Вітаю Вас Гість!
Вівторок, 16.07.2024, 21:36
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Категорії розділу

РДА [764]
Новобузька райдержадміністрація
ОДА [159]
Облдержадміністрація

ДПА у Миколаївські

Президент України

ВРУ

Дозвільний центр

Гаряча лінія

Пошук

Погода

ДРВ

Миколаївська ОДА

Міжрегіонбуд

Аграрна біржа

Головдержслужба

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Каталог статей

Головна » Статті » Новини » РДА

Геннадій Ніколенко: «Наша держава рухається в напрямку європейської спільноти, змінюючи свої підходи по видачі дозвільних документів та нада

Геннадій Ніколенко: «Наша держава рухається в напрямку європейської спільноти, змінюючи свої підходи по видачі дозвільних документів та наданню адмінпослуг».

 

Після відкриття Жовтневого районного Центру надання адміністративних послуг, жителі району зможуть отримати 41 адмінпослугу, в тому числі через відділення поштового зв’язку. Земельні питання, реєстрація підприємницької діяльності, реєстрація майнових та немайнових прав – тепер усі ці та багато інших питань громадяни зможуть вирішити прийшовши до єдиного центру, подавши відповідні документи та у визначений законом час та у зручній для себе формі, отримати необхідну послугу: особисто, на поштовому відділені або кур’єрською доставкою.

 Саме про це йшла мова 9 липня під час урочистого відкриття Жовтневого центру надання адміністративних послуг, на якому були присутні перший заступник голови ОДА Геннадій Ніколенко, голова Жовтневої райдержадміністрації Альона Ракова, начальник управління державних адміністраторів та забезпечення їх діяльності Миколаївської ОДА Людмила Мураховська, в.о. директора Миколаївської дирекції Українського державного підприємства поштового зв’язку «Укрпошта» Андрій Мишкін та представники громади району.

 Вітаючи присутніх Альона Ракова зауважила, що відкриття таких центрів проходять за ініціативи Президента України Віктора Януковича та на виконання доручення голови облдержадміністрації Миколи Круглова. За її словами, громада Жовтневого району в числі перших сільських районів, де відкрито центр надання адміністративних послуг, що є досить хорошим показником діяльності влади в напрямку вирішення поставлених завдань вищим керівництвом держави та області.

 «Сьогодні кожен житель нашого району може отримати визначену в переліку послугу у зручний для нього час, тому що наш центр працює без перерв до 20:00, а також у суботу. Що чекає місцева влада та громада від цього Центру – це в першу чергу те, що покращиться умови отримання дозволів для наших приватних підприємців, що працюють в малому та середньому бізнесі. Головна мета такого ЦНАПу – спростити процедуру отримання дозволів для представників бізнесу», - відмітила у своєму вітальному слові голова Жовтневої РДА.

 Від імені облдержадміністрації виступив Геннадій Ніколенко, який розпочав із того, що запитав присутніх про те, чи знають вони, що таке ЦНАП, які послуги він може надавати та які переваги для підприємців та пересічних громадян надає подібна установа.

 «Найголовніше завдання, яке повинен виконувати такий Центр – це усунення впливу чиновників на видачу документів дозвільного характеру, довідок і т.д. Головне завдання державних службовців та самих фахівців, що працюють у таких Центрах – це розібратися самим у новій системі та вміти зрозуміло пояснити людям, що тепер не потрібно ходити по різним установам та організаціям, годинами простоювати там у черзі, не треба скаржитися на владу та систему, а необхідно просто прийти, написати заяву, надати відповідний перелік документів та отримати потрібну Вам послугу», - прокоментував процедуру надання адмінпослуг представник обласної влади.

 Крім того, Геннадій Ніколенко також відмітив, що на рівні держави реалізується ще один масштабний проект по наданню адмінпослуг населенню – це «Адміністративні послуги: спрощений доступ через пошту».

 «Чому саме «Укрпошта», тому що вона має найбільш розгалужену систему відділень по всім регіонам нашої країни, в тому числі і по Миколаївській області. Сьогодні на Миколаївщині вже відкрито більше 80 таких центрів і до кінця року вже на усіх відділеннях поштового зв’язку можна буде скористатися визначеним переліком адміністративних послуг. Наступним кроком в реалізації такого проекту стане надання ряду послуг фактично вдома, через кур’єрські служби та листонош», - поінформував присутніх перший заступник голови ОДА.

 По завершенню виступів почесних гостей Геннадій Ніколенко та Альона Ракова урочисто перерізали стрічку та відкрили Жовтневий центр надання адміністративних послуг.

 Після цього завідувач сектору адміністративно-дозвільних процедур апарату райдержадміністрації Олена Паршина провела екскурсію для гостей та присутніх по приміщенню центру, який знаходиться на першому поверсі Жовтневої райдержадміністрації за адресою просп. Жовтневий 306 та відповіла на запитання, що цікавили присутніх.

 Цього ж дня в холі районної державної адміністрації Альона Ракова та Андрій Мишкін підписали Меморандум про співпрацю, в якому чітко прописано рівень відповідальності кожної із сторін.

 У спілкуванні із представниками місцевих ЗМІ Геннадій Ніколенко зазначив, що на сьогодні дозвільна система та надання адміністративних послуг, що реалізуються під патронатом Президента України, відповідають сучасним європейським та світовим стандартам.

 «Сьогодні в Європі усі документи, навіть, паспорти та дипломи про вищу освіту видаються подібними адміністративними центрами. Наша держава рухається в напрямку європейської спільноти, змінюючи свої підходи щодо надання дозвільних документів та адміністративних послуг», - підвів підсумок перший заступник голови ОДА.

Категорія: РДА | Додав: nbgrda (10.07.2013)
Переглядів: 442 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: