Вітаю Вас Гість!
Вівторок, 16.07.2024, 16:08
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Категорії розділу

РДА [764]
Новобузька райдержадміністрація
ОДА [159]
Облдержадміністрація

ДПА у Миколаївські

Президент України

ВРУ

Дозвільний центр

Гаряча лінія

Пошук

Погода

ДРВ

Миколаївська ОДА

Міжрегіонбуд

Аграрна біржа

Головдержслужба

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Каталог статей

Головна » Статті » Новини » РДА

"Шевченко завжди серед нас, по всіх світах його лунають вірші"

«Шевченко завжди серед нас, по всіх світах його лунають вірші»

Ново бузький край відзначив 201-у річницю від народження Тараса Григоровича Шевченка

Сонячного весняного дня представники громадськості вшанували пам'ять видатного сина України, поклали квіти до підніжжя памятника Великому Тарасу та декламували його пророчі вірші.

Неперевершений світоч української культури, геніальний поет, художник, мислитель відомий не лише в Україні, але й в усьому світі. Великий Кобзар піднісся до вершин людського духу, вселюдської любові, бо був великим патріотом України, заповідав нам любити свій народ, плекати свою культуру.

«Тарас Шевченко та його слово є для нас дороговказом. Він був незламним борцем і провідником ідеї незалежності України. Українці вистраждали і власною кров’ю здобули право бути єдиною нацією, тому я переконаний, що разом ми вистоїмо і отримаємо справді незалежну Україну. Про це також говорив Тарас у своїх віршах: «І на оновленій землі врага не буде, супостата, а буде син і буде мати, і будуть люди на землі». Ми повинні пам’ятати його пророчі слова і впевнено йти до перемоги», – звернувся до громади  секретар міської ради  Максим Лагодієнко.

 «Більш як сторіччя тому Шевченко передбачав, що наша країна опиниться у вогні і буде потерпати від агресії сусіда. Його вірші – це серце України, вони завжди будуть актуальні. Заклик берегти і захищати свою землю звучить у кожному шевченковому рядку і є своєрідним заповітом Кобзаря для своїх нащадків. Ми повинні пам’ятати про це і єднатися довкола миру і правди»
    В ході заходу присутні заслухали виступи учнів і  студентів, декламування віршів Т.Г. Шевченка. Окрім того, учасники свята мали змогу насолодитися виконанням музичних і поетичних творів студентами  Ново бузького  коледжу  МНАУ.

Категорія: РДА | Додав: nbgrda (10.03.2015)
Переглядів: 552 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: