Вітаю Вас Гість!
Понеділок, 29.04.2024, 15:26
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Категорії розділу

РДА [764]
Новобузька райдержадміністрація
ОДА [159]
Облдержадміністрація

ДПА у Миколаївські

Президент України

ВРУ

Дозвільний центр

Гаряча лінія

Пошук

Погода

ДРВ

Миколаївська ОДА

Міжрегіонбуд

Аграрна біржа

Головдержслужба

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Каталог статей

Головна » Статті » Новини » ОДА

У категорії матеріалів: 159
Показано матеріалів: 151-159
Сторінки: « 1 2 ... 14 15 16

Сортувати по: Даті · Назві · Рейтингу · Коментарям · Переглядам

Допомога особам та сім’ям з дітьми у подоланні складних життєвих обставин, створення умов для подальшого самостійного їх вирішення.

На виконання соціальних ініціатив Президента України В.Ф. Януковича з 2012 року до штатів центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за рахунок дотації з державного бюджету введено посади фахівців із соціальної роботи для виявлення, оцінки потреб, надання соціальних послуг та здійснення соціального супроводу осіб та сімей з дітьми, які перебувають у складних життєвих обставинах. Роботою фахівців охоплено всі сільські, селищні ради та міста області. За станом на 19.09.2013 в області працюють 412 посад фахівців із соціальної роботи центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. З них 100 посад дофінансовуються за рахунок  місцевих бюджетів.
 
З часу введення посад фахівців із соціальної роботи проінспектовано та  охоплено соціальними послугами 44405 сімей з дітьми. Кількість виявлених сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах, у 2013 році порівняно з аналогічним періодом 2012 року збільшилася у 6 разів та становить  9418 сімей, в яких виховуються 18880 дітей.
 
Кількість сімей, які перебували під соціальним супроводом спеціалістів ЦСССДМ, становить 6020 сімей, в них 12472 дитини. Також послугами фахівців охоплено 1058 сімей опікунів, 164 прийомних сім’ї, 29 дитячих будинків сімейного типу, в яких виховується 1681 дитина-сирота та дитина, позбавлена батьківського піклування. За результатами роботи 9 місяців 2013 року із соціального супроводу знято 3953 сім’ї з позитивним результатом, 1940 дітей залишилися в сім’ях, де був ризик їх вилучення, 111 дітей повернуто із закладів державного утримання до біологічних сімей. Значно збільшилась кількість охоплених сімей, в яких виховуються діти - інваліди або інвалідами є батьки. 
 
За результатами наданих соціальних послуг 23331 особі надано допомогу в оформленні документів для призначення соціальних виплат, 14700 особам сприяли у вирішенні житлово-побутових проблем,  3386 осіб працевлаштовано, 10445 особам сприяли в отриманні  гуманітарної допомоги. 
 
Протягом 2013 року виділено 7 кімнат в гуртожитках (м. Миколаїв) та  2 квартири для вирішення житлових проблем 6 осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування (Доманівський район).
 
З метою профілактики раннього соціального сирітства та раннього виявлення жінок, які мають ризик відмови від новонародженої дитини, в області діють 22 консультативних пунктів при пологових стаціонарах та жіночих консультаціях та 1 консультативний пункт при будинку дитини. На цей час розширено функціонал вказаних консультативних пунктів, а саме здійснення роботи щодо раннього виявлення та надання психологічної підтримки сім’ям з дітьми  із вродженими вадами або із затримками розвитку. 
 
Протягом 9 місяців 2013 року роботою вказаних консультативних пунктів охоплено 275 вагітних жінок та членів їх сімей з питань відповідального батьківства. Із пологових стаціонарів до центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді надійшли повідомлення щодо 283 жінок, які опинилися в складних життєвих обставинах. Із всіма жінками проведено роботу спеціалістами та фахівцями із соціальної роботи центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. 
 
Також, з метою соціальної підтримки сімей з дітьми, які опинилися  у складних життєвих обставинах, з 2006 року в області діє обласний центр соціально-психологічної допомоги. У 2013 році в центрі відкрито Кімнату матері та дитини (блок - 2-ти кімнати), розраховану на 4 жінки та 4 немовлят. Протягом 2013 року роботою охоплено 23 жінки та 30 дітей.
 
Працівники  обласного центру соціально-психологічної допомоги для мам немовлят проводять заняття в Школі молодої мами, де їх навчають догляду за немовлятами, відповідальному ставленню  до виховання дітей.
 
Також працівники закладу сприяють клієнтам у вирішенні житлових проблем. За 9 місяців 2013 року за сприянням обласного центру соціально-психологічної допомоги та центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді 4 сім’ям придбано житло, 6 сім’ям поліпшено умови проживання, 15 сімей отримали допомогу одягом та взуттям, 17 сім’ям оформлено державну соціальну допомогу, 17 сім’ям оформлено/відновлено документи, 37 особам надано допомогу в догляді та лікуванні, 37 особам організовано медичне обстеження 
ОДА | Переглядів: 441 | Додав: nbgrda | Дата: 22.10.2013 | Коментарі (0)

Успішна реалізація інвестиційних проектів позитивно впливає на розвиток господарства Жовтневого району

Програмою економічних реформ на 2010—2014 роки "Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава”, запропонованою Президентом України Януковичем В.Ф., передбачено проведення структурних змін в економічному та соціальному житті країни шляхом підвищення ефективності державного управління, модернізації базових галузей економіки, формування сприятливого економічного середовища для розвитку бізнесу та приватної ініціативи.
 
Успішно реалізовані бізнесові проекти - це насамперед податки, які надходять до бюджетів та дають змогу вирішувати соціально-економічні проблеми області та районів.
 
Яскравим прикладом поєднання бізнесових інтересів з інтересами громади, налагодженої взаємодії представників бізнесу та органів виконавчої влади  стало відновлення роботи Засільського цукрового заводу Жовтневого району.  
 
З метою ознайомлення з роботою компанії «Юкрейніан Шугар Компані» (Засільський цукровий завод), із технологічним процесом виробництва цукру та участі в урочистому відкритті цеху з переробки цукрового буряка 10 жовтня 2013 року члени виїзного засідання Ради з питань взаємодії органів державної влади та органів місцевого самоврядування Миколаївської  відвідали це підприємство.
 
З вітальними словами до керівництва компанії, працівників заводу виступили голова облдержадміністрації Круглов М.П.,  голова обласної ради Дятлов І.С., голова Жовтневої райдержадміністрації Ракова О.А.
 
У своєму вітальному слові Микола Круглов зазначив, що прибуткова робота підприємства - це запорука соціальної захищеності його працівників, збільшення надходжень на бюджету, що дозволить вкладати кошти в ремонт доріг, розвиток житлово-комунального господарства та вирішення інших соціально важливих питань.
 
Голова Жовтневої РДА Ракова А. А. під час зустрічі з представниками ЗМІ зазначила, що будь-які підприємства на території Жовтневого району є бюджетоутворюючими. Саме завдяки таким підприємствам як «Юкрейніан Шугар Компані»  в районі з’являється можливість направляти  кошти на реалізацію завдань та доручень Президента України В.Ф.Януковича, зокрема вирішення проблем житлово-комунального господарства району.
 
«Підприємство сьогодні вже розпочало свою роботу, тому ми маємо надію, що будуть збільшуватися надходження  до селищного і до районного бюджетів, які ми будемо направляти на вирішення проблем», - А.Ракова.
ОДА | Переглядів: 493 | Додав: nbgrda | Дата: 15.10.2013 | Коментарі (0)

ТОВ «Сандора». Не тільки податки в місцевий бюджет, а ще й турбота про екологічну складову


10 жовтня під час оглядової частини засідання Ради з питань взаємодії органів державної влади та органів місцевого самоврядування Миколаївської області за участі голови облдержадміністрації Миколи Круглова та голови обласної ради Ігоря Дятлова відбулось ознайомлення з реалізацією інвестиційного проекту по реконструкції очисних споруд виробничого комплексу № 2 ТОВ «Сандора» в селі Мішково-Погорілово Миколаївської області.
 
Гостей зустрічали директор зі зв’язків з органами влади та громадськістю Макаренко С.М. і  директор виробничого комплексу № 2 Маковєєнко А.М.
 
Представники керівництва ТОВ «Сандора» розповіли членам ради та журналістам, що у вересні 2013 року компанія PepsiCo успішно завершила процес реконструкції та введення в експлуатацію очисних споруд на виробничому комплексі № 2.
 
ОДА | Переглядів: 465 | Додав: nbgrda | Дата: 15.10.2013 | Коментарі (0)

«Компенсація першочергового внеску на придбання житла є вагомою допомогою нашим молодим спеціалістам», - Г. Ніколенко про обласну цільову програму

На Координаційній раді з питань розвитку житлового будівництва підтримано 3 кандидатури на отримання цільової фінансової підтримки на обов’язковий власний внесок при здешевленні вартості іпотечних кредитів  за рахунок коштів обласного бюджету.
 
Таке рішення члени Координаційної ради прийняли 8 жовтня під час свого чергового засідання, що проходило під головуванням Геннадія Ніколенка.
 
Спочатку директор Миколаївського регіонального управління Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» Вячеслав Булах доповів членам ради про стан реалізації соціальних ініціатив Президента України по здешевленню вартості іпотечних кредитів (Постанова КМУ № 343). За його словами, по даній програмі цього року на території Миколаївщини власне житло отримало близько 60 сімей і на розгляді в кредитних комітетах знаходиться більше 15 договорів на придбання квартир.
 
Як відмітив головуючий засідання Геннадій Ніколенко, обласна влада активно працює над реалізацією різних житлових програм на території не лише м. Миколаєва, а й області. Зокрема, в с. Веселинове декілька років назад побудований новий багатоквартирний будинок. Сьогодні спеціалісти облдержадміністрації працюють над тим, щоб реалізувати це житло для пільгових категорій громадян, що мають можливість отримати грошову компенсацію за рахунок обласного бюджету – це в першу чергу працівники обласних закладів освіти та охорони здоров’я.
 
«На останній сесії обласної ради депутати проголосували за розширення пільгових категорій громадян і тепер до них також відносяться працівники обласних закладів культури… Ми проаналізували, що для працівників бюджетної сфери, особливо молодих спеціалістів, найбільшою проблемою у придбанні власного житла є саме перший внесок. Саме тому було прийнято рішення про виділення 2 млн. грн.. із обласного бюджету для того, щоб допомогти молодим фахівцями придбати своє власне житло», - прокоментував ситуацію перший заступник голови ОДА.
 
Координаційною радою було прийнято рішення про надання часткової компенсації 3-м молодим сім’ям – 2 працівники обласних закладів охорони здоров’я та 1 співробітник обласного освітнього закладу.
ОДА | Переглядів: 416 | Додав: nbgrda | Дата: 15.10.2013 | Коментарі (0)

«Підготовка до осінньо-зимового періоду на Миколаївщині йде повним ходом»,- Геннадій Ніколенко на засіданні штабу по підготовці до зими

У разі екстремального зниження температур повітря Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Миколаївській області має бути готовим до розгортання тимчасових пунктів обігріву.
 
Про це під час засідання регіонального штабу із забезпечення безперебійної роботи об’єктів життєдіяльності населення у осінньо-зимовий період зазначив Геннадій Ніколенко.
 
Враховуючи те, що на початку жовтня на території України, в тому числі у Миколаївській області, відбулося різке зниження температури повітря при Головному управлінні Державної служби України з надзвичайних ситуацій проведено нараду по підготовці до можливих наслідків від погіршення погодних умов, до участі в якій були запрошені керівники райдержадміністрацій, міські голови та начальники структурних підрозділів облдержадміністрації.
 
Як зазначив перший заступник голови ОДА, одним із ключових завдань для представників влади усіх рівнів є підготовка до безперебійного проходження опалювального сезону закладами соціальної сфери області та малозахищених верств населення, про що у своїх виступах постійно наголошує Президент України Віктор Янукович.
 
«Підготовка до осінньо-зимового періоду йде повним ходом, ситуація яка на початку жовтня склалась з погодними умовами в країні, і насамперед у Миколаївській області, без сумніву важка та несподівана, але ми повністю готові зреагувати на будь-які із представлених нам природою несподіванок. Весь масштаб робіт який нам потрібно виконати, буде здійснено в найкоротший термін. Головне - це те, що ми маємо бути готовими до різних погодних несподіванок, які за прогнозами синоптиків очікуються нас цієї зими», - поставив завдання учасникам наради Г. Ніколенко.
ОДА | Переглядів: 490 | Додав: nbgrda | Дата: 15.10.2013 | Коментарі (0)

Геннадій Ніколенко про важливість ремонту доріг місцевого значення за рахунок власних ресурсів районів

В рамках виконання розпорядження голови ОДА № 27-р Про організацію і проведення дорожніх робіт у населених пунктах Миколаївської області на сьогоднішній день проведено поточний ремонт більш ніж 200 км. місцевих доріг та майже 90 тис. кв. м. ямкового ремонту на загальну суму більш ніж 2,2 млн. грн.
Про це 8 жовтня під час робочої наради з питань ремонту доріг зазначив начальник управління інфраструктури ОГА Едуард Волошинович.
 
За його словами, у квітні-травні поточного року найбільш активними та передовими районами по виконанню цього розпорядження були Жовтневий, Вознесенський та Веселинівський райони. Після розгляду даного питання на засіданні колегії облдержадміністрації в роботу  включилися такі райони як Очаківський, Первомайський, Кривоозерський, Березнегуватський, Баштанський та ін. 
 
Підводячи підсумки виконання ремонтних робіт на дорогах місцевого значення Геннадій Ніколенко, окрім передового досвіду Жовтневого району, також відмітив Очаківський та Снігурівський райони. Зокрема, за рахунок коштів спонсорів, фермерів  та місцевих ресурсів Снігурівського району було забезпечено проїзд по дуже важливому для місцевих жителів   напрямку  – це дорога Снігурівка – Херсон.
 
«Ми неодноразово наголошували на тому, що ремонт доріг у білому варіанті за рахунок власних ресурсів районів – це не дорога 1-ї категорії, але по такому дорожньому покриттю можна проїхати легковому автомобілю, автобусу, швидкій допомозі та пройти без багнюки місцевим жителям. Саме на це звертає особливу увагу Президент України та обласне керівництво… Практика показала, що такий ремонт доріг підтримують самі жителі населених пунктів, а це для нас  є головним критерієм  ефективності тієї чи іншої роботи», - відмітив представник обласної влади. 
 
Він також наголосив, що наступного року роботи по виконанню цього розпорядження будуть продовжені і вже сьогодні місцевому керівництву потрібно визначатися із тими ділянками доріг, що першочергово потребують ремонту.
ОДА | Переглядів: 406 | Додав: nbgrda | Дата: 14.10.2013 | Коментарі (0)

Геннадій Ніколенко провів засідання оперативного штабу з питань сталого проходження нового опалювального сезону

У м. Очаків уся соціальна сфера опалюється 100% и протягом доби в 2-х проблемних відомчих багатоквартирних будинках та в декількох ОСББ буде також підключено опалення, в м. Первомайську до 14:00 сьогоднішнього дня буде ліквідовано порив та запущено опалення в 8-ми багатоквартирних будинках, м. Вознесенськ повністю приступило до опалювального сезону.
 
Про це 8 жовтня під час засідання оперативного штабу з питань сталого проходження опалювального сезону Геннадія Ніколенка повідомили представники місцевих органів влади міст та районів області.
 
Кожен голова райдержадміністрації та міськвиконкому доповідав першому заступнику голови ОДА про ті проблемні питання, над якими вони зараз  працюють, або які вже усунені при підготовці до нового опалювального сезону.
 
Так, заступник Миколаївського міського голови Валентин Гайдаржи доповів, що на ПАТ «Миколаївська ТЕЦ» є декілька поривів на яких відпрацьовують аварійні бригади теплогенеруючого підприємства. За його словами, жителі  мікрорайонів, де відбулися пориви, зокрема це вул. Крилова,  попереджені про те, що ведуться аварійно-відновлювальні роботи і тому тепло буде подаватися після усунення наслідків пориву.
 
Як зазначив Геннадій Ніколенко, головне завдання, що ставиться Урядом і Президентом України у цьому опалювальному періоді – це його стале проходження.
 
«Житлово-комунальна сфера є однією з найбільш проблемних в усіх регіонах нашої держави, особливо в осінньо-зимовий період. Є декілька ключових питань, які потрібно тримати керівникам міст та районів на постійному власному  контролі – це стан житлово-комунального господарства, ремонт та утримання доріг, безперебійне проходження опалювального періоду, виконання бюджету та забезпеченість усім необхідним соціальної сфери. Це ті базові питання, з якими щодня стикається переважна більшість жителів наших населених пунктів області і тому вони потребують системної роботи в першу чергу керівника», - відмітив перший заступник голови ОДА.
 
По завершенню засідання штабу Г, Ніколенко надав ряд доручень керівникам місцевих органів влади, зокрема звернути особливу увагу на забезпеченість паливно-мастильними матеріалами, які є вкрай необхідними під час проведення зимових робіт, особливо по утриманню дорожнього покриття.
ОДА | Переглядів: 454 | Додав: nbgrda | Дата: 14.10.2013 | Коментарі (0)

На Миколаївщині впроваджуються нові технології опалення соціальних обєктів

 В рамках реалізації завдань та доручень Президента України щодо підготовки до опалювального періоду 2013-2014 рр. в Миколаївській області, було розпочато роботи з реконструкції Жовтневої загальноосвітньої школи I-III ступенів Первомайського району. В цьому навчальному закладі найближчим часом буде встановлена сучасна система електричного теплоакумулюючого обігріву. Сьогодні в школі навчається 67 дітей, юних мешканців сіл Жовтневе та Степове Первомайського району.

Як розповів директор школи Віктор Попенко, що працює на цій посаді вже 15 років, проблеми з теплом розпочалися відразу ж після будівництва школи. «Школу здано в експлуатацію у вересні 1988-го року, - розповів Віктор Іванович. - Будувалася вона з залізобетонних блоків дуже швидко, протягом лише восьми місяців, і через те взимку холодно, а навесні та влітку дуже жарко. Ще два роки після здачі в експлуатацію, приміщення опалювалося завдяки старій потужній котельні, що працювала на дизельному паливі. А коли перейшли на тверде вугілля - тепла не стало».
 
І ще однією причиною, яка зовсім не сприяє утриманню тепла в класах, є те, що школа була розрахована на 400 учнів, вона просто стала надто великою для тієї кількості учнів, які сьогодні її відвідує. Звісно, протягом всіх років вживалися певні заходи для обігріву, ставилися більш потужні котли, відбувалася незначна реконструкція, навчальний процес відбувався в більш теплих приміщеннях, але ситуацію такі заходи не рятували. І майже кожен рік санепідемстанція висувала жорсткі вимоги до керівництва з приводу недотримання теплового режиму, в холодні роки температура в класах не піднімалася вище 10-12 градусів тепла.
Батьки та директор школи неодноразово зверталися до колишнього керівництва області та району з приводу жахливого теплового стану закладу. Втім, питання не вирішувалося. Тільки сьогодні влада всерйоз зайнялася проблемою реконструкції системи опалення. Голова Первомайської райдержадміністрації Б. Демченко звернувся з проханням до облдержадміністрації включити до загального плану проект реконструкції Жовтневої школи. Вчасно було підготовлено сам проект реконструкції та отримано позитивний висновок експертизи. 
ОДА | Переглядів: 458 | Додав: nbgrda | Дата: 14.10.2013 | Коментарі (0)

ПАТ «Миколаївгаз» на варті безпеки газопостачання регіону

Зараз дуже актуальним є питання рівня підготовки до нового опалювального сезону, тим більше, що з передчасним приходом холодів, він розпочався на два тижні раніше – 4 жовтня 2013р.
 
Не зважаючи на те, що для багатьох комунальних служб така ситуація несподівана, ПАТ «Миколаївгаз» зустріло початок опалювального сезону у повній готовності.
 
Саме про це розповів 8 жовтня у своєму інтерв’ю в телепередачі «Гаряча лінія» на ТРК «Миколаїв» голова правління ПАТ «Миколаївгаз» Богдан Стегній.

ОДА | Переглядів: 757 | Додав: nbgrda | Дата: 14.10.2013 | Коментарі (0)

1-10 11-20 ... 131-140 141-150 151-159