Вітаю Вас Гість!
Вівторок, 16.07.2024, 21:32
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Категорії розділу

РДА [764]
Новобузька райдержадміністрація
ОДА [159]
Облдержадміністрація

ДПА у Миколаївські

Президент України

ВРУ

Дозвільний центр

Гаряча лінія

Пошук

Погода

ДРВ

Миколаївська ОДА

Міжрегіонбуд

Аграрна біржа

Головдержслужба

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Каталог статей

Головна » Статті » Новини » РДА

Держава забезпечує соціальні гарантії учасників АТО

ДЕРЖАВА ЗАБЕЗПЕЧУЄ СОЦІАЛЬНІ ГАРАНТІЇ УЧАСНИКІВ АТО

Про соціальний захист військовослужбовців йшлося у ході наради  проведеної заступником голови райдержадміністрації Михайлом Петраковським

«Військові з честю виконують свій обов'язок на сході країни, захищаючи незалежність, цілісність та суверенітет України. Держава бере на себе зобов’язання щодо соціального захисту учасників антитерористичної операції», – зауважив Михайло Петраковський

За його інформацією, рішення про надання статусу учасника бойових дій приймає міжвідомча комісія, утворена Державною службою України у справах ветеранів війни та учасників АТО.

Право на отримання статусу учасника бойових дій мають: військовослужбовці та працівники ЗСУ, Національної гвардії, СБУ, Служби зовнішньої розвідки, Держприкордонслужби, Держспецтрансслужби, особи рядового і начальницького складу, військовослужбовці, працівники МВС, Управління державної охорони, Держспецзв’язку, ДСНС, ДПтС, військових формувань, які брали безпосередню участь в АТО, забезпеченні її проведення, перебуваючи в районах проведення АТО, а також працівники підприємств, установ та організацій, що брали безпосередню участь в антитерористичній операції.

За словами Михайла Петраковського, державою передбачена низка пільг для учасників АТО:  безоплатне одержання ліків за рецептами; безоплатне щорічне забезпечення санаторно-курортним лікуванням, а також компенсація вартості самостійного санаторно-курортного лікування; 75-відсоткова знижка плати за житлово-комунальні послуги; 75-відсоткова знижка вартості твердого палива і скрапленого газу; встановлення на пільгових умовах квартирних телефонів (оплата у розмірі 20% тарифів вартості основних та 50% — додаткових робіт). Абонентська плата за користування телефоном встановлюється у розмірі 50% затверджених тарифів; безоплатний проїзд усіма видами міського та приміського транспорту; безоплатний проїзд один раз на два роки (в обидва напрямки) всіма видами міжміського транспорту або проїзд один раз на рік (в обидва напрямки) вказаними видами транспорту з 50-відсотковою знижкою; щорічне медичне обстеження і диспансеризація; першочергове забезпечення житловою площею осіб, які потребують поліпшення житлових умов, першочергове відведення земельних ділянок для індивідуального житлового будівництва; звільнення від сплати податків, зборів, мита та інших платежів до бюджету відповідно до податкового та митного законодавства. 

Державою також надаються соціальні гарантії учасникам АТО, грошове забезпечення мобілізованих – на рівні військовослужбовців-контрактників; за безпосередню участь в АТО грошове забезпечення підвищене в розмірі 100% місячного грошового утримання, але не менше 3000 гривень. За військовослужбовцями, які проходять службу під час мобілізації зберігається робоче місце та середній заробіток. Вони звільняються від штрафних санкцій за фінансовими, податковими зобов'язаннями. Їм не нараховуються відсотки за кредит. 

Для психологічної допомоги та реабілітації бійців, які виконують завдання на сході України, в області повинні бути створені Центри соціально-правової допомоги і Центри психологічної допомоги та психотерапії.

Категорія: РДА | Додав: nbgrda (29.12.2014)
Переглядів: 407 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: