Вітаю Вас Гість!
Четвер, 16.05.2024, 05:44
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Категорії розділу

РДА [764]
Новобузька райдержадміністрація
ОДА [159]
Облдержадміністрація

ДПА у Миколаївські

Президент України

ВРУ

Дозвільний центр

Гаряча лінія

Пошук

Погода

ДРВ

Миколаївська ОДА

Міжрегіонбуд

Аграрна біржа

Головдержслужба

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Каталог статей

Головна » Статті » Новини » ОДА

Сценарій диверсійних груп не повинен повторитися в Миколаєві

Вадим Меріков: Сценарій диверсійних груп не повинен повторитися в Миколаєві

Нещодавно відбулося засідання колегії облдержадміністрації за участю голови облдержадміністрації В.Мерікова, представників правоохоронних органів, керівників районів та міст області.

На початку засідання Вадим Меріков зазначив: «Миколаївська область перебуває в зоні ризику і нам завжди вдавалося забезпечити безпеку в нашому регіоні. Але ми бачимо, що російські диверсанти намагаються підірвати стабільну ситуацію, розхитують її зсередини, заявляючи про початок їх, так званого, проекту «нова російська весна». Сценарій диверсійних груп, що реалізовувався в Одесі, Харкові, Маріуполі, не повинен повторитися в Миколаєві. Тому, я звертаюся до усіх присутніх – тільки об'єднавши зусилля, ми не допустимо заворушень в області».

На порядку денному засідання було ряд важливих питань це і виконання плану мобілізації в Миколаївській області, і забезпечення правопорядку в населених пунктах та охорона стратегічних об'єктів, і стан захисних споруд тощо.

За словами військового комісара Миколаївської області Олександра Іванова, в області в перший етап 4 хвилі мобілізації потрібно було призвати 2145 людей і 126 одиниць техніки, станом на сьогоднішній день мобілізовано 1404 людини і 61 одиниця техніки. У другий етап буде мобілізовано 940 осіб, вже призвано – 183. За результатами двох етапів Миколаївська область призове 3085 осіб, поки план мобілізації виконаний на 52%.

Він також розповів, що відмінниками по виконанню мобілізаційного плану є Новоодеський (95%) та Веселинівський (85%) райони. Після них – Березнегуватський – 67%, Вознесенський – 66%. Повністю провалена робота в  Казанківському – 46%, Новобузькому та Кривоозерському – 43%, Березанському – 39%, Жовтневому – 38%, Єланецькому – 29%. А також в таких районах обласного центру, як Заводський – 22%, Ленінський – 38%, Корабельний – 40%.

Військовий комісар розповів, що вже відкрито 39 кримінальних справ та 255 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності. Він відзначив, що за результатами висновків військово-медичних комісій, з 6239 мобілізованих тільки 2014 – придатні до служби.

Вадим Меріков  акцентував увагу керівників районів та міст, де «повністю провалений» хід мобілізації, на важливості виконання поставлених завдань.  Він наголосив ­­­­­­­­­­­­­­­­на необхідності забезпечення ефективної роботи медичних комісій та доручив у 5-денний термін керівникам районів, мерам міст і головним лікарям доукомплектувати медичним обладнанням, інструментарієм та витратними матеріалами кабінети лікарів, які здійснюють обстеження призовників та військовозобов'язаних.

Начальник ГУ ДСНС України в Миколаївській області Максим Грицаєнко розповів про готовність споруд цивільного захисту.  За його словами, на території Миколаївської області розміщено 1139 споруд цивільного захисту, з яких 257 – бомбосховища, а 882 – протирадіаційні укриття. Крім цього, в області 832 простих укриття – підвальні та пристосовані приміщення, а також приміщення подвійного призначення, в яких може додатково сховатися 67000 людей. Всього ж в області у відповідних приміщеннях може сховатися 30% населення від загальної чисельності, а це понад 300 тисяч чоловік. Максим Грицаєнко акцентував увагу, що останні споруди для укриття були побудовані в 70-х роках минулого століття.

За словами головного рятувальника області, дуже важливо провести технічну інвентаризацію захисних споруд. Станом на 1 березня, 878 приміщень підлягають інвентаризації. На 579 об'єктах інвентаризація вже закінчена.

Найгірший стан за результатами технічної інвентаризації в Очаківському (40%), Доманівському (41%), Вознесенському (46%), Миколаївському (51%), Врадіївському (55%) районах, у містах Очакові (47%) та Первомайську (53% ). Всі ці показники нижчі за середньообласні.

За результатами розгляду даного питання голова облдержадміністрації Вадим Меріков доручив до 30 березня завершити технічну інвентаризацію захисних споруд на рівні 100%.

«Знаю, що складно – але ви це зробите», – наголосив Вадим Меріков.

Він попередив керівництво міст та районів про персональну відповідальність за організацію.

Категорія: ОДА | Додав: nbgrda (11.03.2015)
Переглядів: 431 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: