Вітаю Вас Гість!
Вівторок, 16.07.2024, 20:25
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Категорії розділу

РДА [764]
Новобузька райдержадміністрація
ОДА [159]
Облдержадміністрація

ДПА у Миколаївські

Президент України

ВРУ

Дозвільний центр

Гаряча лінія

Пошук

Погода

ДРВ

Миколаївська ОДА

Міжрегіонбуд

Аграрна біржа

Головдержслужба

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Каталог статей

Головна » Статті » Новини

У розділі матеріалів: 923
Показано матеріалів: 811-820
Сторінки: « 1 2 ... 80 81 82 83 84 ... 92 93 »

16 липня в с. Шевченково відбулись загальні збори жителів територіальної громади.Причина, яка змусила  прийти жителів на збори  - це підготовка загальноосвітньої школи до нового навчального року. Участь у зборах громадян взяла заступник голови РДА Остапенко Валентина, начальник відділу освіти  Розуменко Світлана, сільський голова Плюта Михайло, депутати сільської ради, члени виконкому, приватні підприємці, батьки учнів, активісти .Заступник голови РДА Остапенко В. вказала на недостатній  стан підготовки школи до навчання. На недопрацювання в цьому плані і сільського голови, і  відділу освіти, і директора школи , і батьків. Запропонувала жителям громади активно приймати участь у  прийнятті і  вирішенні  управлінських рішень,контролі за їх виконанням. Адже саме від  жителів  села залежить  в яких умовах вони будуть жити, в якій школі будуть навчатись наші діти, в якому ФАПі  ми будемо лікуватись. Запропонувала вивчити позитивний досвід  по підготовці закладів освіти до  роботи сусідньої Новополтавської сільської ради ( сільський голова Яцина П.А.).Також Валентина Яківна ознайомила присутніх з проектом Концепції реформування місцевого самоврядування.Акцентувала увагу, що саме за дорученням Президента України В.Януковича було підготовлено даний проект . Адже сьогодні система місцевого самоврядування не задовольняє потреби суспільства і далека від моделі європейського зразка, до якої ми прагнемо. Вказала, що мета Концепції сформувати ефективне місцеве самоврядування, забезпечити надання владою якісних і доступних послуг населенню і максимально залучити громадськість до прийняття управлінських рішень, тобто сприяти розвитку демократії.Жителі громади долучились до обговорення, вказали, що потрібно більше самостійності на місцях і фінансової незалежності.

РДА | Переглядів: 404 | Додав: nbgrda | Дата: 16.07.2013 | Коментарі (0)

16 липня  за участю першого заступника голови РДА Сенчиної Галини , голови районної ради Терзієвої Валентини, міського та сільських. голів територіальних громад відбулось засідання «круглого столу», де вперше було було розглянуто питання розвитку сільських населених пунктів .Галина Миколаївна ознайомила присутніх з проектом Концепції реформування місцевого самоврядування,зауважила  що ця Концепція торкнеться кожного регіону, кожного села, кожної родини і кожної людини. Голова районної ради Терзієва В.Г. долучилася до обговорення та зауважила,що сьогодні настав час практичних дій для створення належних умов такої реформи .Повідомила, що за дорученням Президента України було організовано роботу з підготовки концепції реформи самоврядування. До роботи були залучені кращі фахівці, науковці, незалежні експерти, а також громадські організації, що представляють інтереси самоврядування усіх рівнів. На сьогодні ми маємо перший проект цього документа, в якому знайшли відображення ті ідеї та ініціативи, які неодноразово обговорювали на Раді регіонів, у парламенті, на численних зустрічах з нашими громадянами та громадським активом.

РДА | Переглядів: 393 | Додав: nbgrda | Дата: 16.07.2013 | Коментарі (0)

         Обговорення проекту Концепції місцевого самоврядування

Заступник голови РДА Остапенко В.Я. здійснила виїзд до Новомихайлівської сільської ради , взяла участь у роботі сесії сільської ради та надала роз’яснення основних положень проекту Концепції місцевого самоврядуваня в Україні.


РДА | Переглядів: 404 | Додав: nbgrda | Дата: 15.07.2013 | Коментарі (0)

РОЗГЛЯД ВАЖЛИВИХ ПИТАНЬ

15.07.13. – голова РДА Сербін В.М. провів апаратну нараду з керівниками районних служб, начальниками управлінь, відділів РДА , в ході якої  були розглянуті питання реконструкції Братського кладовища, відновлення роботи  скважини по водозабезпеченню села Добра Воля, реалізацію Пограми розвитку українського села, легалізації зайнятості населення, наповнення фонду регіональних ресурсів, розрахунки за земельні паї, реформування комунальних ЗМІ,  виконання завдання Президента України В.Януковича щодо  створення належних умов для розвитку сільських населених пунктів ( реформування місцевого самоврядування),відпрацювання звернень громадян,проведення контролю за громадськими роботами, встановлення біг – бордів по новим соціальним ініціативам Президента України.


РДА | Переглядів: 423 | Додав: nbgrda | Дата: 15.07.2013 | Коментарі (0)

12.07.13. – заступник голови РДА Остапенко В.Явідповідно до Указу Президента України В.Януковича  від 11.05.2013р.. вручила  посвідчення та нагрудний знак  матері, яка виховала п’ятьох дітей -  Старожук Олені Олексіївні. Валентина Яківна привітала матір – героїню,  побажала здоров’я і щоб діти  були здоровими , щасливим , бо це майбутнє нашої держави.
РДА | Переглядів: 451 | Додав: nbgrda | Дата: 12.07.2013 | Коментарі (0)

ДИТИНА МАЄ РОСТИ В СІМ’Ї

12.07.13.

-  Поява нового життя – це диво, і немає нічого дорожчого на світі за дитину. На виконання доручення Президента України В.Януковича щодо розширення мережі центрів матері і дитини на території Новобузького району відбувся обласний семінар – нарада на тему «Реалізація соціальної  ініціативи Президента України В.Януковича щодо розширення мережі центрів матері і дитини» за участю начальників департаменту  соціального захисту населення ОДА, соціальних служб для сімї, дітей та молоді ОДА,заступників голів райдержадміністрацій з питань соціальної роботи, міського та сільських голів,районних соціальних служб, керівників установ, організацій, представників громадських організацій.

Учасники  семінару ознайомились із умовами перебування  вихованців  реконструйованого ДНЗ у с. Новополтавка,відвідали сімейну амбулаторію у с. Новополтавка.

Також гості  побували  у Баратівському психоневрологічному  інтернаті та відвідали Баратівське   стаціонарне відділення для  осіб похилого віку територіального центру  соціального обслуговування.

Увагу  учасників семінару привернув і центр  соціальної реабілітації дітей – інвалідів , де батьки залишають своїх дітей на денне перебування.Тут їм надають соціальні, педагогічні, психологічні послуги та проводять занняття з розвитку творчих здібностей.


РДА | Переглядів: 451 | Додав: nbgrda | Дата: 12.07.2013 | Коментарі (0)

"Завдання влади - забезпечити гідні умови розвитку дітей з обмеженими можливостями",- Микола Круглов

11 липня відбулася зустріч голови облдержадміністрації Миколи Круглова з керівниками державних та комунальних ЗМІ.

 

На зустрічі були підняті теми реформування комунальних ЗМІ, впровадження цифрового мовлення та проблеми та перспективи відновлення мережі проводового мовлення у Миколаївській області, а також питання фінансування комунальних ЗМІ, організації переплати на районні та міські видання, питання оперативного та об’єктивного інформування громадян з актуальних питань суспільно-політичного та соціально-економічного розвитку регіонів.

Відповідаючи на питання журналістів, губернатор області зазначив, що  наразі першочерговим завданням місцевої влади є реалізації соціальних ініціатив Президента «Діти-майбутнє України».

 

Голова облдержадміністрації запевнив, що такої кількості дитячих майданчиків в Миколаївській області не було ніколи. Окремо Микола Круглов зупинився і на роботі влади, спрямованої на створення умов для дітей з обмеженими можливостями. Зараз в Миколаївській області діє 4 центри реабілітації, і наша область була першою, де був відкритий центр реабілітації з можливістю цілодобового перебування дітей. Сьогодні Миколаївській державний комплекс соціальної реабілітації дітей-інвалідів є одним з найкращих в країні. Високий рівень умов перебування дітей та якість медичного обслуговування в комплексі реабілітації відмітив і Президент України під час останнього візиту до області. 

 


РДА | Переглядів: 430 | Додав: nbgrda | Дата: 12.07.2013 | Коментарі (0)

Взаємодія громадських організацій щодо підтримки жінок з дітьми

11.07.13. – відбулось засідання Громадської ради при райдержадміністрації.Участь у роботі громадської ради взяли голова РДА Сербін В.М., ,міський голова Ночовський В.І.В ході роботи Громадської ради були розглянуті питання  щодо реалізації соціальних ініціатив  Президента України В.Януковича на території району, зокрема щодо розширення мережі центрів матері та дитини.Головний лікар центру первинної медико- санітарної допомоги Лучна В.М. повідомила, що за дорученням Президента України по всіх обласних центрах будуть створені перинатальні центри для новонароджених. Такий центр буде створено і у Миколаївській обласній лікарні.Зауважила, що  потребує  вдосконалення  робота з надання соціальних послуг вагітним жінкам та матерям з дітьми, які опинились у складних життєвих обставинах.При нашому пологовому відділенні функціонує консультативний пункут «Родина», де консультації матерям надають кваліфіковані спеціалісти медики, психологи, педагоги.

Також  під час роботи Громадської ради були підняті питання дотримання тиші розважальними закладами в нічний час,наведння  благострою біля дитячого містечка «Казка».

РДА | Переглядів: 371 | Додав: nbgrda | Дата: 11.07.2013 | Коментарі (0)

Вдосконалення роботи з надання соціальних послуг

11.07.13. -  з метою  розяснення основних напрямів державної політики, голова РДА Сербін В.М. здійснив виїзд на чолі інформаційно – розяснювальної групи до Новомиколаївської територіальної громади.В ході зустрічі з  депутатським корпусом, жителями громади , керівник району проінформував новомиколаївців про соціально – економічний розвиток району за І півріччя п.р.; начальники управлінь надали розяснення з питань  земельного законодавства,проведення інвентаризації земельних ділянок, надали інформацію про  стан легалізації зайнятості населення на території району. Також  зупинились на реалізації нових соціальних ініціатив Президента України В.Януковича, зокрема, що стосується  підтримки та соціального супроводу матерів з дітьми, та сімей, які опинились у складних життєвих обставинах . Очільник району  акцентував увагу на  вдосконаленні роботи з надання соціальних послуг вагітним жінкам  та матерям з дітьми, наголошував на взаємодії  з громадськими організаціями, яка спрямована на підтримку жінок з дітьми.

РДА | Переглядів: 396 | Додав: nbgrda | Дата: 11.07.2013 | Коментарі (0)

 Податки повинні працювати на соціальну справедливість
Реалізовуючи на території району  одне з пріоритених завдань Президента України В.Януковича щодо реформування податкового законодавства, відбулась розширена  нарада за учасю голови РДА Сербіна В.М.. голови районної ради Терзієвої В.Г., керівників управлінь, відділів, сільгосппідприємств,фермерів, одноосібників, підприємців, міського та сільських голів.На нараду запрошені  представники  Миколаївської обласної державної податкової інспекції: Пушкар Н.Г- спеціаліст відділу податків та зборів  МДПІ та  Довгонос Ю.В.- начальник відділу з протидії економічним злочинам МДПІ і голова обласної ради Асоціації сільгоспвиробників ,керівник ПОСП «Золота Нива» Ключник В.І.
РДА | Переглядів: 412 | Додав: nbgrda | Дата: 10.07.2013 | Коментарі (0)

1-10 11-20 ... 791-800 801-810 811-820 821-830 831-840 ... 911-920 921-923