Вітаю Вас Гість!
Вівторок, 16.07.2024, 13:56
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Категорії розділу

РДА [764]
Новобузька райдержадміністрація
ОДА [159]
Облдержадміністрація

ДПА у Миколаївські

Президент України

ВРУ

Дозвільний центр

Гаряча лінія

Пошук

Погода

ДРВ

Миколаївська ОДА

Міжрегіонбуд

Аграрна біржа

Головдержслужба

Статистика


Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0

Каталог статей

Головна » Статті » Новини » РДА

У категорії матеріалів: 764
Показано матеріалів: 701-710
Сторінки: « 1 2 ... 69 70 71 72 73 ... 76 77 »

Сортувати по: Даті · Назві · Рейтингу · Коментарям · Переглядам

07.06.13. – в рамках виконання нових соціальних ініціатив Президента України, заступник голови РДА Остапенко В.Я.  взяла участь в урочистих заходах з нагоди відкритття сезону оздоровлення в районному оздоровчому таборі в с. Пелагеївка.

07.06.13.- заступник голови РДА Остапенко В.Я. провела семінар із завідуючими  філіями сільських бібліотек району  з питань розвитку бібліотечної системи  та були  обговорені нові соціальні ініціативи Президента України.

07.06.13. – відбулось засідання сесії міської ради , в ході якоїбули обговорені зміни до бюджету  міської ради та земельні питання.

07.06.13. –  на виконання нових  соціальних ініціатив  Президента України,заступник голови РДА Остапенко В.Я. урочисто  вручила документи  прийомній сімї Цьоми Н.Г., які взяли на виховання дворічного малюка.

07.06.13. – з нагоди  90-річчя утворення служби дільничних інспекторів міліції, в спортзалі  коледжу МНАУ відбулись спортивні змагання з волейболу.

РДА | Переглядів: 500 | Додав: nbgrda | Дата: 11.06.2013 | Коментарі (0)

06.06.13. – заступник голови РДА Остапенко В.Я. , голова районної ради Терзієва В.Г., перший заступник міського голови Козлов О.О.ю взяли участь у  презентації району на обласному телеканалі у програмі «Чим живе область». Де ознайомили глядачів області з соціально – економічним розвитком району, реалізацією соціальних ініціатив Президента України на території району та  проведенням культурно – масових заходів.

06.06.13. – заступник голови РДА Петраковський М.В.  , з нагоди Дня Журналіста ,провів зустріч з редакторами та журналістами  комунальних газет області. В ході зустрічі  представники  ЗМІ області відвідали  реконструйований диячий садок у с. Новополтавка,  систему очисної води – бювет,  Свято – Михайлівський жіночий монастир  та  ознайомились з умовами  відпочинку у районному оздоровчому таборі у с. Пелагеївка. Участь у  прес – турі  взяли директор департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Малікін О.В., заступник директора департаменту Скиба С.І.

06.06.13. – керівник апарату РДА Корнієнко І.В. здійснила виїзд до Баратівської сільської ради, де було проведено «день апарату» . В ході зустрічі  з  депутатським корпусом  сільради, членами виконкому та активом громади, були  надані розяснення основних положень проекту Концепції реформування  органів місцевого самоврядування.

РДА | Переглядів: 467 | Додав: nbgrda | Дата: 11.06.2013 | Коментарі (0)

04.06.13. – заступник голови РДА Петраковський М.В.  здійснив виїзд до с. Жовтневе з метою контролю за проведенням ремонту дороги

04.06.13. – з метою виконання  завдань Уряду щодо реформування  закладів медицини, заступник голови РДА Петраковський М.В. відвідав міську  сімейну амбулаторію №2 щодо проведення благоустрою прилеглої території та  провів зустріч з трудовим колективом , в ході якої надав розяснення   основних положень проекту Концепції реформування органів місцевого самоврядування в Україні.

04.06.13. – заступник голови РДА Остапенко В.Я.  провела зустріч з трудовим колективом районного оздоровчого табору у с.  Пелагеївка. В ході зустрічі  були обговорені питання підготовки до проведення оздоровчої кампанії в таборі,  розяснення  основних положень проекту Концепції реформування органів місцевого самоврядування.

04.06.13. – керівник апарату РДА Корнієнко І.В. здійснила виїзд до Новоюріївської сільської ради, де було проведено «день апарату» . В ході зустрічі  з  депутатським корпусом  сільради, членами виконкому та активом громади, були  надані розяснення основних положень проекту Концепції реформування  органів місцевого самоврядування.

РДА | Переглядів: 473 | Додав: nbgrda | Дата: 11.06.2013 | Коментарі (0)

03.06.13. – заступник голови РДА Петраковський М.В. провів апаратну нараду

з керівниками   районних служб та начальниками управлінь, відділв та структурних підрозділів РДА, в ході якої були розгялнуті питання :  водозабезпечення в с. Добра Воля, реалізаця соціальних ініціатив  Президента України щодо альтернативних  систем енергетики на території району, підготовка до проведення зовнішнього незалежного оцінювання випускників, виконання районного бюджету. Сплата податків, робота працівників ДАІ, ремонтні роботи  ФАПу у с.  Новосілля;пільгові перевезення на території району,вручення посвідчень матерям – героїням, підготовка до відкриття  оздоровчого табору  у с. Пелагеївка.

03.06.13. -  заступник голови РДА Остапенко В.Я. провела засідання оргкомітету з питань підготовки  проведення заходів з нагоди 90-річчя утворення служби дільничних інспекторів міліці.

03.06.13. -  заступник голови РДА Петраковський М.В. провів робочу зустріч з ПП Вишніцьким О.В. щодо виготовлення  та споживання альтернативного вида палива – пілети.В ході зустрічі були обговорені актуальні та проблемні питання щодо  використання пілетів на території району.

РДА | Переглядів: 408 | Додав: nbgrda | Дата: 11.06.2013 | Коментарі (0)

 РОЗПОЧАТО ПРОВЕДЕННЯ ОЦІНЮВАННЯ

УЧАСНИКІВ КОНКУРСУ З ДОБОРУ ДО ПРЕЗИДЕНТСЬКОГО КАДРОВОГО РЕЗЕРВУ «НОВА ЕЛІТА НАЦІЇ»

31 травня розпочато наступний етап конкурсу з добору кандидатів до Президентського кадрового резерву «Нова еліта нації» у 2013 році – проведення оцінювання учасників конкурсу.

Оцінювання проводиться, відповідно до графіку, інтерв‘ю-центрами, створеними в усіх регіонах України на базі регіональних інститутів державного управління Національної академії державного управління при Президентові України та центрів перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій.

Учасники оцінюються за результатами:

-              тестування на предмет володіння загальними та спеціальними знаннями, необхідними вміннями та навичками;

-              анкетування з визначення морально-психологічних і ділових якостей;

-              тестування з іноземної мови;

-              інтерв’ю з метою оцінювання тез публічного виступу.

Списки осіб, які отримали найкращі результати і можуть бути рекомендовані для зарахування до Президентського кадрового резерву у межах квот за кожною пріоритетною сферою державного управління, до 5 липня будуть оприлюднені на офіційному веб-сайті Нацдержслужби України та веб-сайтах її територіальних органів.

За результатами попереднього етапу конкурсу - прийому документів, який тривав з 25 березня до 1 травня, до участі у конкурсі допущено 1098 осіб, що на 75 осіб більше, ніж у 2012 році.

ДОВІДКОВО.

Президентський кадровий резерв «Нова еліта нації» започатковано відповідно до Указів Президента України від 1 лютого 2012 року
№ 45/2012 «Про Стратегію державної кадрової політики на 2012-2020 роки» та від 5 квітня 2012 року № 246/2012 «Про Президентський кадровий резерв «Нова еліта нації» з метою формування нової державницької управлінської еліти, здатної усвідомлювати національні інтереси і брати на себе відповідальність за їх реалізацію, готової не лише приймати вольові рішення, а й ефективно надавати управлінські послуги (
www.nads.gov.ua).

РДА | Переглядів: 435 | Додав: nbgrda | Дата: 10.06.2013 | Коментарі (0)

СТАРТУВАВ ІІ ТУР ВСЕУКРАЇНСЬКОГО КОНКУРСУ

«КРАЩИЙ ДЕРЖАВНИЙ СЛУЖБОВЕЦЬ»

 

Всеукраїнський конкурс «Кращий державний службовець» – це можливість презентувати себе як кваліфікованого, ерудованого та перспективного працівника.

Конкурс щорічно проводиться серед державних службовців II - VII категорії посад в номінаціях: «Кращий керівник» (беруть участь керівники структурних підрозділів, які мають загальний стаж державної служби не менш як 5 років, з них на керівних посадах не менш як 2 роки); та «Кращий спеціаліст» (спеціалісти,які мають загальний стаж державної служби не менш як 2 роки).

РДА | Переглядів: 444 | Додав: nbgrda | Дата: 10.06.2013 | Коментарі (0)

До Президентського кадрового резерву подали документи

45 представників від Миколаївської області

 

Завершився прийом документів від осіб, які бажають узяти участь у конкурсі з добору кандидатів до Президентського кадрового резерву "Нова еліта нації" у 2013 році. Прийом документів тривав з 20 березня по 25 квітня.

Загалом по Україні 1098 осіб  подали документи до участі у конкурсі, в тому числі – 45 з Миколаївської області.

З 31 травня до 3 червня 2013 року проведено наступний етап конкурсу – оцінювання учасників, що здійснювався експертною комісією. Оцінювання  проводилося у чотири етапи із застосуванням 100-бальної шкали: тестування на предмет володіння загальними та спеціальними знаннями, необхідними вміннями та навичками (40 %); анкетування з визначення морально-психологічних і ділових якостей (10 %); тестування з іноземної мови       (10 %); інтерв’ю з метою оцінювання тез публічного виступу, а також рівня мотивації щодо зарахування до Президентського кадрового резерву (40 %).

Рейтинг учасників конкурсу визначатиметься відповідно до суми отриманих балів. Нацдержслужба України оприлюднить до 1 вересня список осіб, рекомендованих до Президентського кадрового резерву, та подасть пакети документів цих осіб до Комісії з питань Президентського кадрового резерву «Нова еліта нації».

 

 

За матеріалами прес-служби

Управління державної служби в Миколаївській області 

РДА | Переглядів: 409 | Додав: nbgrda | Дата: 10.06.2013 | Коментарі (0)

Відзначаючи 5 червня Всесвітній день навколишнього середовища, на всіх рівнях наголошували на проблемах екології, на необхідності використання альтернативних видів палива, що дає можливість замінити частку традиційних енергоносіїв та підвищити рівень екологічної безпеки країни.

Альтернативні джерела палива в енергетичній стратегії Україні

Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ настійно веде політику, спрямовану на досягнення енергетичної незалежності нашої держави.

На перспективу, а саме протягом п’ятнадцяти років необхідно збільшити частку альтернативних видів палива в загальній кількості енергоносіїв до 19 відсотків — таке завдання ставить перед собою Україна.

Всі регіони, й зокрема Миколаївщина, активно діють в плані застосування енергозберігаючих технологій, скорочуючи використання надто дорогого для України природного газу, а також впроваджують технології виробництва дешевших і доступніших видів палива з альтернативних джерел.

Сьогодні в Україні діють 26 регіональних програм підвищення енергоефективності та енергозбереження. За рахунок цього знижено енергоємність виробництва продукції більш, ніж на 100 підприємствах.

На Миколаївщині реалізується низка проектів з використанням природного потенціалу області — сонця і вітру. Інвестиції в розвиток альтернативної енергетики за І квартал ц.р. склали 1,4 млрд. грн., що у 115 разів більше, ніж за відповідний період минулого року. Сонячні і вітрові  електростанції — це ознака нинішнього дня для нашої області.

Сукупно в найближчі роки передбачається залучити для будівництва на Миколаївщині геліоелектростанцій близько 800 млн. євроіноземних інвестицій.

А які кроки в напрямку використання альтернативних енергоджерел робить Новобузький район?

Технології подвійної користі

На Новобужжі уже кілька підприємств використовують як сировину відходи для виробництва альтернативних видів палива. Про це розповідає заступник голови райдержадміністрації з питань промисловості, будівництва, транспорту, зв’язку та житлово-комунального господарства Михайло Васильович ПЕТРАКОВСЬКИЙ.

— Найперше завдання влада району ставить перед собою і направляє як бюджетні організації і установи, так і комунальні й приватні підприємства на вжиття всіх можливих заходів для енергозбереження.

— За останні роки проведено цілий ряд ремонтів із заміною вікон і дверей в школах і дитсадках, в закладах охорони здоров’я, культури і т.д. Найбільшим об’єктом  у цьому плані став чотириповерховий корпус центральної районної лікарні, для якого для утеплення і заміни вікон і дверей район отримав більше 3,5 млн. грн. за проектом, що був поданий на конкурс, яким в Україні розподілялись кошти за Кіотським протоколом. Ці інвестиції є для нас відчутним досягненням.

Інший напрямок — використання місцевих сировинних джерел для виробництва альтернативних видів палива.

В Новому Бузі міське комунальне підприємство «Житло і благоустрій» придбало спеціальну машину, яка переробляє деревину — гілля після обрізання дерев. Перше, від чого є користь, це те, що обрізане гілля прибирається з вулиць, і при цьому його везуть на не смітник, а на переробку, після чого продають як паливо. З гілок отримують тріски (щепки), які, наприклад, використовують для опалення філія ДП «Миколаївський облавтодор», дитсадок в с. Загальна Користь, а також підприємство Вишніцьких (с. Єфремівка), яке займається виготовленням паливних гранул (пелет).

Отже, зусилля і кошти тратяться не на утилізацію гілля як відходів, а на виготовлення альтернативних видів палива. Це хоч і невеликі обсяги, все ж у межах нашого міста має значення і для економії ресурсів, і для екології.

Більш масштабним виробництвом альтернативних видів палива зайнялись уже мною згадане підприємство Вишніцьких, і В.А. Коренди з с. Софіївки. Паливні гранули (пелети), підприємство Вишніцьких реалізує у Польщу і Чехію. Купує цю продукцію місцеве населення, а також почало розширюватись коло українських підприємств за межами нашої області, які беруть для своїх потреб гранули, віддавши перевагу саме цьому виду альтернативного палива.

До речі, такий вид палива як гранули є актуальним для сільських населених пунктів, які не газифіковані, а використання електроенергії чи інших енергоносіїв є для них надто затратними.

Що саме послужило поштовхом до організації виробництва паливних гранул, обгрунтовано розкажуть самі підприємці.

Вадим Анатолійович Коренда, підприємець (с. Софіївка):

— Виробництвом паливних гранул я зацікавився у 2010 році. На той час уже налагоджено працювала олійня, а відходи — лушпиння треба було десь дівати або спалювати. Й на це, як і на виробництво основного виду продукції треба було тратити кошти. От тоді й прийшла ідея використати відходи для своєї користі.

Налагодивши переробку відходів соняшнику і лушпиння, почали використовувати паливні гранули для нагрівання сировини перед тим, як робити олію. До цього використовували електроенергію8 і це було значно дорожче. Тепер же економимо кошти, використовуючи гранули. Та й нові робочі місця утворились.

Але не обмежились тим, що виготовляємо паливні гранули самі для себе. Цією продукцією зацікавилось населення Софіївки і сусідніх сіл. Купують паливо на опалення магазинів, складів, окремих готельних комплексів. Також ми постачаємо гранули на електростанції. Так що продукція, отримана з відходів, набуває все більшої популярності. Можна сказати, маємо подвійну користь: з одного боку позбуваємось відходів, з іншого отримуємо продукцію, яка стала ходовим товаром.

Енергетична політика, яка проводиться в Україні, характеризується якісним ривком в розвитку альтернативних джерел отримання енергії. Навіть такі невеликі кроки, які впливають і на економіку, і на екологію.

РДА | Переглядів: 616 | Додав: nbgrda | Дата: 07.06.2013 | Коментарі (0)

01.06.13. -  Діти – найбільший скарб людства. Це поле,яке  дасть сходи в майбутньому. І саме це зобовязує дорослих приділяти юному поколінню максимум уваги. Здорова дитина – щастя для батьків , надія держави. З нагоди Міжнародного дня захисту дітей  , голова районної ради Терзієва В.Г., заступник голови РДА Остапенко В.Я. міський голова взяли участь у районному святі  « Ми  діти твої, Новобужжя», в  рамках якого  проведено :

-  «Парад – маскарад» та «Клоунада»;

- концертна програма вихованців дошкільних навчальних закладів та центру позашкільної роботи з дітьми та юнацтвом  «Ми діти твої, Новобужжя»;

-  « Алея майстрів» - майстер – класи з бісероплетіння, розпису,паперопластики, ліпки, вишивки, писанкарства;

- «веселий ринг» для учнів початкових класів;

- турнір з одночасної гри з шашок для учнів 3-4 класів;

-  виставка дитячих малюнків « Світ надії – дивосвіт».

Свято дня захисту дітей зібрало біля себе керівників органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, представнкиів трудових колективів  організацій., підприємств,учнів шкіл, студентів місцевих коледжів, батьківв, громадськість.

Всі діти , які прицмали участь у святі, отримали подарунки.

Діти, які   прийшли подивитись та підтримати своїх товаришів, друзів   отримали морозиво. Задоволення від  проведених конкурсів,  розваг отримали  і малеча , і підлітки,іІ їхні батьки.

01.06.13. -  у районному  оздоровчому таборі у с. Пелагеївка , з нагоди Міжнародного дня захисту дітей, відбулись  Всеукраїнські змагання з греко – римської боротьби. Участь у змаганнях взяли  спортсмени з  обласних міст та районних центрів України. Спортменів тепло привітализаступник  голови РДА Петраковський М.В.., голова Громадської ради при РДА , голова  громадської організоції спортклуб «Бореь» Бобрович І.І.. та побажали успіхів у змаганнях і перемогу найкращим. Переможці отримали  грамоти, медалі та цінні подарунки.

РДА | Переглядів: 488 | Додав: nbgrda | Дата: 01.06.2013 | Коментарі (0)

Дорогі діти!

Шановні співвітчизники!

Щороку на початку червня ми відзначаємо День захисту дітей - свято, яке є не тільки національним, а й міжнародним, із більш ніж піввіковою історією.

Діти - наш найдорожчий скарб, майбутнє та надія країни. Головний обов'язок родини, школи, органів державної влади, громадськості - забезпечувати належний рівень виховання і дотримання їхніх прав, постійно дбати про формування їх здібностей та інтересів.

Ми несемо велику відповідальність за дітей, їх безтурботне дитинство і щасливе завтра. Саме тому серед соціальних ініціатив - створення достойних умов для повноцінного та всебічного розвитку і перебування у сімейному колі кожної дитини.

Щиро дякую всім, хто присвятив своє життя вихованню молодого покоління: батькам, педагогам, тренерам, соціальним працівникам. Слова особливої шани - людям, які щоденно піклуються про дітей, що залишилися без батьківської опіки та найбільше потребують нашої уваги, тепла і любові.

Бажаю юним громадянам України та усім, хто відкритий серцем до дітей і їх проблем, міцного здоров'я, добробуту, здійснення задумів та мрій.

Віктор ЯНУКОВИЧ

РДА | Переглядів: 383 | Додав: nbgrda | Дата: 01.06.2013 | Коментарі (0)

1-10 11-20 ... 681-690 691-700 701-710 711-720 721-730 ... 751-760 761-764