Вітаю Вас Гість!
Субота, 20.04.2024, 14:50
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Категорії розділу

РДА [764]
Новобузька райдержадміністрація
ОДА [159]
Облдержадміністрація

ДПА у Миколаївські

Президент України

ВРУ

Дозвільний центр

Гаряча лінія

Пошук

Погода

ДРВ

Миколаївська ОДА

Міжрегіонбуд

Аграрна біржа

Головдержслужба

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Каталог статей

Головна » Статті » Новини » РДА

Наталія Завальнюк відвідала Новомихайлівську сільську раду

Наталія Завальнюк відвідала Новомихайлівську сільську раду

   Перший заступник голови райдержадміністрації Наталія Завальнюк разом з членами інформаційно – роз’яснювальної групи відвідала Новомихайлівську сільську раду та взяла участь у сходці жителів громади.

    В ході зустрічі учасники заходу ознайомились з особливостями впровадження законодавства про добровільне об’єднання територіальних громад, змінами у податковому законодавстві, заслухали інформацію щодо підвищення ролі місцевих громад у земельних питаннях.

     Наталія Завальнюк  ознайомила присутніх з основними положеннями  Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад».
  Перші результати функціонування нової системи, підкреслила перший заступник голови РДА Новобужжя , є вже сьогодні. Так, у порівнянні з відповідним періодом минулого року, надходження від єдиного податку зросли . Збільшено також фіксований сільськогосподарський податок – від 6 до 140 гривень за 1 гектар земель. «Це створює потужні стимули для того, щоб розвивати територію, розвивати бізнес. Тому що це все в комплексі забезпечує формування дохідної частини бюджету», - підкреслила Наталія Завальнюк.

Нині ж, відзначила вона, країна входить у другий етап децентралізації, пов'язаний із прийняттям законів про засади регіональної політики та добровільне об’єднання територіальних громад. При цьому керівник району наголосила, що мова не йде про адміністративно-територіальну реформу, а базовим принципом об’єднання є добровільність. «Законодавець вибудував розмову з територіями не через призму адміністративного примусу, а крізь призму створення стимулів для добровільного об’єднання громад. Якщо вони пройдуть цей процес відповідно до закону, то в частині формування бюджетів отримають повноваження, подібні до міст обласного значення. Їм надходитиме 60 % ПДФО, в обхід району заходитиме субвенція на освіту і охорону здоров’я, по видатковій частині громади отримають на утримання загальноосвітні школи, дошкільні навчальні заклади, центри первинної медико-санітарної допомоги і почнуть набувати ознак адміністративних центрів. А вже наступного бюджетного року законодавець повинен буде передати цільову субвенцію з державного бюджету до цієї територіальної громади для вирішення конкретної проблеми, пов’язаної з розвитком інфраструктури», - повідомила Наталія Завальнюк .

Третій же етап децентралізації, зауважила посадовець, буде завершений виборчою кампанією, яка дасть можливість новообраним обласним і районним радам сформувати свої виконавчі комітети і нести повну відповідальність за розвиток території.

Головне завдання нині – щоб інформація про процеси, які відбуваються, та їх перспективи дійшла до усіх територіальних громад.

Категорія: РДА | Додав: nbgrda (15.04.2015)
Переглядів: 469 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: