Вітаю Вас Гість!
Вівторок, 16.07.2024, 18:01
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Категорії розділу

РДА [764]
Новобузька райдержадміністрація
ОДА [159]
Облдержадміністрація

ДПА у Миколаївські

Президент України

ВРУ

Дозвільний центр

Гаряча лінія

Пошук

Погода

ДРВ

Миколаївська ОДА

Міжрегіонбуд

Аграрна біржа

Головдержслужба

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Каталог статей

Головна » Статті » Новини » РДА

Дитячий оберіг для воїна

Дитячий оберіг для воїна

Історично українська школа завжди була осередком місцевої громади. Саме громадсько активна школа включає в урочну та позаурочну діяльність реальне життя, створюючи тим самим єдине поле громадського виховання не лише учнів , а й усіх учасників освітнього процесу. Ураховуючи суспільно-політичну ситуацію,що склалася в Україні,найактуальнішим є патріотичне виховання підростаючого покоління.

Визначальною рисою українського патріотизму має бути його дієвість, спроможна перетворювати почуття в конкретні справи та вчинки на користь держави. Справжній патріот повинен мати активну життєву позицію, своїми справами та способом життя сприяти якісним змінам ситуації в країні на краще. Для формування такої свідомості особистості в кожній школі успішно реалізуються цілісні системи патріотичного виховання.

Зусилля педагогів спрямовані на формування історичної пам’яті в підростаючого покоління, забезпечення духовної гідності поколінь через активні форми і методи навчання та виховання. Серед таких форм – години спілкування, уроки мужності, круглі столи, дебати, патріотичні флеш-моби та найдієвіші – це благодійні акції та проекти. З початку навчального року учні шкіл району активно долучилися до участі у Всеукраїнській акції «Лист пораненому», районній акції «Напиши листа солдату». Тисячі дитячих листів з щирими побажаннями повернутися живими та з надією на мир вже знайшли своїх адресатів. Також школи масово відгукнулися на благодійну акцію «Допомога дітям Сходу України. Якщо не ми, то хто?», ініційовану Дніпродзержинською міською дитячою громадською організацією «Сонячний світ». Десятки посилок з гуманітарною допомогою від дітей Новобузького краю отримали ровесники у Донецькій та Луганській областях. Ряд шкіл долучилися до Всеукраїнської благодійної акції «Назустріч мрії ІІІ»,спрямованої на підтримку онкохворих дітей та дітей,які постраждали під час антитерористичної операції.

3 жовтня 2014 року учні шкіл району розпочали участь в обласному навчально-виховному проекті «Дитячий оберіг для воїна». Із стародавніх часів в Україні, проводжаючи хлопця до війська, матері, сестри, наречені давали йому в дорогу оберіг, що мав захистити солдата в скрутну годину. Сьогодні велика українська родина проводжає своїх синів на захист країни і кожен із нас може зробити свій внесок у збереження незалежності і територіальної цілісності нашої держави. Відомо, що найбільшу захисну силу має оберіг, створений руками дитини. Тому саме діти під керівництвом педагогів опановують мистецтво створення українського оберегу для солдата.

Технологія проекту передбачає декілька етапів участі :

  • виготовлення оберегів для воїнів;

  • підготовка і запис відео звернень, в яких учні передають свої обереги воїнам і озвучують побажання;

  • розміщення відео звернення на сервісі «YouTube»;

  • приєднання гіперпосилання на відео звернення до інтерактивної карти Миколаївської області;

  • проведення благочинних ярмарків із метою збору коштів для воїнів та поранених;

  • організація та проведення акцій, спрямованих на збирання предметів першої необхідності та теплих речей для воїнів.

Одними з перших, хто активно долучився до участі у проекті, були учні та педагоги Новобузької ЗОШ №1 та гімназії. А потім відбулися ярмаркові дійства в Новобузьких ЗОШ №10,ЗОШ №7,Новодмитрівській ЗОШ, Новомиколаївській ЗОШ, Баратівській ЗОШ, Вільнозапорізькій ЗОШ,Новополтавській ЗОШ. Шкільні ярмарки стали колективними творчими справами, до яких активно долучалися не лише вчителі та учні, а й всі працівники закладів, а особливо – батьки (бо вони ж були основними творцями кулінарних шедеврів!). Поярмаркувати ж мали змогу і жителі Нового Бугу в міських школах, і жителі сільської місцевості в своїх закладах.

За реалізацію ярмаркового збіжжя та оберегів гімназистами зібрано більше 3 тисяч гривень, з них передано грошову допомогу Березуцькому Олександру, випускнику гімназії, учаснику АТО; родині новобужанина Білика Антона Сергійовича на лікування пораненого солдата; грошову підтримку родині воїна-земляка Москаленка Олександра.

Колективом Новобузької ЗОШ №1 частину зібраних коштів витрачено на закупку спецодягу та військового спорядження для випускника школи Алхімова Андрія – нині учасника АТО, частину – для закупки медикаментів, які разом з оберегами було відправлено в зону бойових дій.

Кошти, зібрані колективом Новобузької ЗОШ №7, були направлені на підтримку воїна Нацгвардії України Параскуна Максима , на лікування колишнього учня школи, учасника АТО Руслана Антонюкова,сім’ї воїна АТО Заярного Віталія. Учні та вчителі Новобузької ЗОШ №10 спрямували виручені кошти на допомогу випускнику своєї школи Богданову Сергію,який проходить службу в зоні бойових дій. Кошти, зібрані в сільських школах,направлено на допомогу землякам,які виконують свій патріотичний обов’язок в лавах української армії та зоні проведення антитерористичної операції.

На інтерактивній карті Миколаївської області вже є відео звернення учнів 6-А та 11 класів Новобузької ЗОШ №1, гімназії, волонтерів Новодмитрівської, Баратівської, Новомиколаївської, Вільнозапорізької ЗОШ. Кому цікаво – зазирніть на сайт МОІППО в розділ «Регіональна Вікіпедія», проект «Дитячий оберіг для воїна». Там ви побачите, як передавали гімназисти свої обереги Олександру Березуцькому, учні Вільнозапорізької школи – своєму земляку-солдату Олександру Тищенку, почуєте, як щиро маленькі волонтери з великими серцями бажають перемоги нашим солдатам та миру – рідній Україні.

Проект «Дитячий оберіг для воїна» не має часових кордонів,акція продовжується. І поки солдати потребують підтримки – юні громадяни будуть її надавати. Нехай кожного воїна береже Бог та оберіг,виготовлений з любов’ю маленькими дитячими рученятами.

Категорія: РДА | Додав: nbgrda (14.02.2015)
Переглядів: 692 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: