Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 29.03.2024, 17:58
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Категорії розділу

РДА [764]
Новобузька райдержадміністрація
ОДА [159]
Облдержадміністрація

ДПА у Миколаївські

Президент України

ВРУ

Дозвільний центр

Гаряча лінія

Пошук

Погода

ДРВ

Миколаївська ОДА

Міжрегіонбуд

Аграрна біржа

Головдержслужба

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Каталог статей

Головна » Статті » Новини » РДА

Базовим принципом об'єднгання територіальних громад є добровільність

Сергій Іванов :"Базовим принципом об'єднання громад є добровільність"

За участі голови районної державної адміністрації Сергія Іванова у Новоюріївській сільській раді  відбулась зустріч  з жителями громади по питанню «Перші кроки територіальних громад на шляху децентралізації влади» . Зустріч проведена з метою напрацювання спільних рішень щодо впровадження реформ територіальними громадами та місцевими органами державної влади, а також з метою роз’яснення економічних вигод від реалізації прийнятих законів.

Звертаючись до жителів громади , голова районної державної адміністрації Сергій Іванов відзначив, що країна сьогодні стоїть на порозі великих змін і необхідно розуміти, що включає в себе поняття децентралізації і які процеси у зв’язку з цим очікуються

.

«Найбільш якісним епіцентром місцевого самоврядування є сьогодні міста обласного значення. Вони дають можливість обирати виконавчі органи та міських голів і одночасно наділені потужними повноваженнями щодо управління місцевими бюджетами, особливо в процесі децентралізації. Другий рівень – рівень сільських, селищних та міських голів районного значення - повноваженнями наділений на формальній підставі: на перший погляд, їх вибирають, формуються виконавчі комітети, але проблема в тому, що законодавець обділив ці органи місцевого самоврядування достатньою фінансовою базою та ресурсом», - зазначив керівник Новобужжя.

За його словами, нині почав реалізовуватися перший етап децентралізації, пов'язаний із внесенням змін та доповнень до Бюджетного та Податкового Кодексів, який кардинально змінив систему взаємовідносин у питаннях міжбюджетних трансфертів, а також доходів, які йдуть на базовий рівень. «Введена нова система формування місцевих податків і зборів. До прикладу, якщо єдиний податок раніше заходив у спецфонд і формував бюджет розвитку, то зараз він надходить до загального фонду, що дає можливість оперативно цими процесами управляти», - зауважив Сергій Іванов.

Категорія: РДА | Додав: nbgrda (15.04.2015)
Переглядів: 507 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: