Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 31.01.2025, 22:14
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Категорії розділу

РДА [764]
Новобузька райдержадміністрація
ОДА [159]
Облдержадміністрація

ДПА у Миколаївські

Президент України

ВРУ

Дозвільний центр

Гаряча лінія

Пошук

Погода

ДРВ

Миколаївська ОДА

Міжрегіонбуд

Аграрна біржа

Головдержслужба

Статистика


Онлайн всього: 4
Гостей: 4
Користувачів: 0

Каталог статей

Головна » Статті » Новини » РДА

Свій хліб - на користь громаді
 Свій хліб - на користь громаді

 

Реалізовуючи на  території району завдання і доручення Президента України  - однією з підвалин розвитку Новобуж­жя є відродження його промислового виробни­цтва. В тому числі зу­силлями місцевих при­ватних підприємців. Вони нерідко на свій страх та ризик відкри­вають власну справу, працевлаштовують жителів міста або селян, виробляють для нашої громади важли­ву продукцію. І сплачу­ють при цьому подат­ки до бюджетів міста, району, держави.Серед них приватні підприємці С.І. Чер­ненко та Г.В. Алек­сєєва, які реалізують новобужанам хлібобу­лочні вироби власної випічки. Напередодні Нового року з пекарями зустрічалась перший заступник голови РДА Г.М. Сенчина. Після закриття Ново­бузького хлібзаводу ринок району «заполонив» привізний хліб з Миколаєва, Баштанки, Кривого Рогу. Ця продукція не завжди доходила свіжою до віддалених сіл, адже хлі­бобулочні вироби мають об­межений термін реалізації. Тому й з’явилася ідея налаго­дити виробництво духмяних, з хрусткою скоринкою буханців. Працювати, так би мовити, у режимі «з печі – на стіл».

  Г.В.Алексєє­ва та С.І.Черненко  взяли в оренду приміщення хлібного цеху Новобузького районного споживчого това­риства і почали виробляти ви­пічку для населення.Г.В. Алексєєва за освітою технолог хлібопекарського виробництва і має великий досвід роботи.  Спочатку випікали тра­диційні сорти хліба, до яких вже звикли місцеві жителі – буханці-«кирпичики», батони, паляниці. Поступово асорти­мент розширювався. Завдяки закупленому раніше райспо­живспілкою імпортному обладнанню, – печі «Галілео» (Італія), «Матадор» (Туреччина), двошвидкісний тістоміс та інші прилади – колектив  має змогу застосовувати у виробництві ефективні техно­логічні процеси, що забезпечує високу якість продукції.У пекарні працює невели­кий, але стабільний колектив. Фінансові справи веде го­ловний бухгалтер В.І. Черевань. Безпосереднім виготовленням продукції займаються майстри своєї справи пекарі Світлана Мишеніна, Лідія Суслянко, Світлана Чабаненко, Ніна Ша­кула, Світлана Обуховська, Наталя Титаренко, Світлана Си­доріна, робітниця хлібного цеху І.М. Кравчук. Обслуговують об­ладнання Володимир Борткевич і Анатолій Довгопол.Ганна Володимирівна Алексеєва  відмітила « В нашому асортименті хліб «Степовий», «Деснянський», «День-ніч», «Солодовий», ка­лач «Первомайський», конди­терська випічка – булочки з повидлом, родзинками, маком, кунжутом, солодкою пудрою, інші вироби.Останнім часом користують­ся попитом нові сорти хліба, до складу яких входять різні зла­ки, сухофрукти. Це «11 зерно­вих», «Зернопан», «Литовське зернятко», «Пуравіта».За перші 11 місяців по­точного року ПП Алексєєва випустило 106,5 тонни хлібобу­лочних виробів, а ПП Черненко – 69,6 . « Ми виготов­ляємо хліб за традиційними технологіями. По-друге, хто б що не казав, але найбільша цінність будь-якого продукту харчування – це його свіжість. Тому свій хліб реалізовуємо у власному кіоску ще теплим. Він м’який, з насиченим ароматом та смаком.Крім цього, значно скоро­тивши час зберігання готової продукції і її доставки, ми не маємо потреби застосовувати «просунуті» технології ви­пікання хліба, які полягають у використанні розпушувачів, емульгаторів і іншої «хімії», аби подовжити кінцевий термін реалізації. Хліб – це щоденний, традиційно найголовніший продукт у наших родинах. І нині, коли й так уже стільки існує захворювань, додавати невідомо які речовини в нашу продукцію, яку всі ми спожи­ваємо, – не наш шлях.Наша продукція реалізу­ється в магазинах міста «Супер­маркет», «Україна», «Маркет», «Дар», «Аннушка», ПП Іонов, ПП Потапенко. А також в сільській місцевості, зокрема, в с. Новополтавка, Баратівка, Вільне Запоріжжя, Березнегу­ватське. Протягом року ціни на хліб та хлібобулочні вироби не змінювалися. Сподіває­мося розширити асортимент, збільшити обсяги виробництва, запровадити нові технології для переходу на більш якісний рівень, а також налагодити зв’язки з підприємцями, які ще з нами не співпрацюють».

Категорія: РДА | Додав: nbgrda (27.12.2013)
Переглядів: 486 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: