Вітаю Вас Гість!
Вівторок, 23.04.2024, 08:57
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Категорії розділу

РДА [764]
Новобузька райдержадміністрація
ОДА [159]
Облдержадміністрація

ДПА у Миколаївські

Президент України

ВРУ

Дозвільний центр

Гаряча лінія

Пошук

Погода

ДРВ

Миколаївська ОДА

Міжрегіонбуд

Аграрна біржа

Головдержслужба

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Каталог статей

Головна » Статті » Новини » РДА

Обговорили реформи і районні справи

Обговорили реформи і  районні справи

Відбулася апаратна нарада за участю керівників  структурних  підрозділів  РДА  та  районних служб,  яку  провела  перший заступник голови райдержадміністрації  Наталія Завальнюк.

Присутні  інформували  про виконану роботу у своїх підрозділах за тиждень.Нещодавно  парламентом ухвалено низку законів, спрямованих на позбавлення  від тягаря  тоталітарного минулого. Зокрема, відповідно до закону про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського)  тоталітарних режимів  та  заборону  пропаганди їхньої символіки,  слід найближчим часом демонтувати комуністичні символи і пам’ятники,  очищати  карту країни  від  радянських  назв, забороняти пропаганду  символіки тоталітарних режимів. у зв’язку з цим необхідно буде перейменовувати  парки, площі, вулиці і т.д. Як же зважено провести таку відповідальну роботу,  які  назви  присвоїти замість  існуючих?  Такі  питання мають бути винесені на розгляд сесій, а також на громадські слухання, щоб почути думки жителів і взяти до уваги їх пропозиції. Нині в країні жваво обговорюють проведення реформ в  різних  сферах  життєдіяльності. Про особливості нововведень, які передбачаються у підпорядкованих їм напрямах, говорили  у  своїх  виступах начальник управління Пенсійного фонду України в районі А.В. Луценко, головний лікар центральної  райлікарні  В.О. Павлюк, начальник райво С.Г. Розуменко,  головний  спеціаліст  районного  управління юстиції В.О. Сухоруков. Від  збалансованості  бюджетів  залежить  у  великій мірі стабільна життєдіяльність громади. В цьому плані велике значення  має  декларування доходів громадян. Й хоча це справа  добровільна,  однак кожен  повинен  бути  свідомим  свого  громадянського обов’язку.

  Коли йшла мова про діяльність КП «Комунальник», яке нещодавно  створене  (про  це говорив у звіті секретар міськради М.О. Лагодієнко),  Наталія  Завальнюк та заступник голови РДА Михайло  Петраковський  наголосили,  що  необхідно домагатися якомога ефективнішої роботи підприємства, виконання комунальниками усіх покладених  на  них  функцій щодо житлового фонду і забезпечення благоустрою. Акцент робився на те, що тарифи на послуги мають бути обгрунтованими, щоб «Комунальник» міг на рівні конкурувати з приватниками. Слід подбати про забезпечення чистоти в місті. А для цього залучати працівників  КП  «Правопорядок», які б не допускали збільшення кількості  несанкціонованих сміттєзвалищ. В цілому в районі вчасно виплачують зарплати, пенсії, консультують громадян з різних питань, надають допомогу учасникам АТО, приділяють увагу зайнятості населення, в т.ч. неповнолітніх, залучають безробітних до участі  в  громадських роботах. Хоча  до  початку  опалювального сезону ще є час, однак скрізь мають подбати про утеплення будівель, приведення в належний стан приладів газового господарства.

Категорія: РДА | Додав: nbgrda (28.05.2015)
Переглядів: 479 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: