Вітаю Вас Гість!
Четвер, 16.05.2024, 23:00
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Категорії розділу

РДА [764]
Новобузька райдержадміністрація
ОДА [159]
Облдержадміністрація

ДПА у Миколаївські

Президент України

ВРУ

Дозвільний центр

Гаряча лінія

Пошук

Погода

ДРВ

Миколаївська ОДА

Міжрегіонбуд

Аграрна біржа

Головдержслужба

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Каталог статей

Головна » Статті » Новини » ОДА

«Школа відповідального батьківства» активно працює на Миколаївщині"

«Школа відповідального батьківства» активно працює на Миколаївщині

В останні десятиліття відбулися глибокі зміни соціально-економічних умов життя суспільства, які знову зробили актуальною проблему виконання батьками обов'язків щодо виховання своїх дітей, раннього виявлення проблемних сімей.  Діти потрапляють під опіку з різних причин, це і передчасна смерть батьків, і, що найбільш жахливо, позбавлення батьків батьківських прав через невиконання ними своїх обов'язків по відношенню до своїх дітей.
 
З метою попередження побідних явищ у суспільстві, раннього виявлення проблемних сімей,  забезпечення належного соціального захисту дітей і сімей у складних життєвих обставинах, утвердження в суспільстві сімейних цінностей, виховання відповідального батьківства Указом Президента України В.Ф.Януковича затверджено Національну стратегію профілактики соціального сирітства на період до 2020 року.
 
Реалізуючи відповідні завдання та доручення Президента працівники соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Миколаївщини, а також педагоги загальноосвітніх закладів області готують молодь до сімейного життя, формують правильне уявлення про сімейні цінності та намагаються зменшити, у подальшому, кількість проблемних сімей. Саме тому, з березня 2013 року розпочато роботу обласної «Школи відповідального батьківства», і такі ж школи працюють в 14 районах Миколаївської області – повідомила заступник директора департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Янковська Світлана Вікторівна, на початку чергового навчання у «Школі відповідального батьківства», яке відбулося 15 жовтня цього року. 
 
Протягом всього дня з слухачами школи (підлітки та молодь у віці від 15 до 20 років) працювали спеціалісти Миколаївського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, викладачі Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського, лікарі Центру планування сім’ї, практичні психологи. Підлітки та молодь отримали знання з психології стосунків, основ здорового способу життя та  знання психологічних особливостей жінок, чоловіків та дітей. Відбулися практичні заняття, на яких молодь вчилася не тільки взаєминам, а і відносинам у побуті та як треба поводитися в тій чи іншій ситуації. По закінченню  занять проведено анкетування та визначені ті питання, які цікавлять молодь. 
 
Позитивним результатом «Школи відповідального батьківства» є підвищення рівня знань підлітків та молоді щодо цінності життя кожної людини, сучасних поглядів на усвідомлене батьківство та підвищення рівня компетентності майбутніх батьків у догляді вихованні та розвитку дітей сприяння формування основ батьківської компетентності та відповідального ставлення до власного здоров’я. Викладачі школи мають надію, що такі знання допоможуть у подальшому зменшити кількість проблемних сімей.
 
"Розуміння між батьками, підтримка, самореалізація, баланс сімейного та особистого, змістовне дозвілля, спільна участь у вихованні дітей, створюють сімейне середовище, сприятливе для розвитку дитини, попереджують насильство і брутальне поводження з дітьми", - зазначила С.Янковська.
Категорія: ОДА | Додав: nbgrda (22.10.2013)
Переглядів: 611 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: