Вітаю Вас Гість!
Середа, 17.07.2024, 01:28
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Категорії розділу

РДА [764]
Новобузька райдержадміністрація
ОДА [159]
Облдержадміністрація

ДПА у Миколаївські

Президент України

ВРУ

Дозвільний центр

Гаряча лінія

Пошук

Погода

ДРВ

Миколаївська ОДА

Міжрегіонбуд

Аграрна біржа

Головдержслужба

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Каталог статей

Головна » Статті » Новини » РДА

Акція "16 днів проти насильства"

На Новобужжі стартувала Міжнародна акція «16 днів проти насильства»

Метою проведення акції “16 днів проти насильства” є привернення уваги громадськості до актуальної для українського суспільства проблеми подолання насильства в сім’ї, щодо жінок, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми, забезпечення рівних прав та обов’язків жінок і чоловіків та активізація партнерського руху органів державної влади, державних закладів, громадських організацій до проблем насильства в сім’ї та захисту прав жінок.

Світовою громадськістю насильство визнано одним із ключових моментів, які ставлять людину в залежне становище, наносять величезну моральну шкоду суспільству і є перепоною на шляху подолання нерівності і дотримання людських прав. Без подолання цього соціально небезпечного  явища неможливо створити умови для самореалізації людини, реалізації принципів рівних прав, свобод і можливостей кожного громадянина.

25 листопада увесь світ відзначає Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства над жінками. Офіційно цей день був оголошений Генеральною Асамблеєю ООН у 1999 році, але відзначатися він почав з 1981 року в пам’ять про трагічну загибель трьох сестер Мірабаль, які були жорстоко вбиті під час диктатури домініканського правителя Рафаеля Трухільо.

Впродовж останніх років з 25 листопада до 10 грудня в усіх регіонах України проходить акція “16 днів проти насильства”, в рамках якої громадськими організаціями, органами соціального захисту населення; центрами соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді; службами у справах дітей; закладами освіти; управліннями юстиції, відділами УМВС України в Миколаївській області проводяться заходи з попередження і подолання насильства в сім’ї.

Заходи з проведення Національної кампанії «Стоп насильству!» в Ново бузькому районі включають у себе проведення районних «круглих столів», робочих зустрічей щодо взаємодії суб’єктів соціальної роботи на місцях у вирішенні проблем сімей, особливо сімей з дітьми, які перебувають у складних життєвих обставинах, з метою попередження насильства в сім’ях; проведення бесід з учнями загальноосвітніх шкіл; організація та проведення виставки у бібліотеках навчальних закладів, присвяченої проведенню Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», виставки малюнків, плакатів, фото робіт у районі на теми: «Світ без насильства  очима  дітей», «Ні! Насильству в сім’ї», висвітлення тематики в місцевих засобах масової інформації  під рубрикою: «СТОП насильство!», «НІ» торгівлі людьми!»; проведення у навчальних закладах району різних рівнів акредитації заходів, присвячених Всесвітньому дню боротьби зі СНІДом; Всеукраїнського уроку «Права людини» з нагоди проголошення Загальної декларації прав людини.Перелік визначних дат у період проведення акції «16 днів проти насильства»

1 грудня – Всесвітній день боротьби із СНІДом. Вірус імунодефіциту людини та синдром набутого імунодефіциту стрімко поширюється у всьому світі;

2 грудня – Міжнародний день боротьби за скасування рабства. Він пов’язаний з датою прийняття Генеральною Асамблеєю ООН Конвенції про боротьбу з торгівлею людьми і з експлуатацією проституції третіми особами від 2 грудня 1949 року;

6 грудня – річниця з дня “Монреальської різанини”, коли 14 жінок-студенток були вбиті злочинцем лише через те, що “вони були феміністками”;

10 грудня – Міжнародний день прав людини. Уряди країн – членів ООН 10 грудня 1948 року визнали права людини “на життя, свободу та недоторканість особи для всіх без винятків”, підписавши Загальну декларацію прав людини. 

Категорія: РДА | Додав: nbgrda (27.11.2014)
Переглядів: 503 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: