Вітаю Вас Гість!
Вівторок, 16.07.2024, 21:56
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Категорії розділу

РДА [764]
Новобузька райдержадміністрація
ОДА [159]
Облдержадміністрація

ДПА у Миколаївські

Президент України

ВРУ

Дозвільний центр

Гаряча лінія

Пошук

Погода

ДРВ

Миколаївська ОДА

Міжрегіонбуд

Аграрна біржа

Головдержслужба

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Каталог статей

Головна » Статті » Новини » РДА

Податки повинні працювати на соціальну справедливість

   Податки повинні працювати на соціальну справедливість

 Реалізовуючи на території району  одне з пріоритених завдань Президента України В.Януковича щодо реформування податкового законодавства, відбулась розширена  нарада за учасю голови РДА Сербіна В.М.. голови районної ради Терзієвої В.Г., керівників управлінь, відділів, сільгосппідприємств,фермерів, одноосібників, підприємців, міського та сільських голів.На нараду запрошені  представники  Миколаївської обласної державної податкової інспекції: Пушкар Н.Г- спеціаліст відділу податків та зборів  МДПІ та  Довгонос Ю.В.- начальник відділу з протидії економічним злочинам МДПІ і голова обласної ради Асоціації сільгоспвиробників ,керівник ПОСП «Золота Нива» Ключник В.І.

Нараду розпочав голова РДА Сербін В.М.,який  зауважив, що Президент України особливу увагу приділяє  реформуванню  податкового законодавства. На його думку «податки сьогодні належним чином не працюють на соціальну справедливість, неповною мірою забезпечують  наповнення дохідної частини бюджету та стимулюють економічне зростання.І тому, новостворене Міністерство доходів і зборів повинно чітко врегулювати всі питання та мінімізувати обтяжливість податкового і митного адміністрування для бізнесу».Саме  ці питання були  актуальними  під час  роботи наради.Спеціаліст  відділу податків та зборів Миколаївської обласної державної податкової інспекції надала розяснення щодо нарахування та  виплати заробітної плати працівникам, які задіяні в галузі сільського господарства - як   один із  напрямів наповнення місцевих бюджетів.Наталія Григорівна акцентувала увагу присутніх, що якщо земельна ділянка перевищує 2 га , то та особа, яка володіє земельною ділянкою, буде залучатись до декларування своїх доходів. Голова обласної  ради асоціації сільгоспвиробників  Ключник В.І. вніс пропозицію щодо запроваджекння Єдиного соціального податку для всіх.

Ситуацію в районі стосовно легалізації зайнятості населення розяснила начальник управління соціального захисту населення Федунець С.М. Світлана Михайлівна зупинилась на тіньових заробітках та звернула увагу , що  ця зарплата не увійде для обчислення пенсії.І знову зауважила, що легалізація заробітної плати – це один із резервів наповнення місцевого бюджету. Звернула увагу на взаємодію органів місцевого самоврядування  та  контролюючих органів.Навела приклад , що у селі Єфремівка Новополтавської сільської ради працює одноосібник. Неоформлений, має нову техніку, обробляє землю і  має   найманих неоформлених працівників. А сільський голова не повідомляє про такі випадки. Зробила зауваження  районній податковій  інспекції , які не вживають ніяких заходів на  звернення комісії з  питань легалізації зайнятості населення.

Про проблеми з нарахуванням пенсій ,які  залежні від  розміру заробітної плати  розповіла начальник районного управління  Пенсійного Фонду України А.В.Луценко.

А про  реєстрацію трудових відносин інформацію надала  в.о.директора районного центру зайнятості населення Т.М.Іщенко.

В заключному слові голова районної ради Терзієва В.Г.звернулась до присутніх і до гостей,  наголошуючи, що необхідна система в оподаткуванні доходів.Наш район сільськогосподарський,і тому  найбільше податків у нас від обробітку землі.Зауважила, що районна податкова інспекція повинна  проводити потужну інформаційно – розяснювальну роботу  серед населення,  і обовязково  в засобах масової інформації.

Голова РДА Сербін В.М.відмітив  , що земля – наше багатство, необхідно думати про завтрашній день , прозоро працювати і чесно сплачувати податки.

Категорія: РДА | Додав: nbgrda (10.07.2013)
Переглядів: 413 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: