Вітаю Вас Гість!
Середа, 17.07.2024, 01:25
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Категорії розділу

РДА [764]
Новобузька райдержадміністрація
ОДА [159]
Облдержадміністрація

ДПА у Миколаївські

Президент України

ВРУ

Дозвільний центр

Гаряча лінія

Пошук

Погода

ДРВ

Миколаївська ОДА

Міжрегіонбуд

Аграрна біржа

Головдержслужба

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Каталог статей

Головна » Статті » Новини » РДА

Вшанували загиблих від голодоморів 1932-1933 років

 Вшанували загиблих від Голодоморів 1932-1933 років

22 листопада  біля  пам’ятника жертвам голодоморів 1932-1933 років  зібрались  жителі міста та району. Участь у церемонії вшанування пам’яті жертв голодоморів  взяли голова райдержадміністрації С.Іванов, голова районної ради Бондар Ю., міський голова , трудові колективи, учнівська, студентська молодь, громадськість.

У своєму виступі  голова райдержадміністрації Сергій Іванов зазначив «1932-1933 роки – це апогей свавілля більшовицьких керманичів зі знищення українського селянства. Примусова колективізація, розкуркулення, виселення на Північ, у Казахстан, на Урал призвели до руйнування міцних селянських господарств, що забезпечували хлібом та іншою сільськогосподарською продукцією свої родини, односельців, державу.У ході опрацювання архівних документів, свідчень очевидців ми дізналися про методи навмисного знищення людей. Голодомор – це загальноукраїнська трагедія, яка пронеслася над Україною, як буревій, залишила по собі страх і безнадію. Люди навіть боялися говорити про голод, бо це заборонялося, за це карали. Навіть сьогодні ті, хто пережив катування голодом, неохоче згадують події тих далеких років. Але ми  не повинні допустити, щоб знову це повторилось».

  Голова районної ради Ю. Бондар згадав,  як ставився пам’ятник жертвам голодомору у нашому місті, хто був причетний до його встановлення.

  Від  молоді  виступив учень  Ново бузької гімназії Куліш Олександр, який  у своєму виступі засудив дії  комуністичної партії щодо створення  штучного голодомору.

 Панахиду по загиблим від голодомору  провів  протоієрей Київської Православної Церки Святих Петра і Павла отець  Ігор. О 10.00.год. відбулась загальнонаціональна Хвилина мовчання.

 В ході проведення акції «Запали свічку» всі присутні запалили свічки, як символ пам’яті про невинно загублені душі і виставили їх у формі хреста біля пам’ятника.  Закінчився мітинг покладанням квітів під супровід  пісні  «Свіча».

Категорія: РДА | Додав: nbgrda (24.11.2014)
Переглядів: 389 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: