Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 26.04.2024, 02:25
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Категорії розділу

РДА [764]
Новобузька райдержадміністрація
ОДА [159]
Облдержадміністрація

ДПА у Миколаївські

Президент України

ВРУ

Дозвільний центр

Гаряча лінія

Пошук

Погода

ДРВ

Миколаївська ОДА

Міжрегіонбуд

Аграрна біржа

Головдержслужба

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Каталог статей

Головна » Статті » Новини » РДА

Міжнародний день визволення в'язнів фашистських концтаборів

Міжнародний день визволення в’язнів фашистських концтаборів

     Кожен рік 11 квітня відзначають Міжнародний день визволення в’язнів   фашистських концтаборів. Саме 11 квітня 1945 року  американські війська вторглися до найбільшого табору, який мав назву Бухенвальд. В’язні, які перебували в Бухенвальді підняли повстання, результатом якого стало ліквідування табору.

    Саме на території Німеччини діяло близько 14 тисяч таборів. Під час Другої Світової війни в таборах перебувало 18 млн.  чоловік, 5 млн. були громадянами Радянського Союзу. В цей день, Україна разом з усім світом, вклоняється людям, які пройшли тяжкий шлях через фашистські табори. В цей день увесь світ віддає данину скорботній пам’яті жертвам нацизму, які загинули у концтаборах, розташованих і на території України.

    10 квітня  перший заступник голови райдержадміністрації Наталія Завальнюк  разом  делегаціями  від трудових колективів, ветерани,  молодь, студентство та громадськість   поклали квіти до пам’ятного знаку жертвам фашистських концтаборів.

     Емоційним та хвилюючим були слова  першого заступника голови райдержадміністрації Наталії Завальнюк, яка звернулась до присутніх «З кожним роком Велика Вітчизняна війна на крок, на перегорнуту сторінку віддаляється від нас. Та забути звитягу батьків, дідів, прадідів неможливо. Блакитне небо - їхній дарунок, промені щастя в очах - від них. На жаль, усе менше серед нас ветеранів, які вижили після тортур фашистських концтаборів, але пам'ять про них живе.

Сторінки минулого не треба забувати ніколи. Важкий шлях пройшло «покоління війни» - голод, тяжка, виснажлива праця та багато інших випробувань. Ті, що залишилися в живих, сьогодні згадують усі ті роки з болем. Скупа чоловіча сльоза навертається на очі ветерана. Головне, щоб це більше не повторилося. «Щоб не повторилося», - відлунює в наших серцях».

Категорія: РДА | Додав: nbgrda (10.04.2015)
Переглядів: 443 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: