Вітаю Вас Гість!
Середа, 17.07.2024, 00:20
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Категорії розділу

РДА [764]
Новобузька райдержадміністрація
ОДА [159]
Облдержадміністрація

ДПА у Миколаївські

Президент України

ВРУ

Дозвільний центр

Гаряча лінія

Пошук

Погода

ДРВ

Миколаївська ОДА

Міжрегіонбуд

Аграрна біржа

Головдержслужба

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Каталог статей

Головна » Статті » Новини » РДА

Наталя Іванцова: «Президент України наголошує на тому, що ми сприймаємо християнську віру, передусім, як консолідуючу, інтегруючу силу»

24 липня під головуванням заступника голови облдержадміністрації Наталі Іванцової у Миколаївському обласному краєзнавчому музеї «Старофлотські казарми» відбулось чергове засідання громадської гуманітарної ради при облдержадміністрації, присвячене  питанням відзначення на Миколаївщині 1025-річчя Хрещення Київської  Русі.

Засіданню передувала екскурсія залами музею за темою: «Християнські витоки української культури», в якій взяли участь члени гуманітарної ради. 

 Відкриваючи засідання гуманітарної ради Наталя Іванцова відзначила, що духовне і культурне значення прийняття християнства величезне. І під час екскурсії члени гуманітарної ради мали змогу ще раз у цьому переконатися. Безпосереднім наслідком хрещення Русі став розвиток живопису, іконопису, кам'яного і дерев'яного зодчества, церковної та світської літератури, системи освіти. 

Але справа не тільки у розвитку культури. «Президент України наголошує, що ми сприймаємо християнську віру, передусім, як консолідуючу, інтегруючу силу», - сказала заступник голови облдержадміністрації. «Хрещення Русі і християнство, як зазначив Президент України Віктор Янукович, - були і залишаються символом соборності».

Християнство і сьогодні відіграє важливу роль у житті українського суспільства і має великий вплив на всі сфери суспільного життя. Саме про це йшлося у виступі заступника начальника управління культури, національностей та релігій Миколаївської облдержадміністрації Олександра Косташенка.

Член гуманітарної ради Таміла Бугаєнко наголосила на тому, що хоча у незалежній Україні церква, відповідно до Конституції, і відокремлена від держави, але вона не може бути відокремленою від суспільства. Таміла Іванівна навела чимало прикладів участі християнських релігійних організацій у житті громади міста Миколаєва.

З великою зацікавленістю слухали присутні виступ директора Миколаївського державного музичного училища Анатолія Сироти, який розповів про те, як вихованці училища виступають з виконанням творів духовної спрямованості не тільки перед жителями області, але й за кордоном.

 

За підсумками виступів та їх обговорення члени громадської гуманітарної ради при облдержадміністрації прийшли до одностайної думки про необхідність подальшого розвитку духовності та християнської культури, залучення широких кіл громадськості, насамперед молоді, до заходів духовної спрямованості. Зокрема, вирішено організувати  для студентської молоді  концертну програму за участю  творчих колективів Миколаївського вищого музичного училища та Миколаївського коледжу культури, які стали переможцями міжнародних конкурсів та фестивалів духовної музики. 

Категорія: РДА | Додав: nbgrda (29.07.2013)
Переглядів: 412 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: