Вітаю Вас Гість!
Четвер, 16.05.2024, 07:11
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Категорії розділу

РДА [764]
Новобузька райдержадміністрація
ОДА [159]
Облдержадміністрація

ДПА у Миколаївські

Президент України

ВРУ

Дозвільний центр

Гаряча лінія

Пошук

Погода

ДРВ

Миколаївська ОДА

Міжрегіонбуд

Аграрна біржа

Головдержслужба

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Каталог статей

Головна » Статті » Новини » ОДА

Пільгові умови навчання для демобілізованих військовослужбовців

Ректори миколаївських вишів готові на пільгових умовах приймати на навчання демобілізованих військовослужбовців

Про це розповіла заступник голови облдержадміністрації Оксана Янішевська під час зустрічі з народними депутатами України, обраними від Миколаївської області. За її словами, в рамках програми реабілітації військовослужбовців – учасників антитерористичної операції розроблено ряд конкретних заходів.

«Велика кількість військовослужбовців вже незабаром повернеться до Миколаївщини. Демобілізовані військовослужбовці потребують допомоги та реабілітації. На сьогоднішній день вже є багато напрацювань. Мова йде не лише про фізичну реабілітацію, а й психологічну реабілітацію, соціалізацію і залучення до діяльності – це і спортивні заходи, і культурно-масові. Це та увага, яку ми маємо приділити всім, хто повернеться з зони АТО».

Вона розповіла про три основні напрямки медико-психологічної реабілітації військовослужбовців. Так, на базі обласного госпіталю інвалідів  війни створюється реабілітаційний центр на 20 ліжко-місць.

Друге важливе питання – психологічна і психіатрична допомога військовослужбовцям. Оксана Янішевська повідомила, що разом з волонтерською службою Кризової психологічної допомоги знайдено декілька кабінетів для надання індивідуальних психологічних консультацій військовим та їх родинам. Зараз оформлюються документи, щоб психологи могли безперешкодно в них працювати.

Що ж стосується спортивних заходів, то визначають спортивні заклади, в яких військовослужбовці могли б безперешкодно та безоплатно тренуватися.

Третє питання – освіта та профорієнтація. Радою ректорів вже прийнято рішення про пільговий вступ демобілізованих військовослужбовців до вишів Миколаївщини, а також направлено відповідний лист Міністерству освіти та науки України.

Оксана Янішевська закликала депутатів не тільки вносити пропозиції до програми реабілітації, а й долучатися до цієї роботи.

Категорія: ОДА | Додав: nbgrda (16.03.2015)
Переглядів: 402 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: