Вітаю Вас Гість!
Четвер, 25.04.2024, 02:57
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Категорії розділу

РДА [764]
Новобузька райдержадміністрація
ОДА [159]
Облдержадміністрація

ДПА у Миколаївські

Президент України

ВРУ

Дозвільний центр

Гаряча лінія

Пошук

Погода

ДРВ

Миколаївська ОДА

Міжрегіонбуд

Аграрна біржа

Головдержслужба

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Каталог статей

Головна » Статті » Новини » РДА

Новобужжя святкує День Європи

Новобужжя святкує День Європи

З 2003 року в третю суботу травня в Україні відзначається День Європи відповідно до Указу Президента № 339/2003 від 19 квітня 2003 року.Відправною точкою на шляху до встановлення Дня Європи вважається Декларація Шумана.  9 травня 1950 року в Парижі міністр закордонних справ Франції Робер Шуман закликав Францію, Німеччину та інші європейські країни об’єднати їхні вугільну та сталеливарну галузі промисловості (основи нарощування військової техніки) та віддати їх в управління нової наднаціональної структури. Це стало «наріжним каменем Європейської федерації». Завдяки об’єднанню економічних зусиль і розподілу досягнутих результатів європейські країни уникнули накопичення військової могутності одна проти одної, що і забезпечило мир в Європі.

     Три з половиною десятиліття тому на Міланському саміті 1985 лідери ЄС вирішили увічнити день проголошення Декларації Шумана та постановили щорічно відзначати «День Європи».

     У День Європи жителі України відзначають день спільних цінностей, спільної історії всіх націй континенту.До речі. У 1887 році в Закарпатті (яке тоді перебувало у складі Австро-Угорщини) у Верхнетісянській улоговині на правому березі Тиси було встановлено двометровий геодезичний знак, що позначає географічний центр Європи.

     В 2015 році День Європи в Україні припадає на 16 травня. З цією метою  Ново бузькою райдержадміністрацією  затверджено  розпорядженням голови райдержадміністрації  заходів щодо відзначення Дня Європи в Україні, які проводитимуться у Ново бузькому районі. В загальноосвітніх навчальних закладах району протягом березня-травня 2015 року проведено ряд заходів, присвячених висвітленню сутності і ролі ЄС у сучасному світі та спрямованих на розкриття культурної та історичної спадщини України, які мають значення в загальноєвропейському контексті. Тематичні тижні до Дня Європи в ЗНЗ району відкрито загальношкільними лінійками «Україна – Європейська держава». Проведено цикл інформаційних годин «Історичні зв’язки України з країнами Європи», «Подорож країнами світу» - ЗОШ №1, №7, №4, гімназії, Вільнозапорізькій, Новодмитрівській, Новополтавській ЗОШ.

У ЗОШ №10, №1, Жовтневій, Баратівській, Червонобаштанській, гімназії організовано проведення тематичних лекцій, бесід, брейн-рингів «Етапи виникнення Євросоєзу», «Україна на шляху до Європи», «Наш дім - Європа». Презентація «Віртуальна екскурсія країнами Європи», «Європа без кордонів» відбулася в ЗОШ №1. Новополтавській, Новомихайлівській, Кам’янській школах.

Конкурси та вікторини на краще знання сучасної Європи та надбань України на її шляху до Євросоюзу проведено у всіх міських закладах освіти, Новомиколаївській, Майорівській, Софіївській ЗОШ. Конкурс малюнків на асфальті, плакатів «Європа очима дітей», «Дружать діти на планеті». Організовано в Новоюр’ївській, Першотравневій, Ганнівській, Новохристофорівській ЗОШ та міських школах.

У шкільних бібліотеках оформлено тематичні виставки, стенди «Європейський союз - Україна», «Відкриваємо Європу», «Я поділяю європейські цінності».

В рамках проведення до Дня Європи в кожному загальноосвітньому закладі проведено заходи спортивного спрямування: шахові турніри, змагання з міні-футболу, настільного тенісу, «Веселі старти».

Категорія: РДА | Додав: nbgrda (18.05.2015)
Переглядів: 465 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: