Вітаю Вас Гість!
Середа, 15.05.2024, 17:33
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Категорії розділу

РДА [764]
Новобузька райдержадміністрація
ОДА [159]
Облдержадміністрація

ДПА у Миколаївські

Президент України

ВРУ

Дозвільний центр

Гаряча лінія

Пошук

Погода

ДРВ

Миколаївська ОДА

Міжрегіонбуд

Аграрна біржа

Головдержслужба

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Каталог статей

Головна » Статті » Новини » ОДА

народні депутати візьмуться за дороги

Народні депутати візьмуться за дороги та готові оновлювати рухомий склад громадського транспорту

Невеликі кошти для ямкового ремонту з державного бюджету виділять у квітні-травні поточного року. Але цих коштів катастрофічно не вистачає для того, щоб привести до ладу всі дороги в Миколаївській області. Про це розповів голова облдержадміністрації Вадим Меріков під час зустрічі з народними депутатами від Миколаївської області. Він зазначив, що 10% доріг взагалі слід будувати наново, оскільки вони не підлягають просто ремонту. Але в обласному бюджеті не передбачено коштів. Саме тому було прийнято рішення своїми силами, залучивши представників місцевого бізнесу, ремонтувати дороги.

«В такому критичному стані наші дороги давно не були. Мною підготовлено відповідне звернення, прощу вашого втручання, щоб спільними зусиллями ми б змогли отримати більш чіткі дані щодо ремонту, будівництва та фінансування доріг Миколаївської області. Я доповідав Міністру інфраструктури  про стан справ, що склалися на дорогах «Миколаїв-Казанка», «Миколаїв-Кіровоград», ви знаєте, що цих доріг просто не існує», – розповів він.

Народний депутат Борис Козир акцентував увагу, що тільки 5% акцизного збору від реалізація паливно-мастильних матеріалів надходить до місцевого бюджету, але зараз планується цю суму поділити: 3% перераховувати до бюджету міста, 2% – бюджету області.

Олександр Лівік зазначив, що від акцизного збору має перераховуватися більший відсоток в обласний бюджет. Ці норми потрібно закріпити на законодавчому рівні, а група миколаївських депутатів має виступити співавторами цього законопроекту. Він впевнений, що тільки тоді буде можливість ремонтувати та будувати дороги.

За словами Андрія Вадатурського, він вже декілька місяців працює над розробкою законопроекту щодо введення сплати за проїзд дорогами України. На його думку, збір цих коштів дасть можливість саме будувати дороги.

«Незабаром почнеться сезон, з’являться вантажні автомобілі на наших дорогах, які, на превеликій жаль, не розраховані на 80 тонн. Якщо ми хочемо зберігати дороги, і разом з тим екологію, ми маємо навчитися їх експлуатувати. Ми маємо шукати кошти не тільки на ремонт доріг, а й на правильну їх експлуатацію. Прямі інвестиції в інфраструктуру південного регіону дозволять нам збільшити товарообіг, туризм і багато інших речей», – впевнений народний депутата Тарас Кремінь.

Категорія: ОДА | Додав: nbgrda (18.03.2015)
Переглядів: 509 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: