Вітаю Вас Гість!
Вівторок, 16.07.2024, 17:59
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Категорії розділу

РДА [764]
Новобузька райдержадміністрація
ОДА [159]
Облдержадміністрація

ДПА у Миколаївські

Президент України

ВРУ

Дозвільний центр

Гаряча лінія

Пошук

Погода

ДРВ

Миколаївська ОДА

Міжрегіонбуд

Аграрна біржа

Головдержслужба

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Каталог статей

Головна » Статті » Новини

У розділі матеріалів: 923
Показано матеріалів: 831-840
Сторінки: « 1 2 ... 82 83 84 85 86 ... 92 93 »

05 липня з метою забезпечення реалізації завдання Президента України Віктора Януковича щодо створення сприятливих умов для розвитку малого та середнього бізнесу відбулося засідання координаційної ради з питань підтримки підприємництва при Новобузькій  районній державній адміністрації, на якій було обговорено хід виконання районної програми розвитку малого та середнього підприємництва. Відкрив засідання координаційної ради Сербін В.М. 
В роботі координаційної ради прийняли участь перший заступник голови РДА Сенчина Г.М.,представники управління економіки, агропромислового розвитку райдержадміністрації, адміністраторів дозвільного центру.
РДА | Переглядів: 451 | Додав: nbgrda | Дата: 05.07.2013 | Коментарі (0)

Особистий прийом

04.07.13. Голова РДА Серібн В.М. провів  плановий  прийом громадян з особистих питань, на який  записалось 6 осіб.Основні питання, які турбували заявників стосувались роботи  комунального підприємства «Водопровідні мережі  та вирішення  проблем по земельним питання. Керівник району надав обєктивні розяснення та доручив керівникам структурних підрозділів вирішити  питання, які потребували детальнішого розгляду.

РДА | Переглядів: 429 | Додав: nbgrda | Дата: 04.07.2013 | Коментарі (0)

Підтримка малого та середнього бізнесу – важливий напрям державної політики

 З метою виконання доручень і завдань Президента України щодо розвитку малого та середнього бізнесу відбулось засідання регіональної ради підприємців при облдержадміністрації.

 У засіданні взяли участь члени ради підприємців, запрошені суб’єкти підприємницької діяльності, заступник начальника головного управління Міндоходів у Миколаївській області Кущенко О.В., голова Миколаївської обласної профспілкової організації Всеукраїнської професійної спілки працівників малого та середнього бізнесу «Єднання» Герасимчук О.А., працівники департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації.

 Зокрема, було розглянуто питання щодо випадків відмов податковими органами області у видачі ліцензій на роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами та реєстрації нових книг доходів і витрат доки суб’єкт підприємницької діяльності не придбає новий або не модернізує діючий РРО для передачі звітів  в електронному виді.

 Для того, щоб підприємці мали змогу вирішити свої нагальні проблеми при   головному управлінні Міндоходів у Миколаївській області створено та функціонує «гаряча лінія», а також представникам бізнесу з усіх питань можна звернутися до прес-центру установи.

 Роз’яснювальна компанія щодо роботи Міндоходів постійно ведеться у всіх ЗМІ та відбувається постійний діалог з представниками бізнесу в частині моніторингу проблемних питань, щодо податкового законодавства та шляхів їх вирішення.  

РДА | Переглядів: 370 | Додав: nbgrda | Дата: 04.07.2013 | Коментарі (0)

Обговорення  Плану заходів на свято

03.07.13. – заступник голови РДА Остапенко В.Я. провела засідання оргкомітету з питань організації підготовки заходів з нагоди святкування Дня незалежності України.Члени оргкомітету обговорили заходи, які планується провести напередодні  та в день Державного Прапора та  Дня  незалежності України у районі.

РДА | Переглядів: 366 | Додав: nbgrda | Дата: 04.07.2013 | Коментарі (0)

 Взаємодія з підприємцями

03.07.13.     реалізовуючи завдання Президента України В.Януковича  у районі,заступник голови РДА Остапенко В.Я. здійснила виїзд на  підприємства  на території Шевченківської територіальної громади , зокрема ,відвідала  потужне підприємство  ПОСП «Красна Баштанка» і ряд підрпиємств малого бізнесу   та провела. зустріч з приватними підприємцями щодо взаємодії  та залученню інвестицій у розвиток  соціальної інфраструктури села Шевченково – ІІ.

                Валентина Яківна акцентувала увагу присутніх на тому, що у районі прийнята     Програма  підтримки розвитку малого та середнього бізнесу на 2013-2014роки, якою передбачено  комлекс заходів щодо срияння розвитку  підприємництва на території району.

РДА | Переглядів: 383 | Додав: nbgrda | Дата: 04.07.2013 | Коментарі (0)

Під час роботи «круглого столу» розглянуто проблематику пошуку першого робочого місця випускниками вищих навчальних закладів

26 червня під головуванням заступника голови облдержадміністрації Володимира Лусти у Миколаївському національному аграрному університеті проведено «круглий стіл» за темою: «Працевлаштування випускників вищих навчальних закладів та забезпечення їх першим робочим місцем».
 
У роботі «круглого столу» взяли участь в.о. директора Миколаївського обласного центру зайнятості Олена Димчишина, представники вищих навчальних закладів, представники студентського самоврядування ВНЗ, роботодавці.
 
На початку роботи Володимир Луста наголосив на тому, що проблематика сьогоднішнього засідання обумовлена необхідністю системної реалізації на Миколаївщині соціальних ініціатив Президента України. Велику допомогу у цій роботі надасть новий Закон України «Про зайнятість населення», який набув чинності з 1 січня 2013 року. Одна з головних переваг зазначеного Закону полягає у тому, що він стимулює роботодавців до створення нових робочих місць, а також працевлаштування громадян, які недостатньо конкурентоспроможні на ринку праці.
 
Заступник голови облдержадміністрації також розповів присутнім про нову форму підтримки державою конкурентоспроможності громадян - освітній ваучер. Тепер наші співвітчизники, які старші за 45 років та мають вищу освіту, можуть навчатися за кошти Фонду державного соціального страхування на випадок безробіття. Постановою Кабінету Міністрів України визначений перелік спеціальностей, на які, за гроші Фонду, можна перевчити людину, наприклад, програмному забезпеченню систем. В Миколаївській області вже майже 100 громадян отримали отакі ваучери. А взагалі,за планами, майже 600 таких громадян протягом найближчих двох місяців отримають підтримку на опанування другої спеціальності.
 
В.о. директора Миколаївського обласного центру зайнятості Олена Димчишина коротко охарактеризувала присутнім ситуацію на ринку праці Миколаївщини. Вона також наголосила на тому, що актуальною проблемою при працевлаштуванні молоді залишається відсутність у неї досвіду роботи. І тут на допомозі стає новий Закон України «Про зайнятість населення». Статтею 29 Закону, передбачено розширення можливостей для підвищення конкурентоспроможності молоді шляхом проходження студентами вищих та учнів професійно-технічних навчальних закладів, що здобули професію (кваліфікацію) за освітньо-кваліфікаційним рівнем "кваліфікований робітник", "молодший спеціаліст", "бакалавр", "спеціаліст" та продовжують навчатися на наступному освітньо-кваліфікаційному рівні, стажування у вільний від навчання час за професією (спеціальністю), за якою здобувається освіта, на підприємствах, в установах та організаціях незалежно від форми власності, виду діяльності та господарювання, на умовах, визначених договором про стажування.
 
Порядок укладення договору про стажування студентів вищих та учнів професійно-технічних навчальних закладів на підприємствах, в установах та організаціях затверджений постановою Кабінету Міністрів України у січні поточного року.
 
Метою стажування є набуття досвіду з виконання професійних завдань та обов'язків, удосконалення професійних знань, умінь та навичок, вивчення та засвоєння нових технологій, техніки, набуття додаткових компетенцій.
 
Запис про проходження стажування роботодавець вносить до трудової книжки. Тобто в даному випадку саме роботодавець відкриватиме трудову книжку.
 
Вищі та професійно-технічні навчальні заклади разом з роботодавцями сприяють студентам і учням у доступі до інформації про можливість стажування.
 
Така новація сприятиме працевлаштуванню молоді.
 
Під час роботи «круглого столу» участь в обговорюванні проблем працевлаштування випускників вищих навчальних закладів та забезпечення їх першим робочим місцем також взяли представники Миколаївського національного університету ім. В. О. Сухомлинського, Миколаївського національного аграрного університету, Миколаївського політехнічного коледжу, Національного університету кораблебудування імені адмірала Макарова.
 
За підсумками обговорення учасниками «круглого столу» прийнято відповідні рекомендації.
РДА | Переглядів: 431 | Додав: nbgrda | Дата: 03.07.2013 | Коментарі (0)

Назустріч професійній кар'єрі

На виконання реалізації в регіонах доручень Президента України щодо сприяння забезпеченню молоді першим робочим місцем Центральним районним центром зайнятості міста Миколаєва напередодні дня Конституції та Дня молоді України проведено низку заходів для молоді.

Спеціалісти Центрального РЦЗ застосовують ряд активних заходів, спрямованих на сприяння працевлаштування молоді: підготовка, перепідготовка, підвищення кваліфікації, семінари, тренінги різного спрямування та тематики. Також допомагають молоді, яка шукає роботу, зорієнтуватись у світі професій, зрозуміти, на які посади вони можуть розраховувати, маючи ту чи іншу освіту, визначити перелік підприємств, установ, організацій, де вони можуть бути затребуваними як спеціалісти, передбачити альтернативні, споріднені напрямки діяльності, що збільшить шанси працевлаштування.

Особлива увага молоді скеровується на необхідність оволодіння навичками самопрезентації, ділового спілкування, адже, за статистикою, на одну успішну співбесіду (пропонується робота) нараховується 20 невдалих. Тому з метою набуття молодими особами навиків мистецтва комунікації та поведінки на співбесіді з роботодавцем, проводяться семінари та тренінги, в тому числі за участю роботодавців, соціальних партнерів, громадських організацій.

Так, задля сприяння забезпеченню молоді першим робочим місцем та у рамках загальнообласного заходу служби зайнятості – Дня відкритих дверей для молоді, спеціалістами Центрального районного центру зайнятості проведено тренінг «Особливості зайнятості молоді» та семінар-диспут «Назустріч професійній кар’єрі», на яких були обговорені такі питання, як переваги та недоліки молодої людини, основні проблеми молоді при працевлаштуванні, визначені можливі шляхи вирішення цих проблем тощо.

Зокрема, на семінарі-диспуті, в якому взяли участь 15 безробітних молодих спеціалістів та представники ТОВ ТД «Торгівля», ПП «Перший центр іноземних мов», ТОВ «Нерейінтертранс», було розглянуто новації законодавства України в сфері зайнятості, обговорено нові можливості для молоді, серед яких компенсація роботодавцю суми фактичних витрат на виплату єдиного соціального внеску, стажування молоді та ін. До того ж, молоді люди мали можливість обговорити проблемні питання зайнятості із роботодавцями, що допомогло всебічно розглянути ситуацію молодіжного ринку праці.

На думку молодих спеціалістів, які шукають роботу, основною проблемою при працевлаштуванні є відсутність досвіду і низька заробітна плата більшості вакансій. Втім директор ПП «Перший центр іноземних мов» Геннадій Ковалін вважає, що найбільша проблема випускників вишів полягає у відсутності необхідних знань «студенти використовують не всі можливості університету, а лише «гоняться» за дипломом, – підкреслив він, – із двадцяти молодих спеціалістів моїм вимогам, як роботодавця, відповідають тільки двоє».

Учасники заходу активно ставили питання, висловлювали власну думку та дискутували стосовно тенденцій молодіжного ринку праці, який останнім часом самі ж його учасники відносять до «периферійного явища».

Спеціалісти центру зайнятості запропонували можливі шляхи вирішення проблеми працевлаштування молодих людей, у тому числі і на перше робоче місце.

Захід пройшов у формі відкритого діалогу та дав змогу дійти консенсусу в деяких питаннях зайнятості, як молодим спеціалістам, так і роботодавцям, зокрема в тому що потрібно бути активними у пошуку роботи, підвищенні кваліфікації, та мати змогу проявити себе під час стажування.

Загалом, у Центральному РЦЗ на обліку перебувало 160 випускників професійно-технічних та вищих навчальних закладів. З початку року 68 – працевлаштовано, 23 – направлено на навчання, перенавчання, підвищення кваліфікації, 5 – взяли участь в оплачуваних громадських роботах.

РДА | Переглядів: 398 | Додав: nbgrda | Дата: 03.07.2013 | Коментарі (0)

02.07.13.- перший заступник голови РДА Сенчина Г.М. провела засідання робочої групи з питань щодо підготовки та  урочистого відкриття  приміщення  Центру ранньої реабілітації дітей – інвалідів.Галина Миколаївна зауважила, що увага до дітей з особливими потребами одна із нових соціальних ініціатив Президента України, які  продовжують реалізуватись у нашому районі.

РДА | Переглядів: 442 | Додав: nbgrda | Дата: 02.07.2013 | Коментарі (0)

02.07.2013
Перший  заступник голови  РДА  Сенчина Г.М.провела засідання комісії за участю  підприємців та  сільгоспвиробників району щодо  сплати податків і зборів за користування землею, формуванню фонду регіональних ресурсів,акцентувала увагу на  одному із пріоритетних завдань Президента України щодо легалізації заробітної плати, звернула увагу на тісну взаємодію та сприяння органів виконавчої влади та місцевого самоврядування щодо  розвитку малого і середнього бізнесу на території району
РДА | Переглядів: 445 | Додав: nbgrda | Дата: 02.07.2013 | Коментарі (0)

Реалізовуючи завдання Президента України В.Януковича  у районі,голова РДА Сербін В.М.та голова районної ради Терзієва В.Г. провели робочу зустріч з головами сільських територіальних громад  та приватними підприємцями щодо взаємодії  та залученню інвестицій у розвиток  соціальної інфраструктури сільських населених пунктів.

Очільники району звернули увагу , що на території району є обєкти  закладів соціальної, освітньої, медичної та культурної сфер,які потребують реконструкції.Завдяки спільним зусиллям ці обєкти можна відновити та надати в користування жителям  міської та сільських  громад.

РДА | Переглядів: 447 | Додав: nbgrda | Дата: 02.07.2013 | Коментарі (0)

1-10 11-20 ... 811-820 821-830 831-840 841-850 851-860 ... 911-920 921-923