Вітаю Вас Гість!
Вівторок, 16.07.2024, 13:41
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Категорії розділу

РДА [764]
Новобузька райдержадміністрація
ОДА [159]
Облдержадміністрація

ДПА у Миколаївські

Президент України

ВРУ

Дозвільний центр

Гаряча лінія

Пошук

Погода

ДРВ

Миколаївська ОДА

Міжрегіонбуд

Аграрна біржа

Головдержслужба

Статистика


Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0

Каталог статей

Головна » Статті » Новини » РДА

держава прагне максимально підтримати малозабезпечені родини

Держава прагне максимально підтримати малозабезпечені родини, - Сергій Іванов

На цьому голова райдержадміністрації наголосив під час   зустрічі з  жителями  міської громади щодо призначень субсидій на оплату житлово-комунальних послуг

 За словами очільника Новобужжя , вже з 1 травня почне діяти новий порядок призначення субсидій, який значно спрощено.

«В умовах підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги держава прагне максимально підтримати малозабезпечені родини, зокрема, шляхом надання житлових субсидій. Уряд передбачив на їх фінансування 25 мільярдів гривень.– поінформував посадовець.

Він закликав керівників  структурних підрозділів райдержадміністрації , міського та сільських голів  поставитися відповідально до питань призначення субсидій: «Ви повинні дійти до кожної людини, кожної родини та детально пояснити механізми призначення державної допомоги. Моя позиція чітка – кожна людина, яка потребує державної допомоги, – має її отримати».

За словами    начальника управління соціального захисту населення Світлани Федунець  до 15 квітня всім користувачам комунальних послуг разом з платіжками має надійти бланк заяви на отримання субсидії та  спрощена форма декларації про доходи.

Вона поінформувала про основні зміни, передбачені новим порядком призначення субсидій. Серед основних – державна допомога призначатиметься на 12 місяців (до цього її призначали на опалювальний сезон). Обговорено механізм впровадження нової спрощеної системи надання субсидій для малозабезпечених громадян, зокрема, питання про виготовлення та розповсюдження бланків заяви про призначення житлової субсидії та декларації про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням відповідного виду допомоги.Сім’ям, які нині одержують субсидії, не  потрібно подавати новий пакет документів до органів соціального захисту. Їм субсидія призначатиметься автоматично. Скасовуються обмеження щодо призначення субсидії з урахуванням майнового стану сім’ї,-  пояснила С.Федунець.

З усіма питаннями щодо призначення та виплат субсидій можна звертатися на «гарячу лінію» управління соціального захисту населення райдержадміністрації:9-16-09. Також громадяни можуть звертатися до спеціалістів соціального захисту населення за місцем проживання.

 Також керівники району та міський голова Володимир Ночовський  обговорили разом з громадою перспективи  та впровадження на території Новобужжя  Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад».  Добровільне об`єднання здійснюється за низки умов. Зокрема у складі об`єднаної територіальної громади не може існувати іншої територіальної громади, яка має свій представницькій орган місцевого самоврядування; територія об`єднаної територіальної громади має бути нерозривною, її межі визначаються по зовнішніх межах юрисдикції рад територіальних громад, що об`єдналися; об`єднана територіальна громада має бути розташована у межах однієї області; при прийнятті рішень щодо добровільного об`єднання територіальних громад беруться до уваги історичні, природні, етнічні, культурні та інші чинники, що впливають на соціально-економічний розвиток об`єднаної територіальної громади.

Добровільне об`єднання територіальних громад не призводить до зміни статусу населених пунктів як сільської, так і міської місцевості.

Бюджети територіальних громад, що об`єдналися, виконуються окремо до закінчення бюджетного періоду.

Держава здійснює інформаційно-просвітницьку, організаційну, методичну та фінансову підтримку добровільного об`єднання територіальних громад.

Щодо фінансової підтримки державою добровільного об`єднання територіальних громад сіл, селищ та міст - загальний обсяг фінансової підтримки розподіляється між бюджетами об`єднаних територіальних громад пропорційно до їхньої площі та кількості сільського населення у такій територіальній громаді з рівною вагою обох цих факторів.

Категорія: РДА | Додав: nbgrda (30.03.2015)
Переглядів: 580 | Рейтинг: 2.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: