Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 29.03.2024, 18:03
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Категорії розділу

РДА [764]
Новобузька райдержадміністрація
ОДА [159]
Облдержадміністрація

ДПА у Миколаївські

Президент України

ВРУ

Дозвільний центр

Гаряча лінія

Пошук

Погода

ДРВ

Миколаївська ОДА

Міжрегіонбуд

Аграрна біржа

Головдержслужба

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Каталог статей

Головна » Статті » Новини » РДА

Жителі новобужжя вшанували пам'ять загиблих земляків - ліквідаторів аварії на ЧАЕС

Жителі Новобужжя вшанували пам’ять загиблих земляків – ліквідаторів аварії на ЧАЕС

    Напередодні відзначення 29-річниці Чорнобильської трагедії біля пам’ятника ліквідаторам – чорнобильцям і жертвам радіаційних катастроф у місті Новий Буг  відбувся мітинг-реквієм пам’яті загиблих та померлих новобужан , які брали участь в ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

В жалобній церемонії взяли участь керівники району та міста, ліквідатори аварії, представники громадських організацій, духовенство та небайдужі новобужани.

На площі біля пам'ятника відбувся  мітинг – реквієм, в ході якого усі присутні вшанували пам’ять загиблих чорнобильців хвилиною мовчання. Під звуки композиції « Чорнобильський Янгол» учасники мітингу-реквієму поклали квіти до підніжжя пам’ятника ліквідаторам – чорнобильцям.



  Протоієрей Ігор  провів Панахиду по загиблим ліквідаторам  - чорнобильцям.
Звертаючись до чорнобильців – ліквідаторів секретар міської ради  Максим  Лагодієнко підкреслив їх особливий статус : «Сьогодні ми вшановуємо людей,чия самовідданість і мужність дала можливість врятувати Україну і все людство від ще страшніших наслідків найжахливішої техногенної катастрофи сучасності.На жаль, деякі з них уже пішли з життя. Тож віддаючи їм данину пам’яті, ми сьогодні вшановуємо тих, хто, пройшовши пекло Чорнобиля і продовжує працювати на розбудову незалежної України ».

Із щирими словами звернувся присутніх  заступник  начальника  районного сектору  Міністерства  надзвичайних ситуацій О.Бут : «Сьогодні оприлюднені дані, що більше шестисот тисяч людей мали відношення до ліквідації чорнобильської катастрофи і постраждали. Більше 130 тисяч ліквідаторів пішли з життя, більше 165 тисяч стали інвалідами внаслідок дії радіації. Сьогодні ми схиляємо голови перед живими і вшановуємо пам’ять тих, хто вже не з нами».



До побратимів звернувся із словами підтримки та шани голова районної організації «Союз. Чорнобиль. Україна.» Володимир Тяпаєв

Усі виступаючі побажали ліквідаторам здоров’я та мирного неба

Категорія: РДА | Додав: nbgrda (27.04.2015)
Переглядів: 527 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: