Вітаю Вас Гість!
Четвер, 16.05.2024, 15:28
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Категорії розділу

РДА [764]
Новобузька райдержадміністрація
ОДА [159]
Облдержадміністрація

ДПА у Миколаївські

Президент України

ВРУ

Дозвільний центр

Гаряча лінія

Пошук

Погода

ДРВ

Миколаївська ОДА

Міжрегіонбуд

Аграрна біржа

Головдержслужба

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Каталог статей

Головна » Статті » Новини » ОДА

«Компенсація першочергового внеску на придбання житла є вагомою допомогою нашим молодим спеціалістам», - Г. Ніколенко про обласну цільову пр

«Компенсація першочергового внеску на придбання житла є вагомою допомогою нашим молодим спеціалістам», - Г. Ніколенко про обласну цільову програму

На Координаційній раді з питань розвитку житлового будівництва підтримано 3 кандидатури на отримання цільової фінансової підтримки на обов’язковий власний внесок при здешевленні вартості іпотечних кредитів  за рахунок коштів обласного бюджету.
 
Таке рішення члени Координаційної ради прийняли 8 жовтня під час свого чергового засідання, що проходило під головуванням Геннадія Ніколенка.
 
Спочатку директор Миколаївського регіонального управління Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» Вячеслав Булах доповів членам ради про стан реалізації соціальних ініціатив Президента України по здешевленню вартості іпотечних кредитів (Постанова КМУ № 343). За його словами, по даній програмі цього року на території Миколаївщини власне житло отримало близько 60 сімей і на розгляді в кредитних комітетах знаходиться більше 15 договорів на придбання квартир.
 
Як відмітив головуючий засідання Геннадій Ніколенко, обласна влада активно працює над реалізацією різних житлових програм на території не лише м. Миколаєва, а й області. Зокрема, в с. Веселинове декілька років назад побудований новий багатоквартирний будинок. Сьогодні спеціалісти облдержадміністрації працюють над тим, щоб реалізувати це житло для пільгових категорій громадян, що мають можливість отримати грошову компенсацію за рахунок обласного бюджету – це в першу чергу працівники обласних закладів освіти та охорони здоров’я.
 
«На останній сесії обласної ради депутати проголосували за розширення пільгових категорій громадян і тепер до них також відносяться працівники обласних закладів культури… Ми проаналізували, що для працівників бюджетної сфери, особливо молодих спеціалістів, найбільшою проблемою у придбанні власного житла є саме перший внесок. Саме тому було прийнято рішення про виділення 2 млн. грн.. із обласного бюджету для того, щоб допомогти молодим фахівцями придбати своє власне житло», - прокоментував ситуацію перший заступник голови ОДА.
 
Координаційною радою було прийнято рішення про надання часткової компенсації 3-м молодим сім’ям – 2 працівники обласних закладів охорони здоров’я та 1 співробітник обласного освітнього закладу.
Категорія: ОДА | Додав: nbgrda (15.10.2013)
Переглядів: 419 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: