Вітаю Вас Гість!
Вівторок, 16.07.2024, 22:37
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Категорії розділу

РДА [764]
Новобузька райдержадміністрація
ОДА [159]
Облдержадміністрація

ДПА у Миколаївські

Президент України

ВРУ

Дозвільний центр

Гаряча лінія

Пошук

Погода

ДРВ

Миколаївська ОДА

Міжрегіонбуд

Аграрна біржа

Головдержслужба

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Каталог статей

Головна » Статті » Новини » РДА

ДИТИНА МАЄ РОСТИ В СІМ’Ї

ДИТИНА МАЄ РОСТИ В СІМ’Ї

12.07.13.

-  Поява нового життя – це диво, і немає нічого дорожчого на світі за дитину. На виконання доручення Президента України В.Януковича щодо розширення мережі центрів матері і дитини на території Новобузького району відбувся обласний семінар – нарада на тему «Реалізація соціальної  ініціативи Президента України В.Януковича щодо розширення мережі центрів матері і дитини» за участю начальників департаменту  соціального захисту населення ОДА, соціальних служб для сімї, дітей та молоді ОДА,заступників голів райдержадміністрацій з питань соціальної роботи, міського та сільських голів,районних соціальних служб, керівників установ, організацій, представників громадських організацій.

Учасники  семінару ознайомились із умовами перебування  вихованців  реконструйованого ДНЗ у с. Новополтавка,відвідали сімейну амбулаторію у с. Новополтавка.

Також гості  побували  у Баратівському психоневрологічному  інтернаті та відвідали Баратівське   стаціонарне відділення для  осіб похилого віку територіального центру  соціального обслуговування.

Увагу  учасників семінару привернув і центр  соціальної реабілітації дітей – інвалідів , де батьки залишають своїх дітей на денне перебування.Тут їм надають соціальні, педагогічні, психологічні послуги та проводять занняття з розвитку творчих здібностей.

Пленарну частину  семінару відкрив голова РДА Сербін В.М.,який привітав учасників семінару на Новобузькій землі і запросив до  плідної роботи.

Під час пленарної частини гості району ознайомились зі станом реалізації соціальних ініціатив Президента України як в області, так і в Новобузькому районі. Начальник департаменту соціального захисту ОДА Сивопляс О.В.   відмітила позитивний досвід Новобузького району в реалізації соціальних ініціатив  Президента України. акцентувала увагу , що прийнято проект Постанови КМУ щодо розширення  напрямків роботи соціальних працівників, про можливість створення Єдиного  центру надання соціальних послуг.Заступник голови РДА Остапенко В.Я. відмітила взаємодію всіх гілок влади щодо підтримки сімей з дітьми. Презентувала фільм про роботу центру соціальної реабілітації для дітей – інвалідів.зупинилась на виконанні доручення Президента України В.Януковича  щодо реалізації на території раолйну нових соціальних ініціатив Президента України «Діти – майбутнє України» : робота з вагітними, матерями з дітьми, з дітьми – сиротами, дітьми – інвалідами, обдарованими дітьми, спортсменами,. У районі створено 9 прийомних сімей та дитячий будинок сімейного типу. Соціальну та матеріальну підтримку  малозабезпеченим сім’ям та дітям, які опинились у складни життєвих  умовах надає пришкільний інтернат , де утримуються ці діти за рахунок місцевого бюджету.

Також учасники семінару обговорили основні напрямки роботи соціальних працівників, профілактику  раннього соціального сирітства. Підсумовуючи роботу  семінару  , голова РДА Сербін В.М. процитував Президента України « Дитина має рости у сім’ї» , а ми повинні зберегти дитину  у родині.

Категорія: РДА | Додав: nbgrda (12.07.2013)
Переглядів: 452 | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: