Вітаю Вас Гість!
Вівторок, 16.07.2024, 19:56
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Категорії розділу

РДА [764]
Новобузька райдержадміністрація
ОДА [159]
Облдержадміністрація

ДПА у Миколаївські

Президент України

ВРУ

Дозвільний центр

Гаряча лінія

Пошук

Погода

ДРВ

Миколаївська ОДА

Міжрегіонбуд

Аграрна біржа

Головдержслужба

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Каталог статей

Головна » Статті » Новини » РДА

Місцеві податки та збори мають затвердити місцеві ради Новобужжя

Місцеві податки та збори мають затвердити місцеві ради Новобужжя

Згідно новацій у Податковому законодавстві, з першого січня в Україні сплачуватимуться 2 місцевих податки (податок на майно та єдиний податок) та 2 збори (збір за місця паркування транспортних засобів і туристичний збір). При цьому податок на майно включає транспортний податок, плату за землю, податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Збір за провадження деяких видів підприємницької діяльності (придбання торгового патенту) відповідно до Закону України №71 скасовується.

Як повідомила під час наради  начальник  державної податкової інспекції Ново бузького району  Тетяна Граб,відповідно до норм Податкового кодексу до повноважень сільських, селищних, міських рад належить встановлення ставок місцевих податків та зборів, а також ставок акцизного податку з реалізованих суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів. Місцеві ради обов’язково повинні встановлювати ставки єдиного податку, транспортного податку та плати за землю. А ставки податку на нерухомість (в частині податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки) та двох місцевих зборів (за місця для паркування транспортних засобів, туристичний) місцеві ради можуть встановлювати за бажанням.

Якщо місцевою радою не прийнято рішення про встановлення відповідних податків та зборів, такі податки справляються, виходячи з норм Податкового кодексу із застосуванням мінімальних ставок, а плата за землю справляється із застосуванням ставок, що діяли до 31 грудня року, що передує бюджетному періоду, в якому планується застосування плати за землю.

Як зазначила під час спілкування з міським та сільськими головами начальник  державної податкової інспекції Тетяна Граб, наразі фіскальними органами області проводиться спільна робота з органами місцевого самоврядування щодо затвердження відповідних рішень по встановленню місцевих податків і зборів. «Платників податків ми будемо оперативно про це інформувати, задля своєчасного надходження коштів до місцевих бюджетів. Це є основою підвищення фінансової спроможності місцевих громад», – наголосила керівник  податкової служби

Категорія: РДА | Додав: nbgrda (22.01.2015)
Переглядів: 392 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: