Вітаю Вас Гість!
Вівторок, 23.04.2024, 20:41
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Категорії розділу

РДА [764]
Новобузька райдержадміністрація
ОДА [159]
Облдержадміністрація

ДПА у Миколаївські

Президент України

ВРУ

Дозвільний центр

Гаряча лінія

Пошук

Погода

ДРВ

Миколаївська ОДА

Міжрегіонбуд

Аграрна біржа

Головдержслужба

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Каталог статей

Головна » Статті » Новини » РДА

Вперше Президент і Уряд передають повноваження влади на місця

Вадим Меріков : Вперше Президент і Уряд передають повноваження влади на місця

В Україні все активніше ведеться обговорення положень змін до Конституції щодо децентралізації, об’єднання територіальних громад. Сьогодні  тема проведення реформи обговорювалась на виїзній нараді за участю голови ОДА Вадима Мерікова, голови обласної ради Володимира Лусти,  представників Офісу реформ.

   02 липня  у Ново бузькому районі відбувся   кущовий семінар – нарада з питань  обговорення Перспективного плану  об’єднання спроможних громад Миколаївської області за участі Баштанського , Казанківського та Ново бузького районів , міських та сільських голів, депутатів усіх рівнів

  На початку семінару голова Ново бузької райдержадміністрації Сергій Іванов зачитав Указ Президента про присвоєння ордена «За мужність» 3 ступеня  учаснику АТО Панському  Юрію. Голова  облдержадміністрації  Вадим Меріков вручив  військовослужбовцю орден та квіти.

  Обговорюючи Перспективний план  об’єднання спроможних територіальних громад Миколаївської області  очільник області зазначив:» Сьогодні у нас дві війни : війна на Сході та війна з корупцією. А для того, щоб перемогти, нам потрібні реформи.Ми з вами живемо і працюємо у період реформ. Кожна реформа проходить болісно та складно, але вперше за  роки незалежності і Президент , і Уряд передають повноваження  правління на місця». Керівник області акцентував увагу, що  ніхто нікого примушувати  об’єднуватись не буде, основний принцип – це добровільність. Навів приклади економічної децентралізації по місту Миколаєву, м. Вознесенську, м. Очакові.

«Прийняття перспективного плану – це перший крок до проведення реформи.– звернувся до  присутніх  голова обласної ради Володимир Луста.

Представник Офісу реформ В.Кузьмін пояснив людям, що нова реформа створить умови для розвитку населених пунктів, незалежно від їх розміру та значення. Адже більшість бюджетних коштів, які надходять з місця, залишаються в ньому. Можуть розвиватися ті об’єкти, які дійсно потрібні даному поселенню.

«Громади будуть зацікавленні в розвитку та залученню інвестицій. Таким чином, село чи селище  перетворюється в таку собі компанію, що має на меті розвиватись та нарощувати конкурентоспроможність. Це єдиний шлях не дати загинути українському селу», – сказав голова ОДА.

Під час виступів  депутатів, сільських голів, представників громадськості голова облдержадміністрації Вадим Меріков неодноразово коментував і стосовно проблемних питань і моделей, що пропонуються органами самоврядування. Перш за все він наголосив, що зараз відбувається формування такої моделі добровільного об’єднання громад, яка дасть можливість в майбутньому новоствореним громадам мати права міста обласного значення. Сам по собі Перспективний план відкриває шлях до створення спроможних громад, можливості для максимального використання всіх тих ресурсів, які при цьому гарантовані і для розвитку інфраструктури на територіях, і для здійснення управлінських функцій. Зараз робиться лише перший крок на шлях до отримання по максимуму всіх тих преференцій, які дає закон і надає бюджет. Зокрема, пріоритетними для реалізації у рамках Фонду регіонального розвитку будуть проекти, запропоновані громадами, що вирішили добровільно об'єднатися.

«Зауваження, які надійшли від громадян у ході обговорення проекту перспективного плану, обов'язково маємо врахувати. Але сьогодні ми чітко показали, що Миколаївщина у руслі позитивних змін у країні, готова до реформ і робить перші кроки у їх реалізації», – підкреслив  Вадим Меріков.

Категорія: РДА | Додав: nbgrda (02.07.2015)
Переглядів: 545 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: