Вітаю Вас Гість!
Вівторок, 16.07.2024, 21:49
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Категорії розділу

РДА [764]
Новобузька райдержадміністрація
ОДА [159]
Облдержадміністрація

ДПА у Миколаївські

Президент України

ВРУ

Дозвільний центр

Гаряча лінія

Пошук

Погода

ДРВ

Миколаївська ОДА

Міжрегіонбуд

Аграрна біржа

Головдержслужба

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Каталог статей

Головна » Статті » Новини » РДА

день Соборності має стати об'єднуючим фактором для всіх нас"- Сергій Іванов

 «День Соборності має стати об’єднуючим фактором для  всіх нас, -  Сергій Іванов

Голова райдержадміністрації закликав представників влади та громадськості долучитися до відзначення державного свята  

«22 січня ми відзначаємо День Соборності України. Це не менш значиме для нас свято, ніж День Конституції, річниця проголошення Декларації про державний суверенітет чи День Незалежності. Новобужжя відзначить День Соборності на належному рівні, під Державними Прапорами, у єдності та порозумінні», – наголосив посадовець.

За його словами, сьогодні дуже важливо плекати почуття консолідованості, разом збирати гуманітарні вантажі, боронити рідну землю від агресора, забезпечувати реалізацію реформ, що перетворять Україну на сильну європейську державу.

«Відзначення цієї історичної події має не лише внутрішньоукраїнський, а й зовнішній вимір. Віддаючи шану минулому, ми доводимо всьому світові, що Україна є цілісною соборною державою, а українці – єдиний і неподільний народ. Ідея соборності, яка має глибокий символічний зміст, нині набуває нових відтінків та барв», – додав Сергій Іванов.

Він закликав усіх патріотично налаштованих громадян долучитися до заходів з відзначення 96-ї річниці Акту Злуки. 

З  нагоди свята в районі відбудеться низка заходів.

У  Новому Бузі  22 січня о 10:00 представники влади та громадськості покладуть квіти до пам’ятника Тарасові Шевченку;

Творчі колективи районного будинку культури підготували для глядачів концерт під назвою «Україна – єдина і неподільна», який відбудеться об 11:00. А  у районній центральній бібліотеці у світлиці  Спиридона Черкасенка пройде інформаційно-просвітницька акція «Україна єдина».

У населених пунктах будуть проведені мітинги та покладання квітів до пам’ятників видатним державним діячам, які зробили вагомий внесок в державотворення України.

Задля єднання суспільства довкола ідеї зміцнення державності релігійні громади Новобужжя  виголосять молитви за Україну.

Святкові та тематичні заходи пройдуть у навчальних, культурно-мистецьких, бібліотечних закладах та музеях району. Для учнівської та студентської молоді будуть організовані бесіди, уроки, «круглі столи», години історичної пам’яті.

Виставкові експозиції районного краєзнавчого музею, архівів розкажуть відвідувачам про історію Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки, внесок видатних ново бужан у загальнодержавну справу, їх роль у процесі здобуття Україною незалежності.

Категорія: РДА | Додав: nbgrda (21.01.2015)
Переглядів: 367 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: