Вітаю Вас Гість!
Четвер, 16.05.2024, 18:17
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Категорії розділу

РДА [764]
Новобузька райдержадміністрація
ОДА [159]
Облдержадміністрація

ДПА у Миколаївські

Президент України

ВРУ

Дозвільний центр

Гаряча лінія

Пошук

Погода

ДРВ

Миколаївська ОДА

Міжрегіонбуд

Аграрна біржа

Головдержслужба

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Каталог статей

Головна » Статті » Новини » ОДА

На Миколаївщині впроваджуються нові технології опалення соціальних обєктів

На Миколаївщині впроваджуються нові технології опалення соціальних обєктів

 В рамках реалізації завдань та доручень Президента України щодо підготовки до опалювального періоду 2013-2014 рр. в Миколаївській області, було розпочато роботи з реконструкції Жовтневої загальноосвітньої школи I-III ступенів Первомайського району. В цьому навчальному закладі найближчим часом буде встановлена сучасна система електричного теплоакумулюючого обігріву. Сьогодні в школі навчається 67 дітей, юних мешканців сіл Жовтневе та Степове Первомайського району.

Як розповів директор школи Віктор Попенко, що працює на цій посаді вже 15 років, проблеми з теплом розпочалися відразу ж після будівництва школи. «Школу здано в експлуатацію у вересні 1988-го року, - розповів Віктор Іванович. - Будувалася вона з залізобетонних блоків дуже швидко, протягом лише восьми місяців, і через те взимку холодно, а навесні та влітку дуже жарко. Ще два роки після здачі в експлуатацію, приміщення опалювалося завдяки старій потужній котельні, що працювала на дизельному паливі. А коли перейшли на тверде вугілля - тепла не стало».
 
І ще однією причиною, яка зовсім не сприяє утриманню тепла в класах, є те, що школа була розрахована на 400 учнів, вона просто стала надто великою для тієї кількості учнів, які сьогодні її відвідує. Звісно, протягом всіх років вживалися певні заходи для обігріву, ставилися більш потужні котли, відбувалася незначна реконструкція, навчальний процес відбувався в більш теплих приміщеннях, але ситуацію такі заходи не рятували. І майже кожен рік санепідемстанція висувала жорсткі вимоги до керівництва з приводу недотримання теплового режиму, в холодні роки температура в класах не піднімалася вище 10-12 градусів тепла.
Батьки та директор школи неодноразово зверталися до колишнього керівництва області та району з приводу жахливого теплового стану закладу. Втім, питання не вирішувалося. Тільки сьогодні влада всерйоз зайнялася проблемою реконструкції системи опалення. Голова Первомайської райдержадміністрації Б. Демченко звернувся з проханням до облдержадміністрації включити до загального плану проект реконструкції Жовтневої школи. Вчасно було підготовлено сам проект реконструкції та отримано позитивний висновок експертизи. 
 
Замовником робіт із встановлення системи електричного теплоакумулюючого обігріву виступило управління капітального будівництва Миколаївської облдержадміністрації. Кошти у сумі майже 790 тисяч виділені з субвенції з державного бюджету обласному бюджету на фінансування заходів соціально-економічної компенсації ризику населення, яке проживає на території зони спостереження. Підрядник вже приступив до робіт, займається встановленням обладнання. Передбачається, що система опалення буде ефективною та економічною, адже підігрів води буде здійснюватися у нічний час, коли електрика відпускається за мінімальними тарифами, а тепло подаватиметься вдень. Таким чином, буде забезпечена безперебійна подача теплоносія.  
 
Втім сьогодні директор щиро радіє від того, що обласна та районна влада звернули увагу на скромну сільську школу і вважає, що по завершенню реконструкції навчальний заклад вийде на новий рівень. «Зараз дуже актуальним питанням є створення так званих кластерів на базі сільської школи, - поділився планами В.Попенко, - є така перспектива і у нас. Можливість створення кластеру обговорювалося на засіданні «круглого столу» в райдержадміністрації. Досягнуто позитивних висновків. Вирішено згодом довести приміщення школи до більш досконалого вигляду, здійснити ремонт, довести до ладу каналізаційну систему, замінити вікна на металопластикові. А потім перевести «під один дах» школи, ФАП, бібліотеку, дитячий садок. Буде своєрідний комплекс, завдяки чому приміщення будуть використовуватися ефективно, а місцеві бюджети значно заощадять через економію енергоносіїв».
Категорія: ОДА | Додав: nbgrda (14.10.2013)
Переглядів: 462 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: