Вітаю Вас Гість!
Вівторок, 16.07.2024, 20:28
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Категорії розділу

РДА [764]
Новобузька райдержадміністрація
ОДА [159]
Облдержадміністрація

ДПА у Миколаївські

Президент України

ВРУ

Дозвільний центр

Гаряча лінія

Пошук

Погода

ДРВ

Миколаївська ОДА

Міжрегіонбуд

Аграрна біржа

Головдержслужба

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Каталог статей

Головна » Статті » Новини » РДА

Під час роботи «круглого столу» розглянуто проблематику пошуку першого робочого місця випускниками вищих навчальних закладів

26 червня під головуванням заступника голови облдержадміністрації Володимира Лусти у Миколаївському національному аграрному університеті проведено «круглий стіл» за темою: «Працевлаштування випускників вищих навчальних закладів та забезпечення їх першим робочим місцем».
 
У роботі «круглого столу» взяли участь в.о. директора Миколаївського обласного центру зайнятості Олена Димчишина, представники вищих навчальних закладів, представники студентського самоврядування ВНЗ, роботодавці.
 
На початку роботи Володимир Луста наголосив на тому, що проблематика сьогоднішнього засідання обумовлена необхідністю системної реалізації на Миколаївщині соціальних ініціатив Президента України. Велику допомогу у цій роботі надасть новий Закон України «Про зайнятість населення», який набув чинності з 1 січня 2013 року. Одна з головних переваг зазначеного Закону полягає у тому, що він стимулює роботодавців до створення нових робочих місць, а також працевлаштування громадян, які недостатньо конкурентоспроможні на ринку праці.
 
Заступник голови облдержадміністрації також розповів присутнім про нову форму підтримки державою конкурентоспроможності громадян - освітній ваучер. Тепер наші співвітчизники, які старші за 45 років та мають вищу освіту, можуть навчатися за кошти Фонду державного соціального страхування на випадок безробіття. Постановою Кабінету Міністрів України визначений перелік спеціальностей, на які, за гроші Фонду, можна перевчити людину, наприклад, програмному забезпеченню систем. В Миколаївській області вже майже 100 громадян отримали отакі ваучери. А взагалі,за планами, майже 600 таких громадян протягом найближчих двох місяців отримають підтримку на опанування другої спеціальності.
 
В.о. директора Миколаївського обласного центру зайнятості Олена Димчишина коротко охарактеризувала присутнім ситуацію на ринку праці Миколаївщини. Вона також наголосила на тому, що актуальною проблемою при працевлаштуванні молоді залишається відсутність у неї досвіду роботи. І тут на допомозі стає новий Закон України «Про зайнятість населення». Статтею 29 Закону, передбачено розширення можливостей для підвищення конкурентоспроможності молоді шляхом проходження студентами вищих та учнів професійно-технічних навчальних закладів, що здобули професію (кваліфікацію) за освітньо-кваліфікаційним рівнем "кваліфікований робітник", "молодший спеціаліст", "бакалавр", "спеціаліст" та продовжують навчатися на наступному освітньо-кваліфікаційному рівні, стажування у вільний від навчання час за професією (спеціальністю), за якою здобувається освіта, на підприємствах, в установах та організаціях незалежно від форми власності, виду діяльності та господарювання, на умовах, визначених договором про стажування.
 
Порядок укладення договору про стажування студентів вищих та учнів професійно-технічних навчальних закладів на підприємствах, в установах та організаціях затверджений постановою Кабінету Міністрів України у січні поточного року.
 
Метою стажування є набуття досвіду з виконання професійних завдань та обов'язків, удосконалення професійних знань, умінь та навичок, вивчення та засвоєння нових технологій, техніки, набуття додаткових компетенцій.
 
Запис про проходження стажування роботодавець вносить до трудової книжки. Тобто в даному випадку саме роботодавець відкриватиме трудову книжку.
 
Вищі та професійно-технічні навчальні заклади разом з роботодавцями сприяють студентам і учням у доступі до інформації про можливість стажування.
 
Така новація сприятиме працевлаштуванню молоді.
 
Під час роботи «круглого столу» участь в обговорюванні проблем працевлаштування випускників вищих навчальних закладів та забезпечення їх першим робочим місцем також взяли представники Миколаївського національного університету ім. В. О. Сухомлинського, Миколаївського національного аграрного університету, Миколаївського політехнічного коледжу, Національного університету кораблебудування імені адмірала Макарова.
 
За підсумками обговорення учасниками «круглого столу» прийнято відповідні рекомендації.
Категорія: РДА | Додав: nbgrda (03.07.2013)
Переглядів: 432 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: