Вітаю Вас Гість!
Четвер, 16.05.2024, 00:30
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Категорії розділу

РДА [764]
Новобузька райдержадміністрація
ОДА [159]
Облдержадміністрація

ДПА у Миколаївські

Президент України

ВРУ

Дозвільний центр

Гаряча лінія

Пошук

Погода

ДРВ

Миколаївська ОДА

Міжрегіонбуд

Аграрна біржа

Головдержслужба

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Каталог статей

Головна » Статті » Новини » ОДА

Не повинно бути бюрократичних перешкод в наданні допомоги військовослужбовцям та їх сім'ям

Оксана Янішевська: Не повинно бути бюрократичних перешкод в наданні допомоги військовослужбовцям та їх сім’ям 

Про це заступник голови облдержадміністрації Оксана Янішевська заявила сьогодні, 24 березня, під час наради з питань налагодження ефективної системи соціального обслуговування військовослужбовців, які брали участь в антитерористичній операції, та членів їх сімей, а також сімей загиблих військовослужбовців – учасників АТО.  

В ході наради обговорювались питання координації роботи волонтерських організацій та всіх структурних підрозділів облдержадміністрації,  райдержадміністрацій та інших органів влади, які опікуються питаннями соціального захисту, підтримки, надання різних видів послуг військовослужбовцям та їх сім’ям.

Оксана Янішевська зазначила, що облдержадміністрація підготувала проект Програми підтримки, реабілітації та адаптації демобілізованих військовослужбовців-учасників АТО в Миколаївській області, який буде винесений на чергову сесію обласної ради для затвердження. В рамках Програми передбачено виділення коштів на оздоровлення, лікування та реабілітацію військовослужбовців-учасників АТО, їх соціальний захист, професійне навчання та працевлаштування.

«Виключно спільна скоординована робота дозволить охопити увагою всіх демобілізованих військовослужбовців – це завдання для обласної та районної валди, військових комісаріатів, структурних підрозділів соціального захисту, охорони здоров’я, центрів зайнятості.  Ми маємо відвідати кожну родину – побачити їх морально-психологічний стан, їх проблеми та невирішені питання», – відзначила заступник голови облдержадміністрації.

За словами директора департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Ольги Сивопляс, демобілізованим військовослужбовцям та членам їх сімей має надаватися психологічна допомога з різних джерел – всі інституції зараз мають бути мобілізовані для надання цієї допомоги.

Вона повідомила про те, що на сесію обласної ради 16 квітня буде винесено питання про внесення змін до програми «Турбота». Зокрема, змінами  передбачено  проведення конкурсу «на соціальне замовлення», за яким буде визначатися громадська організація, яка, власне, буде надавати психологічні послуги за рахунок коштів обласного бюджету. Така робота планується і на районному рівні.

Актуальним є питання інформування військовослужбовців та їх сімей про можливість отримання різних пільг, послуг та допомог.

Директор обласного центру зайнятості Олена Димчишина повідомила, що структури центру проводять активну роботу щодо надання послуг з працевлаштування демобілізованих військовослужбовців, кожен з яких отримує необхідні консультації, а також має можливість пройти навчання з підвищення кваліфікації та отримання нової професії. У разі звернення після демобілізації військовослужбовців-учасників АТО оперативно вирішуються питання щодо постановки їх на облік та виплати допомоги по безробіттю. За словами Олени Димчишиної, за такою допомогою звернулося вже 25 демобілізованих військовослужбовців-учасників АТО.

Перед учасниками наради виступила волонтер-психолог Руслана Мороз. За її словами, в лютому 2014 року був створений психологічний кризовий центр, на базі якого надається волонтерська допомога. Волонтери центру також  задіяні у роботі реабілітаційного центру при військовому шпиталі. На сьогоднішній день вже більше 300 мобілізованих пройшли спеціальне психологічне навчання при Миколаївській психологічній кризовій службі.

«Не кожен психолог може працювати з військовослужбовцями і здійснювати реабілітацію, непрофесійні дії можуть призвести до ускладнень. Тільки досвідчений психолог з базовою вищою освітою, який пройшов навчання психотерапевтичного напряму, травмотерапію, кризотерапію, може здійснювати такого роду психологічну реабілітацію», – відзначила Руслана Мороз.

На нараді були презентовані пам’ятки для мобілізованих та демобілізованих військовослужбовців, в яких зібрано рекомендації та психологічні вправи. Оксана Янішевська зазначила, що такі пам’ятки будуть роздруковані великим тиражем, що дасть змогу кожному військовослужбовцю отримувати корисну інформацію.

«Велика відповідальність за реалізацію поставлених завдань покладається на місцеві органи виконавчої влади. Попереджаю – жодних бюрократичних перешкод в наданні допомоги військовослужбовцям та їх сім’ям не повинно бути. Не має бути і порушення прав демобілізованих», – підкреслила  Оксана Янішевська

Категорія: ОДА | Додав: nbgrda (25.03.2015)
Переглядів: 478 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: