Головна » Статті » Новини » РДА |
Свій хліб - на користь громаді
Реалізовуючи на території району завдання і доручення
Президента України - однією з підвалин розвитку Новобужжя є відродження його промислового виробництва.
В тому числі зусиллями місцевих приватних підприємців. Вони нерідко на свій
страх та ризик відкривають власну справу, працевлаштовують жителів міста або
селян, виробляють для нашої громади важливу продукцію. І сплачують при цьому
податки до бюджетів міста, району, держави.Серед
них приватні підприємці С.І. Черненко та Г.В. Алексєєва, які реалізують
новобужанам хлібобулочні вироби власної випічки. Напередодні Нового року з пекарями
зустрічалась перший заступник голови РДА Г.М. Сенчина. Після закриття Новобузького хлібзаводу ринок
району «заполонив» привізний хліб з Миколаєва, Баштанки, Кривого Рогу. Ця
продукція не завжди доходила свіжою до віддалених сіл, адже хлібобулочні
вироби мають обмежений термін реалізації. Тому й з’явилася ідея налагодити
виробництво духмяних, з хрусткою скоринкою буханців. Працювати, так би мовити,
у режимі «з печі – на стіл». Г.В.Алексєєва та С.І.Черненко взяли в оренду приміщення хлібного цеху Новобузького районного споживчого товариства і почали виробляти випічку для населення.Г.В. Алексєєва за освітою технолог хлібопекарського виробництва і має великий досвід роботи. Спочатку випікали традиційні сорти хліба, до яких вже звикли місцеві жителі – буханці-«кирпичики», батони, паляниці. Поступово асортимент розширювався. Завдяки закупленому раніше райспоживспілкою імпортному обладнанню, – печі «Галілео» (Італія), «Матадор» (Туреччина), двошвидкісний тістоміс та інші прилади – колектив має змогу застосовувати у виробництві ефективні технологічні процеси, що забезпечує високу якість продукції.У пекарні працює невеликий, але стабільний колектив. Фінансові справи веде головний бухгалтер В.І. Черевань. Безпосереднім виготовленням продукції займаються майстри своєї справи пекарі Світлана Мишеніна, Лідія Суслянко, Світлана Чабаненко, Ніна Шакула, Світлана Обуховська, Наталя Титаренко, Світлана Сидоріна, робітниця хлібного цеху І.М. Кравчук. Обслуговують обладнання Володимир Борткевич і Анатолій Довгопол.Ганна Володимирівна Алексеєва відмітила « В нашому асортименті хліб «Степовий», «Деснянський», «День-ніч», «Солодовий», калач «Первомайський», кондитерська випічка – булочки з повидлом, родзинками, маком, кунжутом, солодкою пудрою, інші вироби.Останнім часом користуються попитом нові сорти хліба, до складу яких входять різні злаки, сухофрукти. Це «11 зернових», «Зернопан», «Литовське зернятко», «Пуравіта».За перші 11 місяців поточного року ПП Алексєєва випустило 106,5 тонни хлібобулочних виробів, а ПП Черненко – 69,6 . « Ми виготовляємо хліб за традиційними технологіями. По-друге, хто б що не казав, але найбільша цінність будь-якого продукту харчування – це його свіжість. Тому свій хліб реалізовуємо у власному кіоску ще теплим. Він м’який, з насиченим ароматом та смаком.Крім цього, значно скоротивши час зберігання готової продукції і її доставки, ми не маємо потреби застосовувати «просунуті» технології випікання хліба, які полягають у використанні розпушувачів, емульгаторів і іншої «хімії», аби подовжити кінцевий термін реалізації. Хліб – це щоденний, традиційно найголовніший продукт у наших родинах. І нині, коли й так уже стільки існує захворювань, додавати невідомо які речовини в нашу продукцію, яку всі ми споживаємо, – не наш шлях.Наша продукція реалізується в магазинах міста «Супермаркет», «Україна», «Маркет», «Дар», «Аннушка», ПП Іонов, ПП Потапенко. А також в сільській місцевості, зокрема, в с. Новополтавка, Баратівка, Вільне Запоріжжя, Березнегуватське. Протягом року ціни на хліб та хлібобулочні вироби не змінювалися. Сподіваємося розширити асортимент, збільшити обсяги виробництва, запровадити нові технології для переходу на більш якісний рівень, а також налагодити зв’язки з підприємцями, які ще з нами не співпрацюють». | |
Переглядів: 486 | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0 | |