В.Сухомлинського, який в рамках робочого візити відвідали члени делегації.
 
На завершення прес-конференції Геннадій Ніколенко відмітив, що Хорватія – це та країна з якою нам можна та потрібно підтримувати зв’язки, крім того, він також зазначив, що можливо в майбутньому нас чекає реалізація спільних досить масштабних проектів Карловацької жупанії та Миколаївської області, але в якому із напрямків поки що не уточнюється
Категорія: ОДА | Додав: nbgrda (25.10.2013)
Переглядів: 451 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: