Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 19.04.2024, 18:04
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Категорії розділу

РДА [764]
Новобузька райдержадміністрація
ОДА [159]
Облдержадміністрація

ДПА у Миколаївські

Президент України

ВРУ

Дозвільний центр

Гаряча лінія

Пошук

Погода

ДРВ

Миколаївська ОДА

Міжрегіонбуд

Аграрна біржа

Головдержслужба

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Каталог статей

Головна » Статті » Новини » РДА

Книга Слави "Вам вклоняються вдячні нащадки"

Презентація Книги Слави Ново бузького району «Вам  вклоняються вдячні нащадки»

07 травня в  залі засідань райдержадміністрації відбулася презентація Книги Слави «Вам вклоняються вдячні нащадки» ,яка зібрала близько двох сотень новобужан , гостей міста, району , ветеранів, студентів, шанувальників історії рідного краю. Книга нас повертає в буремні роки Великої Вітчизняної війни, її численні фотографії та архівні матеріали розповідають про   наших земляків, які були  призвані в лави Збройних Сил в роки  Другої Світової війни.

Презентація Книги приурочена  70-річниці Перемоги над нацизмом у Європі  та  70-річниці  Перемоги у Другій Світовій війні.

Привітати та відзначити значення видання Книги Слави « Вам вклоняються вдячні нащадки» прийшли голова райдержадміністрації Сергій Іванов, голова районної ради Юрій Бондар.

 «Документальне видання, яке отримало коротку назву «Книга слави», підготовлене до друку і видане на знак пошани і вдячності поколінню наших земляків, які в 1941-1945 роках воювали з фашистськими окупантами і перемогли, а повернувшись додому з фронтів, у мирні дні трудились на благо свого народу.  Книга Слави – результат наполегливої роботи, яка велась протягом п’яти років і завершилась в переддень 70-річчя Великої Перемоги. Хай вона буде вдячним дарунком нащадків кожному, хто причетний до її звершення. Книга слави – це своєрідний літопис в іменах. Це наша історична пам'ять. А на ній, як відомо, тримається людська цивілізація,» - зазначили у своїх виступах керівники району.

Також  до слова були запрошені і гості – голова  обласної організації волонтерів Радько В.М., та заступник голови обласної організації ветеранів України Конов В.С., які в своїх виступах відзначили  великий патріотичний сенс  видання Книги Слави у вихованні молодого покоління.

 Ініціатор  ідеї створення Книги Слави  М.І.Андросов, голова районної волонтерської організації у своєму виступі відмітив , що  « для того  щоб розпочати збір даних, спершу звернулись до колективів навчальних закладів району. Педагоги, студенти, учні записували біографії фронтовиків, збирали фотокартки.

В рамках районної Комплексної програми пошуку і впорядкування поховань жертв воєн та політичних репресій була організована робота з картками архіву райвійськкомату. Тут великий вклад у написання Книги  внесла  керівник робочої групи  районної міжвідомчої комісії у справах увічнення  пам’яті жертв воєн та політичних репресій у Ново бузькому районі  Любов Григорівна  Бондаренко».

Присутні мали можливість почути виступи  сина та онуки  наших героїв – земляків, які визволяли Миколаївську область і Ново бузький район і повернувшись до мирного життя відбудовували  наш край.

Свою поезію цим подіям присвятив поет– Анатолій Кислий, який під час презентації  прочитав  вірша, присвяченого   виданню Книги Слави. А ілюстрації, використані  в Книзі Слави «Вам вклоняються вдячні нащадки», також виконані  художником Анатолієм Кислим.

В рамках районної  Програми підтримки вітчизняного книговидання та книгорозповсюдження з районного бюджету було виділено десять тисяч гривень. Також фінансову підтримку надали керівники сільськогосподарських підприємств району та громадськість.

Презентацію книги було підкріплено мультимедійною підтримкою.

Категорія: РДА | Додав: nbgrda (07.05.2015)
Переглядів: 455 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: