Вітаю Вас Гість!
Вівторок, 16.07.2024, 18:03
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Категорії розділу

РДА [764]
Новобузька райдержадміністрація
ОДА [159]
Облдержадміністрація

ДПА у Миколаївські

Президент України

ВРУ

Дозвільний центр

Гаряча лінія

Пошук

Погода

ДРВ

Миколаївська ОДА

Міжрегіонбуд

Аграрна біржа

Головдержслужба

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Каталог статей

Головна » Статті » Новини » РДА

на Новобужжі вшанували пам'ять воїнів - інтернаціоналістів

На Новобужжі вшанували пам’ять воїнів – інтернаціоналістів, які загинули в Афганістані

З нагоди 26-ї річниці виведення військ з Афганістану та Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав керівництво району та міста, ветерани та члени Ново бузької районної спілки ветеранів війни в Афганістані та громадськість вшанували пам'ять воїнів-інтернаціоналістів.

Під час церемонії відбувся мітинг-реквієм біля пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам. Присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих побратимів.



Голова райдержадміністрації С.Іванов звернувся до ветеранів афганської війни:
 « Цьогоріч, 15 лютого виповнюється 26 років з часу виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан. В цей день ми вшановуємо не тільки загиблих, а і висловлюємо глибоку вдячність усім, хто повернувся додому, хто чесно і мужньо виконував військову присягу в «гарячих точках» планети.

Ці пам’ятні дні ветерани війни в Афганістані 26 років відзначали як свято завершення останньої війни, де брали участь сини України. Нажаль, цьогорічні роковини співпали з загостренням внутрішньої політичної ситуації в нашій державі та збройної агресії з боку Росії, яка створює загрозу територіальній цілісності і суверенітету Україні».

 Голова районної ради Юрій Бондар у своєму виступі відмітив «в ці тяжкі для країни часи, як ніколи, ми згадуємо та цінуємо подвиги учасників бойових дій. Це та велика і велична правда історії, яку не спотворити і не перекреслити жодними змінами у сучасному мінливому світі. Це взірець реального, дієвого патріотизму для кожної чесної людини і свідомого громадянина, наочне свідчення єдності всіх поколінь нашого народу».

 Районний військовий комісар Микола Первий розповів про героїзм  афганців:«Шановні ветерани! Священною є пам'ять про ваш героїзм, мужність при виконанні інтернаціонального обов'язку, готовність платити найдорожчу ціну - своє життя. Сьогодні ми вшановуємо пам'ять загиблих та шануємо живих, ви - Герої назавжди!

Від щирого серця бажаємо вам і вашим родинам добра і щастя, миру і достатку, міцного здоров’я і довгих років життя!»
Для довідки:

15 лютого 1989 року із завершенням виводу обмеженого контингенту радянських військ з республіки Афганістан закінчилася страшна за своїми втратами і довга війна, в ході якої, виконання військового обов’язку стало подвигом. Літопис афганської війни містить безліч прикладів героїзму, не применшує честь та гідність воїнів, які самовіддано виконували свій обов’язок в горах та пустелях, в повітрі, в наступі та обороні, при врятуванні бойових товаришів та мирних жителів країни.

Окрім Афганістану українці несли службу в Лівані, Угорщині, Єгипті, Іраку, Анголі, С’єрра-Ліоне, Чехословаччині, Ефіопії, Югославії. Вони з честю виконали свій військовий обов’язок, стали гідним прикладом людської відданості, героїзму та мужності

Категорія: РДА | Додав: nbgrda (16.02.2015)
Переглядів: 367 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: