Вітаю Вас Гість!
Вівторок, 16.07.2024, 19:54
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Категорії розділу

РДА [764]
Новобузька райдержадміністрація
ОДА [159]
Облдержадміністрація

ДПА у Миколаївські

Президент України

ВРУ

Дозвільний центр

Гаряча лінія

Пошук

Погода

ДРВ

Миколаївська ОДА

Міжрегіонбуд

Аграрна біржа

Головдержслужба

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Каталог статей

Головна » Статті » Новини » РДА

У День Соборності жителі Новобужжя вшанували пам'ять перших жертв Революції Гідності

У День Соборності   жителі  Новобужжя  вшанували  пам'ять перших жертв Революції Гідності

22 січня, у День Соборності України,  під  час урочистих заходів , в районному будинку культури  керівники  та громадськість Ново бузького району Хвилиною мовчання  вшанували пам'ять перших загиблих під час Революції Гідності - Героїв Небесної сотні Сергія Нігояна, Сергія Жизневського,ЮріяВербицького.



«Починаючи з минулого року, день Соборності для нас окрім великої історичної події, це дуже сумний та трагічний день, тому що саме 22 січня під час Революції Гідності нас чекали перші жертви. Це жертви війни за Українську Незалежність. Вони віддали своє життя заради того, аби Українська держава відбулася. Переконаний, що все своє життя маємо пам’ятати подвиг цих хлопців. Пам'ять про них має жити вічно. Адже людина живе рівно стільки, скільки живе пам'ять про неї. Подвиги цих героїв, борців за українську незалежність, незважаючи на їх національність, має жити в серцях українців. І сьогодні наші хлопці віддають своє життя за нашу незалежність та соборність», - сказав голова райдержадміністрації Сергій Іванов.

Нагадаємо, в ці дні саме рік тому на Майдані в Києві відбулись перші вбивства активістів Революції Гідності, котрі стали першими Героями Небесної сотні. Юрій Вербицький – науковець зі Львова, викрадений у Києві 21 січня, помер від катувань; Сергій Нігоян – 20-ти річний вірменин з Дніпропетровщини, який був охоронцем Євромайдану в Києві, вбитий під час подій біля стадіону «Динамо» 22 січня; Сергій Жизневський – білоруський активіст Євромайдану та журналіст, член Самооборони Майдану, загинув також 22 січня на вул. Грушевського у Києві.

  «Впевнений, наша згуртованість та патріотизм допоможуть здолати всі випробування на шляху до свободи, миру та демократії. Свічка пам’яті про Героїв, які поклали своє життя на вівтар соборності та державності, вічно палатиме в наших серцях.

Від усього серця зичу вам мирного неба, міцного здоров’я, добробуту та подальших успіхів в ім’я процвітання рідного Новобужжя та України! « - завершив  свій виступ очільник району.

  Право  покласти квіти до борця за незалежність , пам’ятного знаку Т.Шевченку надано  бійцю  79-ї окремої аеромобільної роти , «кіборгу», який захищав Донецький аеропорт Олександру Копертеху та  волонтеру, представнику молоді Новобужжя Н. Бондар.

    Продовженням  урочистостей став   святковий концерт під гаслом « Єдина і неподільна Україна» за участі  артистів районного будинку культури.

 

Категорія: РДА | Додав: nbgrda (22.01.2015)
Переглядів: 422 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: