Вітаю Вас Гість!
Четвер, 16.05.2024, 18:18
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Категорії розділу

РДА [764]
Новобузька райдержадміністрація
ОДА [159]
Облдержадміністрація

ДПА у Миколаївські

Президент України

ВРУ

Дозвільний центр

Гаряча лінія

Пошук

Погода

ДРВ

Миколаївська ОДА

Міжрегіонбуд

Аграрна біржа

Головдержслужба

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Каталог статей

Головна » Статті » Новини » ОДА

Відділення денного перебування людей похилого віку та інвалідів Миколаївського міського центру соціального обслуговування – соціальні послуг

Відділення денного перебування людей похилого віку та інвалідів Миколаївського міського центру соціального обслуговування – соціальні послуги якісні та доступні

Надання якісних соціальних послуг, забезпечення повного 100%  охоплення увагою вразливої категорії населення – важлива складова соціальних ініціатив Президента України В.Ф.Януковича.  

Протягом 2013 року соціальними службами проводиться робота щодо раннього виявлення проблем та застосування  адресного підходу задоволення потреб конкретної людини, по виявленню громадян, що потребують надання соціальних послуг та допомоги,  впроваджуються інноваційні моделі соціальної роботи. Завдяки чіткої та злагодженої роботі вже більше ніж 70 тис.осіб отримали різні види соціальних послуг. 
 
В рамках проведення реформи системи соціальних послуг в Україні впроваджуються державні стандарти надання соціальних послуг громадянам похилого віку та інвалідам, зокрема державний стандарт денного догляду. За дорученням Міністерства соціальної політики України Миколаївський міський територіальний центр, а саме відділення Ленінського району приймали участь в апробації державного стандарту денного догляду. Наразі, відділення денного перебування людей похилого віку та інвалідів Миколаївського міського центру соціального обслуговування вже приймає своїх підопічних.
 
16 жовтня заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації В.Рукоманов, підчас відвідування відділення денного перебування  людей похилого віку та інвалідів, що знаходиться в Ленінському районі міста Миколаєва зазначив, що розвиваючи та удосконалюючи діяльність служб соціальної допомоги старим людям та інвалідам, органи соціального захисту проявляють постійну турботу про створення більш комфортних умов для життєдіяльності осіб похилого віку в стаціонарних установах. З появою центрів соціального обслуговування, реабілітаційних центрів, відділень соціальної допомоги вдома та денного перебування у людей похилого віку та інвалідів з’явилася можливість перебувати там і з користю проводити час.
 
З метою залучення до активного соціального життя людей похилого віку та їх всебічного розвитку територіальним центром запроваджена соціально-педагогічна  послуга « Університет третього віку». У Ленінському районі дана послуга надається на факультетах: «Здоровий спосіб життя», «Психологія та право», «Рукоділля», «Жива природа», «Музичний», «Соціально-педагогічний», «Основи комп’ютерної грамотності», які діють при відділенні соціально-побутової адаптації Ленінського району. Заняття дорівнюються культурно-масовими заходами, що включають проведення концертів, творчих зустрічей, відвідування музеїв, екскурсій, тощо. 
 
Станом на 1 жовтня 2013 року на факультетах «Університету третього віку», що працюють у Ленінському районі налічується 144 слухача.  У 2012 році сертифікати про закінчення навчання на факультетах у 4-х відділеннях міського територіального центру отримали 233 громадян, у 2013 році - 310  громадян.
 
Всі послуги надаються на базі районних та міських територіальних центрів соціального обслуговування (надання соціальних послуг), в приміщеннях будинків культури, бібліотек, навчальних закладів, на території сільських рад. Медичні послуги надаються на базі амбулаторій.
 
Окрім того, з метою забезпечення доступності  інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури у місті діє «служба перевезення», в якій налічуються два мікроавтобуси, що обладнані спеціальними підйомниками для перевезення інвалідів на візках. Громадяни, які раніше не мали можливості дістатися до необхідних їм місць навіть у таксі, зараз підвозяться від порогу будинку до будь-якої лікарні, поліклініки, на підприємства «Укрпротез» тощо. 
Категорія: ОДА | Додав: nbgrda (22.10.2013)
Переглядів: 2111 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: