Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 17.05.2024, 01:25
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Категорії розділу

РДА [764]
Новобузька райдержадміністрація
ОДА [159]
Облдержадміністрація

ДПА у Миколаївські

Президент України

ВРУ

Дозвільний центр

Гаряча лінія

Пошук

Погода

ДРВ

Миколаївська ОДА

Міжрегіонбуд

Аграрна біржа

Головдержслужба

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Каталог статей

Головна » Статті » Новини » ОДА

ПАТ «Миколаївгаз» на варті безпеки газопостачання регіону

ПАТ «Миколаївгаз» на варті безпеки газопостачання регіону

Зараз дуже актуальним є питання рівня підготовки до нового опалювального сезону, тим більше, що з передчасним приходом холодів, він розпочався на два тижні раніше – 4 жовтня 2013р.
 
Не зважаючи на те, що для багатьох комунальних служб така ситуація несподівана, ПАТ «Миколаївгаз» зустріло початок опалювального сезону у повній готовності.
 
Саме про це розповів 8 жовтня у своєму інтерв’ю в телепередачі «Гаряча лінія» на ТРК «Миколаїв» голова правління ПАТ «Миколаївгаз» Богдан Стегній.
 
«Підготовка до опалювального сезону у нас не обмежується певними часовими рамками. Наше головне завдання – безаварійне та безперебійне газопостачання. Люди користуються газом цілий рік, тому наша робота по забезпеченню якісного обслуговування газових систем триває безпервно», - зазначив в своєму інтерв’ю керівник ПАТ «Миколаївгаз».
 
Він також відмітив і те, що безаварійність газопостачання як в опалювальний, так і в міжопалювальний періоди, залежить не тільки від тих заходів, які комплексно та регулярно проводить ПАТ «Миколаївгаз», а й від відповідального ставлення до вимог правил безпеки самих споживачів газу, власників житла незалежно від їх відомчої приналежності.
 
Голова правління ПАТ «Миколаївгаз» наголосив на таких основних вимогах, які згідно Правил безпеки систем газопостачання України мають виконувати як ЖЕКи, ОСББ, ДУ, так і власники приватних будинків, а саме:
 
- своєчасна перевірка димовентакалів на наявність тяги;
 
- контроль за дотриманням газових приладів в належному стані, особливо це стосується справності автоматики;
 
- безперешкодний допуск представників газового господарства у приміщення, де встановлено газове обладнання, для його перевірки.
 
Зараз ПАТ «Миколаївгаз» проводить традиційний Місячник безпеки, який розпочався 16 вересня і триватиме до 16 жовтня. Це широкомасштабна робота з пропаганди безпечного користування газом та газовими приладами в побуті серед населення всієї Миколаївської області. У різний спосіб працівники газового господарства намагаються донести до споживачів інформацію про необхідність суворого і неухильного дотримання правил безпеки користування газом: проводяться додаткові інструктажі, розповсюджуються пам’ятки-листівки, звернення до людей відбувається через засоби масової інформації
 
Під час свого інтерв’ю Богдан Стегній наголошує на трьох основних причинах, які можуть призвести до аварійних випадків:
 
1) порушення повітрообміну в приміщенні, а саме:
 
- відсутність тяги в димоходах через механічні перепони: забруднення, обмороження оголовків тощо;
 
- зворотна тяга через роботу потужної електричної витяжної вентиляції у приміщеннях, де встановлено котли і колонки з виводом продуктів згоряння в димохід. Наслідки – потрапляння продуктів згоряння в приміщення, що може спричинити отруєння чи задуху.
 
2) втручання в роботу газового обладнання, порушення безаварійної роботи автоматики. Наслідки – запобіжна автоматика не спрацьовує, газ потрапляє у приміщення, виникає можливість задухи.
 
3) самовільна перестановка, заміна та ремонт газових приладів. Наслідки – порушення герметичності системи, витік газу, можливість задухи. Також пересування газових приладів у непридатні для їх роботи приміщення (волога у ванній, відсутність притоку свіжого повітря у підсобних приміщеннях тощо). Це може спричинити порушення в безаварійній роботі автоматики газових приладів, а відповідно виникає загроза задухи.
 
«Якщо людина відчула запах газу, по-перше, заборонено користуватись будь-якими електроприладами, і навіть мобільним телефоном. По-друге, необхідно перекрити всі крани на газових приладах і на газопроводі. По-третє, створити протяг у приміщенні, відчинивши вікна та двері. І по-четверте, звернутись до аварійної газової служби за телефоном 104», - підсумував свою розповідь голова правління
 
В ході бесіди також було обговорено таке важливе питання, як газифікація Миколаївської області в рамках реалізації доручень та ініціатив Президента України.
 
Голова правління ПАТ «Миколаївгаз» зазначив, що рівень газифікації Миколаївької області складає 72%, тобто є ще над чим працювати, куди рухатись, розвиватись. Товариство експлуатує та обслуговує більше 6 тис. розподільчих газопроводів, і підтримка органів влади в цьому напрямі, а саме фінансування будівництва підвідних газопроводів за рахунок НАК «Нафтогаз України» у 2012-2013 рр. дало можливість збільшити їх протяжність майже на 150 км, газифікувати 14 населених пунктів, а відповідно розширити кількість абонентів на 3,5 тис. Якщо така активна діяльність буде продовжуватись, то ще у 4-5 населених пунктів існує перспектива найближчим часом отримати газ.
 
Останнім питанням для обговорення була гостра тема заборгованості населення за спожитий газ. Загальна сума боргів перед ПАТ «Миколаївгаз» на даний час складає майже 25 млн. гривень.
 
«Це дуже вагома сума для нас, адже ми розраховуємось перед постачальником газу, а саме НАК «Нафтогаз України», у повному об’ємі і боргів перед ним не маємо. Звідси висновок - звідки ми взяли гроші? Це є ті обігові кошти, які ми вимушені були спрямувати з інших видів нашої діяльності, розрахованих на ремонт, реконструкцію об’єктів газопостачання, на розрахунок за тих споживачів, які не розрахувались з нами», - підводить підсумок бесіди керівник газового Товариства Богдан Стегній.
Категорія: ОДА | Додав: nbgrda (14.10.2013)
Переглядів: 762 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: