Вітаю Вас Гість!
Середа, 17.07.2024, 00:35
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Категорії розділу

РДА [764]
Новобузька райдержадміністрація
ОДА [159]
Облдержадміністрація

ДПА у Миколаївські

Президент України

ВРУ

Дозвільний центр

Гаряча лінія

Пошук

Погода

ДРВ

Миколаївська ОДА

Міжрегіонбуд

Аграрна біржа

Головдержслужба

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Каталог статей

Головна » Статті » Новини » РДА

«Молодь має знати свою історію та долучатися до культурного та духовного життя», - Наталя Іванцова

Великий вплив на культуру кожного народу має його релігія, тому значення Хрещення Київської Русі для українського народу неможливо переоцінити. Так, у оновленому Миколаївському обласному краєзнавчому музеї «Старофлотські казарми» цій темі присвячений цілий експозиційний зал, що має назву «Духовне та культурне життя краю в XIX початку XX століття», в якому головне місце займають документи та предмети, що розповідають про релігійну історію нашого регіону.

 Напередодні важливої для всього православного світу дати 1025-річчя Хрещення Русі до музею завітали заступник голови ОДА Наталя Іванцова, начальник управління культури, національностей та релігії Світлана Гладун, представники духовенства, освіти та культури. Гості мали можливість ознайомитися з унікальними експонатами музею, що висвітлюють духовне життя, історію нашої області та взяти участь у тематичній екскурсії «Християнські витоки української культури». 

Свято Хрещення Київської Русі відзначається на державному рівні відповідно до указу Президента України і має, за словами Глави держави, вплив не лише на формування культури, а й на історію нашої держави загалом. Спілкуючись з представниками музею, заступник губернатора Наталя Іванцова відмітила важливість подібних заходів для молодого покоління, оскільки молодь повинна знати та шанувати свою історію, а хрещення Київської Русі є її важливою сторінкою.

 Варто зазначити, що Миколаївський обласний краєзнавчий музей має чим здивувати своїх відвідувачів. В колекції музею зберігаються 180 ікон, зокрема, такі як «Хрещення», «Микола Чудотворець», «Богоматір Казанська» та інші. Особливе місце в експозиції займають «Требник» Петра Могили, «Устав про житіє», інші рукописні книги XVIII- XIX століть та макет собору Святого Великомученика Григорія Великої Арменії.

 

Категорія: РДА | Додав: nbgrda (29.07.2013)
Переглядів: 425 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: