Вітаю Вас Гість!
Середа, 17.07.2024, 01:44
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Категорії розділу

РДА [764]
Новобузька райдержадміністрація
ОДА [159]
Облдержадміністрація

ДПА у Миколаївські

Президент України

ВРУ

Дозвільний центр

Гаряча лінія

Пошук

Погода

ДРВ

Миколаївська ОДА

Міжрегіонбуд

Аграрна біржа

Головдержслужба

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Каталог статей

Головна » Статті » Новини » РДА

Пройдіть обстеження в кабінеті "Довіра"

Пройдіть обстеження в кабінеті «Довіра»

Синдром набутого імунодефіциту (СНІД) ― вперше був зареєстрований в США у 1983 році. Сьогодні більше 30 млн. людей на Землі є носіями вірусу імунодефіциту. Практично немає територій, де б не проживали люди, які інфіковані цим вірусом.

ВІЛ ― це вірус імунодефіциту людини, який руйнує імунну систему, внаслідок чого людина стає беззахисною перед бактеріями, вірусами, грибками. Зараження відбувається безпосередньо від носіїв ВІЛ-інфекції при статевому контакті з інфікованим незалежно від статевої орієнтації, під час кровообміну з інфікованим (у тому числі при ін’єкційному вживанні наркотиків), при відгодовуванні малюка грудним молоком інфікованої матері.

ВІЛ-інфекція не передається через обійми або поцілунок (інфікування можливе лише за наявності відкритих ран у ротовій порожнині в обох партнерів); через рукостискання; через кашель та чхання; під час проживання в одному помешканні, користування спільною ванною або туалетом, спільним посудом для їжі, спільним басейном; через укуси комах; під час використання спільного телефону; через піт або сльози.

Для того, щоб виявити наявність вірусу в організмі необхідно пройти лабораторний тест на ВІЛ: стандартний ― здача крові з вени із подальшим направленням до лабораторії центру СНІДу та за допомогою швидких тест-систем, коли кров здається з пальця і результат готовий через 10-15 хвилин. Обстеження проводиться на базі кабінету «Довіра», який знаходиться в адмінкорпусі Новобузької ЦРЛ.

Обстеження добровільне, анонімне, конфіденційне.

ВІЛ-інфекція ― захворювання, яке піддається лікуванню. Держава забезпечує безкоштовне лікування, собівартість якого на 1 хворого складає від 700 до 1000 грн. на місяць. Лікувальний курс призначається після обстеження лікарем кабінету «Довіра».

Необхідну інформацію можна отримати за телефонами:

Новобузька ЦРЛ, кабінет «Довіра» ― (05151) 9-22-88;

м. Миколаїв, СНІД-центр ― (022) 24-10-98;

«Час життя» ― (022) 48-96-38;

«Юнітус» ― (022) 58-36-03;

Національна лінія телефону довіри ― 0-800-500-451.

Н. ГОЛОДНІКОВА,

голова Новобузької районної організації

Товариства Червоного Хреста.

Л.О, ПАВЛЮК,

лікар кабінету «Довіра».

Категорія: РДА | Додав: nbgrda (08.12.2014)
Переглядів: 429 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: