Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 17.05.2024, 01:03
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Категорії розділу

РДА [764]
Новобузька райдержадміністрація
ОДА [159]
Облдержадміністрація

ДПА у Миколаївські

Президент України

ВРУ

Дозвільний центр

Гаряча лінія

Пошук

Погода

ДРВ

Миколаївська ОДА

Міжрегіонбуд

Аграрна біржа

Головдержслужба

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Каталог статей

Головна » Статті » Новини » ОДА

Допомога особам та сім’ям з дітьми у подоланні складних життєвих обставин, створення умов для подальшого самостійного їх вирішення.

Допомога особам та сім’ям з дітьми у подоланні складних життєвих обставин, створення умов для подальшого самостійного їх вирішення.

На виконання соціальних ініціатив Президента України В.Ф. Януковича з 2012 року до штатів центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за рахунок дотації з державного бюджету введено посади фахівців із соціальної роботи для виявлення, оцінки потреб, надання соціальних послуг та здійснення соціального супроводу осіб та сімей з дітьми, які перебувають у складних життєвих обставинах. Роботою фахівців охоплено всі сільські, селищні ради та міста області. За станом на 19.09.2013 в області працюють 412 посад фахівців із соціальної роботи центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. З них 100 посад дофінансовуються за рахунок  місцевих бюджетів.
 
З часу введення посад фахівців із соціальної роботи проінспектовано та  охоплено соціальними послугами 44405 сімей з дітьми. Кількість виявлених сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах, у 2013 році порівняно з аналогічним періодом 2012 року збільшилася у 6 разів та становить  9418 сімей, в яких виховуються 18880 дітей.
 
Кількість сімей, які перебували під соціальним супроводом спеціалістів ЦСССДМ, становить 6020 сімей, в них 12472 дитини. Також послугами фахівців охоплено 1058 сімей опікунів, 164 прийомних сім’ї, 29 дитячих будинків сімейного типу, в яких виховується 1681 дитина-сирота та дитина, позбавлена батьківського піклування. За результатами роботи 9 місяців 2013 року із соціального супроводу знято 3953 сім’ї з позитивним результатом, 1940 дітей залишилися в сім’ях, де був ризик їх вилучення, 111 дітей повернуто із закладів державного утримання до біологічних сімей. Значно збільшилась кількість охоплених сімей, в яких виховуються діти - інваліди або інвалідами є батьки. 
 
За результатами наданих соціальних послуг 23331 особі надано допомогу в оформленні документів для призначення соціальних виплат, 14700 особам сприяли у вирішенні житлово-побутових проблем,  3386 осіб працевлаштовано, 10445 особам сприяли в отриманні  гуманітарної допомоги. 
 
Протягом 2013 року виділено 7 кімнат в гуртожитках (м. Миколаїв) та  2 квартири для вирішення житлових проблем 6 осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування (Доманівський район).
 
З метою профілактики раннього соціального сирітства та раннього виявлення жінок, які мають ризик відмови від новонародженої дитини, в області діють 22 консультативних пунктів при пологових стаціонарах та жіночих консультаціях та 1 консультативний пункт при будинку дитини. На цей час розширено функціонал вказаних консультативних пунктів, а саме здійснення роботи щодо раннього виявлення та надання психологічної підтримки сім’ям з дітьми  із вродженими вадами або із затримками розвитку. 
 
Протягом 9 місяців 2013 року роботою вказаних консультативних пунктів охоплено 275 вагітних жінок та членів їх сімей з питань відповідального батьківства. Із пологових стаціонарів до центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді надійшли повідомлення щодо 283 жінок, які опинилися в складних життєвих обставинах. Із всіма жінками проведено роботу спеціалістами та фахівцями із соціальної роботи центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. 
 
Також, з метою соціальної підтримки сімей з дітьми, які опинилися  у складних життєвих обставинах, з 2006 року в області діє обласний центр соціально-психологічної допомоги. У 2013 році в центрі відкрито Кімнату матері та дитини (блок - 2-ти кімнати), розраховану на 4 жінки та 4 немовлят. Протягом 2013 року роботою охоплено 23 жінки та 30 дітей.
 
Працівники  обласного центру соціально-психологічної допомоги для мам немовлят проводять заняття в Школі молодої мами, де їх навчають догляду за немовлятами, відповідальному ставленню  до виховання дітей.
 
Також працівники закладу сприяють клієнтам у вирішенні житлових проблем. За 9 місяців 2013 року за сприянням обласного центру соціально-психологічної допомоги та центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді 4 сім’ям придбано житло, 6 сім’ям поліпшено умови проживання, 15 сімей отримали допомогу одягом та взуттям, 17 сім’ям оформлено державну соціальну допомогу, 17 сім’ям оформлено/відновлено документи, 37 особам надано допомогу в догляді та лікуванні, 37 особам організовано медичне обстеження 
Категорія: ОДА | Додав: nbgrda (22.10.2013)
Переглядів: 446 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: