Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 26.04.2024, 12:34
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Категорії розділу

РДА [764]
Новобузька райдержадміністрація
ОДА [159]
Облдержадміністрація

ДПА у Миколаївські

Президент України

ВРУ

Дозвільний центр

Гаряча лінія

Пошук

Погода

ДРВ

Миколаївська ОДА

Міжрегіонбуд

Аграрна біржа

Головдержслужба

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Каталог статей

Головна » Статті » Новини » ОДА

У Миколаївській області реалізують інвестиційні програми і проекти регіонального розвитку

У Миколаївській області реалізують інвестиційні програми і проекти регіонального розвитку

Про це стало відомо 4 квітня, під час зустрічі голови облдержадміністрації Вадима Мерікова з народними депутатами, обраними від Миколаївської області.

Керівник області повідомив, що до державного бюджету було внесено зміни, і кошти перерозподілено до Фонду регіонального розвитку. Близько 3 млрд. грн. буде перерозподілено між областями.

«Миколаївська область має 2015 року отримати близько 65 мільйонів гривень, і 2016 ріку – близько 97 мільйонів гривень. Ми обговоримо об'єкти, будівництво яких було розпочато і не завершено. Йдеться про соціально значущі об'єкти для нашої області та міста Миколаєва. Ми сьогодні відкриті, і нам дуже важливо знати і розуміти позицію депутатів Верховної Ради, які голосували за цей проект і працюють в наших округах в регіоні. Також дуже важливо перерозподілити це в Бюджетному комітеті», – зазначив Вадим Меріков.

За словами начальника управління капітального будівництва Павла Нуждова, вже розроблено проект розпорядження ОДА про створення комісії з відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку. Для того, щоб оцінка проектів була неупередженою, в комісію увійдуть як представники структурних підрозділів облдержадміністрації, так і представники громадськості та експерти.

Що стосується критеріїв відбору цих проектів, то головний – проект мусить бути соціально та економічно важливими для області. Всі, хто бажає взяти участь у конкурсі, можуть знайти інформацію про критерії та процедуру конкурсу на офіційному сайті облдержадміністрації в розділі «Оголошення». Прийом документів триватиме до 20 квітня, а вже 1 травня вони будуть розглянуті в Мінрегоіне. До кінця року всі засоби потрібно освоїти.

За словами Павла Нуждова, в першу чергу розглядатимуться об'єкти з високим ступенем будівельної готовності. Це один з критеріїв виділення коштів Мінрегіоном на цю програму.

У список таких об'єктів вже увійшли, спортивний зал для фехтування в спортивному містечку у парку «Перемоги», який готовий на 50%, залишкова вартість - 6,3 млн. грн., Будинок культури в смт. Арбузинка, спортзал в Мішково-Погорілівської школі, Новобузький спорткомплекс і два дошкільних заклади в Снігурівського районі.

Чекають пропозиції щодо проектів, які можна реалізувати, і від народних депутатів. У Миколаївській області пройде попередній конкурсний відбір, після чого всі проекти направлять до Мінрегіону для остаточного затвердження.

Народні депутати запевнили, що всією депутатською групою «Миколаївщина» будуть відстоювати всі проекти і в комітетах, і в Міністерстві.

За словами народного депутата Олександра Жолобецького, вже в цей понеділок заплановано зустріч з віце-прем'єр-міністром Геннадієм Зубко.

У свою чергу Тарас Кремінь зазначив, що для багатьох районів важливі проекти, пов'язані з водопостачанням. Він акцентував увагу, що не слід завершувати будівництво шкіл, до яких не ходитимуть діти. Так само актуальним залишається житлове питання для військовослужбовців та їхніх родин.

Андрій Вадатурський розповів, що за результатами минулих зустрічей зараз займається питанням ремонту доріг, який можна буде реалізувати спільно зі Світовим банком та іншими банками.

Категорія: ОДА | Додав: nbgrda (07.04.2015)
Переглядів: 685 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: