Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 29.03.2024, 02:42
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Категорії розділу

РДА [764]
Новобузька райдержадміністрація
ОДА [159]
Облдержадміністрація

ДПА у Миколаївські

Президент України

ВРУ

Дозвільний центр

Гаряча лінія

Пошук

Погода

ДРВ

Миколаївська ОДА

Міжрегіонбуд

Аграрна біржа

Головдержслужба

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Каталог статей

Головна » Статті » Новини » ОДА

Ваша сила волі і духу незламні

Вадим Меріков патріотам: Ваша сила волі і духу незамінні в боротьбі за Україну

 

      

 7  квітня, миколаївські патріоти відзначили День єдності і територіальної цілісності України, боротьби з сепаратизмом в області. Саме рік тому в цей день сотні миколаївців розігнали сепаратистський табір і не допустили в місті та області донбаського сценарію.

Зустріч-мітинг почали з виконання Гімну України у виконанні студентського народного хору Миколаївської філії Київського національного університету культури і мистецтв під керівництвом заслуженого працівника культури України Омеляна Шпачинського. Після чого, в знак пам’яті про тих, хто віддав свої життя за Україну, була оголошена хвилина мовчання. Безпосередні учасники тих подій ділилися спогадами. До миколаївців зі словами підтримки звернулися активісти Маріуполя, Сєвєродонецька, Одеси та Херсона.

Заступник голови Луганської військово-цивільної адміністрації Ольга Лішік звернулася до миколаївських активістів з проханням не допустити повторення донбаського сценарію:

«Не бійтеся висловлювати свою точку зору, коли ви бачите, що люди налаштовані проти державності - реагуйте на це і не мовчіть. У нас війна почалася з того, що вийшли люди під комуністичними прапорами і кричали «ганьба» нашим воїнам – а це неприпустимо. Народні депутати, активісти – не мовчіть. Потрібно захищати нашу Батьківщину, і робити все для виховання патріотичного молодого покоління», – заявила Ольга Лішік у відеозверненні.

У своєму відеозверненні голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Путілов зазначив: «Миколаївські патріоти дали гідну відсіч сепаратистам 7 квітня. Показали, що їм не місце на нашій землі. На півдні України живуть патріоти. Тільки разом ми можемо протистояти інформаційній війні, яку веде з нами Росія».

Учасники зустрічі стоячи і скандуючи «Героям Слава» зустрічали миколаївського кіборга, військовослужбовця 79-ї аеромобільної бригади Сергія Танасова.

«Рік тому ми не були свідками тих подій. Вже місяць ми жили в окопах, на кордоні з Кримом. За цей рік багатьох хлопців вже немає в строю з нами. Я сподіваюся, ми робимо це не дарма. Спасибі велике всім за підтримку. Тому що рік тому наша армія була обороноздатна рівно на 15 хвилин. Ви підняли і матеріальну базу нашої армії, і багато прийшло добровольців-патріотів України, які поповнили наші ряди і гідно показують обличчя своєї країни на фронті», – заявив Сергій Танасов.

Голова облдержадміністрації Вадим Меріков подякував миколаївським патріотам: «Ви рік тому відстояли свободу і незалежність не тільки України, а й нашого рідного міста. Цей день вже увійшов в історію нашого регіону та України. Ви вигнали «нечисть» з нашої площі, і я впевнений, що на цій площі будуть встановлені меморіальні дошки наших Героїв, які загинули в зоні бойових дій. Я від усього серця хочу сказати, що ваш патріотизм і ваша сила волі і духу незамінні в боротьбі за Україну».

Він подякував громадським організаціям, політичним силам, які і контролюють владу, і критикують її. «Я завжди кажу, що я готовий до відкритої жорсткої  критики – вона нам необхідна», – заявив голова облдержадміністрації.

Вадим Меріков зазначив, що багато патріотів, з різних причин, не змогли прийти сьогодні на зустріч. «Але ми знаємо одне - рік тому вони вийшли на площу, тому що це була їхня громадянська позиція, вони не вийшли поговорити, вони вийшли тому, що тут живуть їхні сім'ї, тут зростатимуть їхні діти»

Категорія: ОДА | Додав: nbgrda (08.04.2015)
Переглядів: 490 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: