Вітаю Вас Гість!
Вівторок, 16.07.2024, 22:13
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Категорії розділу

РДА [764]
Новобузька райдержадміністрація
ОДА [159]
Облдержадміністрація

ДПА у Миколаївські

Президент України

ВРУ

Дозвільний центр

Гаряча лінія

Пошук

Погода

ДРВ

Миколаївська ОДА

Міжрегіонбуд

Аграрна біржа

Головдержслужба

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Каталог статей

Головна » Статті » Новини » РДА

Новобужани відзначили 100-річний ювілей Героя України О.І.Момотенка

Ново бужани  відзначили 100-річний ювілей Героя України О.І.Момотенка

     15 січня 2015 року  виповнилося б 100 років від дня народження ново бужанина, Почесного громадянина міста Новий Буг, визволителя  Миколаївщини , Героя України  Олександра Івановича Момотенка. Народився він у нашому місті в 1915 році. Закінчив Ново бузьке педагогічне училище і був направлений на роботу  у село Єленівка, нині Софіївська сільська рада Ново бузького району. В березні 1944 року брав участь у визволенні м. Новий Буг. У повоєнні роки працював у партійних органах, з 1987 року очолював Миколаївську обласну організацію ветеранів війни і праці. Рішенням Ново бузької районної ради йому було присвоєно звання «Почесний громадянин Новобузького району».  А за вагомий внесок у розвиток ветеранського руху та патріотичне виховання молоді Олександру Івановичу Момотенку присвоєно  почесне звання Героя України.

      З нагоди вшанування пам’яті та 100-річного ювілею з дня народження  Момотенка О.І. у центрі міста у сквері «Відродження»  відбувся урочистий мітинг та відкриття пам’ятного знаку Герою України Олександру Івановичу Момотенку. Привітати ново бужан з цією  урочистою подією завітали радник  голови облдержадміністрації Микола Ворона, голова  Миколаївської обласної організації ветеранів України  Микола Поротніков, депутат обласної ради Таміла Бугаєнко, син  Героя України – Момотенко Володимир Олександрович,  керівники  сусідніх районів  Казанківського та  Баштанського., трудові колективи району всіх форм власності, студентська молодь, ветерани та громадськість.Урочистий захід розпочався з Хвилини Мовчання за загиблими від терористів  під Волновахою.

     У своєму  виступі радник  голови облдержадміністрації Микола Ворона зазначив « Ми втрачаємо  грандіозне покоління, яке вистояло у боротьбі з фашизмом,  змогли відбудувати державу і не втрачати віри у  майбутнє. Молодь  повинна пам’ятати про своїх земляків, героїв та брати з них приклад. Один із них – Герой України  Момотенко Олександр Іванович».

      Право  відкрити пам’ятний знак надали сину   Героя України,  раднику голови облдержадміністрації Вороні Миколі та голові обласної організації ветеранів України Поротнікову Миколі. По закінченню заходу гості, керівники району та міста,  громадськість поклали квіти до барельєфа  Героя України О.І.Момотенка.

      Цього ж дня  урочисті заходи відбулись у КВНЗ «Ново бузький педагогічний коледж», де навчався Герой України  О.І.Момотенко та у Софіївській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів , де провів свій перший урок  Герой України О.І.Момотенко. Нащадки завжди повині пам’ятати та брати приклад з людей, які прославляли нашу Новобузьку землю своєю вірою, мужністю та патріотичністю.

Категорія: РДА | Додав: nbgrda (15.01.2015)
Переглядів: 455 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: