Вітаю Вас Гість!
Середа, 15.05.2024, 12:16
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Категорії розділу

РДА [764]
Новобузька райдержадміністрація
ОДА [159]
Облдержадміністрація

ДПА у Миколаївські

Президент України

ВРУ

Дозвільний центр

Гаряча лінія

Пошук

Погода

ДРВ

Миколаївська ОДА

Міжрегіонбуд

Аграрна біржа

Головдержслужба

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Каталог статей

Головна » Статті » Новини » ОДА

більше 2 мільйонів планується виділити на реабілітацію поранених військовослужбовців

Більше 2 мільйонів планується виділити на реабілітацію поранених військовослужбовців

 

Сьогодні, 19 березня, на прес-конференції голова облдержадміністрації Вадим Меріков зупинився на важливих для області питаннях. Так, за його словами, мобілізація на сьогоднішній день виконана на 63% від заданого плану. «Воєнкоми усіх районів працюють над поставленим завданням, яке обов'язково буде виконано до кінця», – зазначив він.

Також він звернув увагу на велику кількість осіб в області, які ухиляються від призову. Так, подано в розшук УМВС України в Миколаївській області 6228 осіб, порушено 49 кримінальних справ, 2 з яких передано до суду.

Глава області відзначив, що сьогодні ситуація дуже нестабільна – працюють російські спецслужби і "п'ята колона".

«Перемир'я на сході дуже крихке. Але, незважаючи на все це, наші Герої воїни повинні повернутися після року бойових дій в свої сім'ї, до цивільного життя», - відзначив голова облдержадміністрації. Переходячи до питання про демобілізацію, Вадим Меріков зазначив, що Миколаївська область очікує більше 3 тисяч демобілізованих військовослужбовців. Він додав, що саме завдяки їм – мирне небо в нашій області і в Україні в цілому.

«Ми повинні забезпечити їх повернення. Не повинні бути порушені законодавчі норми про демобілізованих», - заявив Вадим Меріков. За його словами, на сьогоднішній день, спільно з обласною радою готується Програма підтримки та реабілітації військовослужбовців –учасників антитерористичної операції, в рамках якої розроблено ряд конкретних заходів. Програма передбачає не тільки фізичну, але й психологічну реабілітацію, а також соціальну адаптацію. Зараз на території Миколаївщини визначаються пансіонати та оздоровчі комплекси для оздоровлення поранених військовослужбовців.

Для реалізації заходів з реабілітації демобілізованих військовослужбовців планується внесення змін до бюджету Миколаївської області. Оскільки за лютий-березень фінансовий план виконаний на 121%, це дає можливість перерозподіляти кошти на соціальні потреби. Так, планується виділення 576 тисяч гривень для центру реабілітації, створеного на базі обласного госпіталю інвалідів війни. Крім цього, передбачається  внесення змін до обласної програми «Турбота» – на лікування та оздоровлення воїнів (а серед них - 500 поранених і 28 інвалідів) буде виділено 2 млн. 180 тисяч гривень.

Також, перерозподіл коштів бюджету передбачає виділення 700 тисяч гривень для обласної дитячої лікарні, що дасть можливість придбати лікувальне харчування для дітей, хворих на фенілкетонурію.

Категорія: ОДА | Додав: nbgrda (24.03.2015)
Переглядів: 394 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: