Вітаю Вас Гість!
Вівторок, 16.07.2024, 19:39
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Категорії розділу

РДА [764]
Новобузька райдержадміністрація
ОДА [159]
Облдержадміністрація

ДПА у Миколаївські

Президент України

ВРУ

Дозвільний центр

Гаряча лінія

Пошук

Погода

ДРВ

Миколаївська ОДА

Міжрегіонбуд

Аграрна біржа

Головдержслужба

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Каталог статей

Головна » Статті » Новини » РДА

Акція жалоби в пам'ять про загиблих маріупольців

АКЦІЯ ЖАЛОБИ В ПАМ’ЯТЬ ПРО ЗАГИБЛИХ МАРІУПОЛЬЦІВ

У НЕДІЛЮ, 25 січня волонтерська група небайдужих новобужан «Повернись живим» провела акцію жалоби по загиблих під час обстрілу терористами міста Маріуполя на Донеччині. Приєднатись до них вони пропонували землякам в оголошенні, яке розповсюдили через Інтернет в соціальних мережах. Вдень о третій годині вони прийшли на центральну міську площу і перед постаментом, де вже майорів український прапор, виклали свічками слово «Маріуполь».

Поступово до акції приєднувалась молодь. Підходили дорослі, деякі – з дітьми. Всього зібралось близько півсотні учасників, серед яких був і голова райдержадміністрації Сергій Іванов. Хвилина  мовчання,  потім  тихе звучання мелодії, яку запам’ятала вся Україна, коли на Майдані прощались з Героями Небесної Сотні, – все це відгукувалось в серці болем.Потім були виступи – без мікрофона, без голосних вигуків. В тиші проникливо звучало кожне слово. Говорили про немислимі жахіття, які переживають наші співвітчизники, котрим довелось відчути на собі «братнє» втручання агресора і дії сепаратистів. Розповідали  про  патріотизм  і  самовідданість захисників незалежності і цілісності України й запевняли, як дуже потрібна зараз нашому народу єдність, згуртова-

ність і взаємопідтримка, щоб відстояти  право жити вільно, робити свій вибір і

планувати власне майбутнє.

…Поки  звучали  патріотичні  виступи, тривожно мерехтіли запалені свічки. День був похмурим, журливим. Але вогники в прозорих стаканчиках яскраво горіли – і слово «Маріуполь», здавалось, було кришталевим.Як  зупинити  кровопролиття?  Як відвернути війну, захистити Батьківщину, наше майбутнє? Знайти мирну відповідь на усі питання – це найбільше бажання сьогодні кожного справжнього громадянина України.

Категорія: РДА | Додав: nbgrda (27.01.2015)
Переглядів: 341 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: